• BIST 9672.61
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Potanın derbisinde 'tükürük - ayran' polemiği

Potanın derbisinde 'tükürük - ayran' polemiği
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes'in rakibini belirleyecek play off yarı final serisinin 3. maçında oyundan çok yaşanan olaylar ve Fenerbahçe...

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes'in rakibini belirleyecek play off yarı final serisinin 3. maçında oyundan çok yaşanan olaylar ve Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'in yüzüne gelen sıvının tükürük mü yoksa ayran mı olduğu konuşuldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan ve 4. periyot öncesinde Galatasaray taraftarlarının konuk Fenerbahçe bencine pet şişe, ayran kutusu, pet su bardakları, pil ve hatta telefon şarj bataryası atması nedeniyle yaklaşık 15 dakika geç başlamıştı. Maç sonrasında ise sahaya atılan yabancı cisimler ve Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'in yüzüne gelen sıvının ne olduğu tartışması başladı.

Yaşanan olaylar üzerine bazı ajanslar ile internet siteleri Başantrenör Obradovic'in yüzüne gelen sıvının "tüküret değil, ayran" olduğunu resimlerle takipçileri ve abonelerine ulaştırırken, Fenerbahçe kulübü ise "Derbide büyük rezalet" başlığı altında "Hocamızın yüzüne tükürdüler" diye internet sitesinden açıklamalarda bulundu. Galatasaray Spor Kulübü ise "Ayranı tükürük diye iddia ediyorlar" açıklamasını yaptı.

FENERBAHÇE KULÜBÜ: HOCAMIZIN YÜZÜNE TÜKÜRDÜLER

Fenerbahçe Kulübü resmi internet sitesinden "Derbide Büyük Rezalet" başlığı altında maçta 4. periyot öncesinde yaşananlara tepki gösterdi. 4. periyodun 15 dakika gecikmeli başladığına vurgu yaptı, sahaya atılan yabancı maddelere ve yaşanan arbedeye dikkat çekti.

Ayrıca sarı lacivertli kulüp, Başantrenörleri Obradovic'in yüzüne tükürüldüğünü iddia etti ve bunun cezasız kalmaması gerektiğini ifade eden bir yazıyı ise "Bu Küstahlık Cezasız Kalmamalı" başlığı ile kaleme alarak şunları aktardı:

"Fenerbahçemiz ile Galatasaray Odeabank arasında oynanan Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off yarı final üçüncü maçının dördüncü periyodundan önce çıkan tribün olayları sebebiyle maç bir süre durduruldu.

Olayların en büyük skandalı ise Başantrenörümüz Zeljko Obradovic'e yapılan saygısızlıktı. Dünyaca ünlü antrenörümüz Obradovic, olayların yaşandığı esnada soyunma odasına giderken, sarı kırmızılı küstah bir taraftarın tükürüğüne maruz kaldı.

Yarı final serisinin Ülker Sports Arena'da oynanan ilk 2 karşılaşmasında herhangi olay yaşanmazken; yıllardan beri Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaşanan bu ve benzeri küstahlıklar artık cezasız kalmamalı."

GALATASARAY: AYRANI TÜKÜRÜK DİYE İDDİA EDİYORLAR

Galatasaray Kulübü ise Fenerbahçe Kulübü'ne "Hep Aynı Senaryolar" başlığı altında cevap verdi. Sarı kırmızılılar, "Çok değil yakın geçmişte Ergin Ataman'ın polis şapkasıyla ve polis kordonu altında, ceketinde tükürüklerle Ülker Arena'dan adeta kaçırılmak zorunda kaldığını unutanlar, şimdi de baş antrenörlerinin yüzüne sıçrayan ayranın tükürük olduğunu iddia edecek kadar çirkinleşebildiler." ifadelerini kullandı.

İşte Galatasaray Spor Kulübü'nün "Hep aynı senaryo" başlığı ile yaptığı açıklamanın detayı:

"Çok değil yakın geçmişte Ergin Ataman'ın polis şapkasıyla ve polis kordonu altında, ceketinde tükürüklerle Ülker Arena'dan adeta kaçırılmak zorunda kaldığını unutanlar, şimdi de başantrenörlerinin yüzüne sıçrayan ayranın tükürük olduğunu iddia edecek kadar çirkinleşebildiler.

Üstelik devletin resmi haber ajansı AA'nın servise koyduğu fotoğraf altı bilgisinde yüze gelen maddenin ayran olduğunu açık açık yazmasına rağmen bunu yapabildiler.

Daha maç sabahında Hürriyet Gazetesi'ne demeç vererek havayı geren kişi, rakibin As Başkanı Ozan Balaban... Tribünlere açık açık küfrederek taraftarımızı provoke eden yine rakibin oyuncusu Ali Muhammed... Maç içinde tribünlerle sözlü tartışmaya giren, hakem masasına fiziki müdahalede bulunan İdari Menajer Cenk Renda... Maça ara verildiğinde koridorda hakemin üzerine yürüyen rakibin başantrenörü Željko Obradović, Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan ve As Başkan Ozan Balaban...

Üstelik rakibin başantrenörü maç sonu verdiği röportajda her nedense yüzüne tükürüldüğünü söylemiyor; bu kadar önemli bir olayı atlayabiliyor!

Rakip takımın resmi sitesinden yapılan açıklamada, olayın maça ara verildiği sırada yaşandığı iddia ediliyor. Oysa yüzdeki maddenin tükürük olduğunun iddia edildiği fotoğrafın arka planında görülen çember halinde sahanın ortasında bir araya gelen oyuncular olayın maç sonunda yaşandığının kanıtı.

Galatasaray Odeabank Takım Doktoru Erşan Ateş'in attığı tweetler de olayın maç sonu meydana geldiğini net olarak ortaya koyuyor.

Rakip takım, maalesef kaybettiği her maçtan sonra olduğu gibi yine bir senaryo kaleme alıp sahneliyor.

Basketbolu yönetenleri, her fırsatta ortamı gerenlerin çirkin oyunlarına daha fazla boyun eğmemeye davet ediyoruz. Rakibin tüm kışkırtma çabalarına karşın sahada sportmence mücadele ederek haklı bir galibiyet alan Galatasaray Odeabank'ın aslan yürekli teknik kadrosunu ve sporcularını tebrik ediyoruz. Taraftarlarımızı da rakibin artık gelenekselleşen bu tür oyunlarına gelmeden sadece takımımızı desteklemeye çağırıyoruz. Saygılarımızla..."

Galatasaray Odeabank Takım Doktoru Erşan Ateş ise olayın yaşandığı anda Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'le tokalaştığını, yaşanan olayı bire bir kendisinin de yaşadığını belirterek attığı tweetlerde şu ifadelere yer verdi:

"Bay Obradoviç'ten atılan ayran için özür de diledim, kendisi şahittir... Normalde insanın yüzüne böyle bir şey gelince gayriihtiyari siler bu yapılanı tasvip etmiyorum ama o ayranı silmedi devam etti... Ben olayın en net şahidiyim tam ben elini sıkarken ayran geldi bana da geldi ben sildim ama o içeri girene kadar silmedi..."

ERGİN ATAMAN: BUNU KİM YAPTIYSA İNSAN DEĞİL

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman da sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Ataman, "Değerli meslektaşım Obradovic'in fotoğrafını şimdi gördüm. Bunu kim yaptıysa insan değil. Bu olayı şiddetle kınıyorum!!!." dedi.

ABDİ İPEKÇİ'DE KRİTİK 4. RANDEVU YARIN

Bu arada derbinin 3. maçında taraftarların neden olduğu saha olayları sonrası yarın oynanacak serinin dördüncü maçında sahanın taraftarlara kapanıp kapanmayacağı ise gün içinde belli olacak.

Serinin dördüncü maçı ise yarın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de oynanacak. Mücadeleyi konuk Fenerbahçe kazanırsa yarı final play off serisinde durumu 3-1 yapacak ve adını finale yazdırarak Anadolu Efes'in rakibi olacak. Eğer müsabakayı ev sahibi Galatasaray Odeabank kazanırse seri 2-2'ye gelecek ve finalisti 2 Haziran'da Ülker Sports Arena'da oynanacak 5. maç belirleyecek.

Bilindiği gibi Spor Toto Basketbol Süper Ligi play off yarı final ilk iki maçında Galatasaray Odeabank'ı konuk eden Fenerbahçe, saha avantajını çok iyi kullanarak ilk maçı 93-79, ikinci maçı ise 80-55 kazanarak seride 2-0 öne geçmişti. Dün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan serinin 3. maçına ise Galatasaray Odeabank saha avantajını iyi kullandı ve zorlu mücadeleyi 65-63 kazanarak seriyi 2-1 yaptı.

Maçtan sonra Fenerbahçe Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, yaptığı açıklamada, "Bizim sahamız ile buradaki maçı izleyenler aradaki farkı gördü." diyerek yaşanan olaylar nedeniyle sitem etmişti. Sarı lacivertli oyuncu Melih Mahmutoğlu ise "Ne anamız kaldı ne bacımız." diyerek yaşanan olaylar ve edilen küfürler nedeniyle tepkisini dile getirmişti.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim