• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Pratik Diyet Sistemleri İle Fazla Kilolara Elveda

Pratik Diyet Sistemleri İle Fazla Kilolara Elveda
Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, pratik diyet sistemleri ile fazla kilolara veda edilebileceğini söyledi.

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, pratik diyet sistemleri ile fazla kilolara veda edilebileceğini söyledi.

Günümüz teknoloji çağında artık birçok hizmetin elimizin altında olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, "Artık elinizdeki telefonla evinize yemek söylemek, size özel yemek hazırlayan firmalardan destek almak mümkün. Peki, uzmanından diyet hizmetlerini bu şekilde almanız mümkün mü? 2008 yılından itibaren Türkiye'de ilk online diyet sistemini uygulayan kişi olarak bu sistemin avantajları olduğu kadar tabi ki dezavantajları da var. Ama kendi başınıza diyet yapamıyorum, öz disiplinim düşük, birinin bana destek olması gerekiyor diyorsanız size özel hizmetler artık elinizin altında" diye konuştu.

ONLİNE DİYET

Bu sistemin temelinin uzman kişiler tarafından kişiye özel hazırlanmış programları uygulamak olduğunu kaydeden Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, "İlk kuruluş amacı yurt dışındaki vatandaşlarımız için olsa da zaman içerisinde herkes için uygulanmaya başlamıştır.

Avantajları; Benim öz disiplinim iyi bana diyetimi biri göndersin ben takip edebilirim diyorsanız tam size göre bir sistem bu. Genelde haftalık olarak diyetiniz size internet yolu ile iletilir ve takibini siz yaparsınız. Haftalık kilo değişimlerini diyetisyeninize söyleyip diyetiniz üzerinden güncelleme yaparsınız. Ama bilindiği gibi diyet süreci disiplin isteyen ve uzun vadeli bir iş. Bu nedenle belirli bir kilo kaybından sonra diyetten kopmalar söz konusu olabilir. Ama gitmek istediğiniz diyetisyen ile aynı şehirde iseniz yine de ofisinde veya hastaneden onu ziyarete gitmenizi öneririm.

Dezavantajları: En büyük sıkıntı motivasyondur. Çünkü kilo almanın veya kilo verememenin temel sıkıntısı psikolojik etmenlerdir. Sadece diyetisyen bana diyet yazıyor işte diye düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü özel hayatınızda veya iş hayatınızda yaşadığınız problemler bile çoğu zaman diyetinizi uygulamanızda size engel olabiliyor. İşte bunları paylaşmanız bile sizi diyete daha uzun vadeli adapte edecektir. Online diyetteki en büyük dezavantaj budur. Aynı zamanda kilo takibinde vücuttaki yağ kaybı miktarı önemlidir. Online diyet sisteminde ölçümü siz evinizde yaptığınız için bu rakamlar hakkında bilginiz olmaz. Sadece tartı üstündeki kilo kaybı miktarından haberiniz olur" diye konuştu.

MOBİL DİYET

Son 5 yıldır uyguladığı ve yine kendisi başlatılan bir uygulama olan mobil diyetin temelinin ofisi kişinin evine veya ofisine kurmak olarak değerlendiren Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, "Ofisimizde kullandığımız vücut analizi cihazını her hafta sizin yanınıza getirip birebir ölçüm yapıp yine size özel diyet hazırlıyoruz.

Avantajları: Zamanınız size kalıyor olması en büyük avantaj. Günümüzün en büyük problemlerinden birisi sürekli olarak bir şey yetiştirme telaşı ama mobil diyet ile diyetinizi sadece uzmana bırakıp siz geriye kalan zamanla işinize devam edebiliyorsunuz. Ayrıca vücudunuzdaki yağ, kas ölçümleri de tam ideali neyse aynı şekilde ölçülüyor ve diyet sürecinin devamlılığı daha iyi olur. Tabi diğer bir avantajı da yüz yüze görüşme nedeni ile motivasyon kayıplarının olduğu durumlarda size destek olabiliyoruz.

Dezavantajları: Bu tarz bir çalışma sisteminde zaten dezavantaj yoktur. Aksine bir çok firma bugün çalışanlarının daha iyi çalışabilmesi, yaşam kalitelerini arttırması için diyetisyenler ile çalışmaktadır." dedi.

Pratik Diyet Sistemleri İle Fazla Kilolara Elveda

Pratik Diyet Sistemleri İle Fazla Kilolara Elveda

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim