• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Potada tokat krizi

Potada tokat krizi
Eskişehir maçının devre arasında Ataman'ın tokatladığı G.Saray Liv Hospital'ın genç oyuncusu Göktürk Ural ile babası, TBF'ye şikayet dilekçesini verdi.

TBL'de Galatasaray Liv Hospital'ın NSK Eskişehir'e deplasmanda yenildiği maçın ardından, başantrenör Ergin Ataman'ın performansından memnun olmadığı genç oyuncu Göktürk Ural'ı tokatladığının ortaya çıkmasının ardından gelişmeler sürüyor. Ural ve babası, dün sabah TBF'ye giderek Ataman'dan şikayetçi oldular. Oyuncu ve babası ile görüşen Genel Sekreter Celal Arısan, "Sporun içinde olmaması gereken bir olay. Ne yazık ki yaşandı. Göktürk ile babası sabah saatlerinde federasyona gelip benimle görüştü. Çok üzgünlerdi. Şikayet dilekçelerini bana teslim ettiler. Ben de bunu yönetim kuruluna ileteceğim. Herhangi bir karar çıkacaksa yönetim kurulundan çıkacak" dedi. 

DİSİPLİN KURULU YOLU AÇIK

Ergin Ataman için bundan sonra izlenecek yolu ise TBF Yönetim Kurulu'nun alacağı karar belirleyecek. Yönetim, şikayeti görüşüp cezaya gerek olmadığı yönünde karar alabileceği gibi Disiplin Kurulu'na gönderme kararı da alabilir. Bu da Ergin Ataman'ın ceza alabileceği anlamına geliyor. Ancak bu olayın geçmişte benzeri olmadığı gibi yönetmeliklerde de ilgili bir madde bulunmaması da tecrübeli teknik adama verilebilecek bir cezanın da neye dayandırılacağı konusunda belirsizliğe yol açıyor. 

YARSUVAT GÖRÜŞECEK

Galatasaray cephesi de Ataman'a ceza verilemeyeceğini savunsa da yönetim kurulunda bu olay tepkiyle karşılandı. Bazı yöneticilerin Ataman'ın bu hareketine büyük tepki gösterdiği ve tecrübeli antrenörün görevden alınmasını istediği öğrenildi. Basketbol Şubesi'nden sorumlu yönetici Can Topsakal da başkan Duygun Yarsuvat'ın Ergin Ataman'la görüşme yapacağını söyledi. 

İŞTE O DİLEKÇE

"08.02.2015 tarihinde Eskişehir'de Eskişehir Basket ve takımım Galatasaray arasında oynanan maçın devre arasında hiç beklemediğim bir anda bana 2 tokat atarak küfürlü hakarette bulunup, beni rencide etti. Maç sonu da yine küfürler ederek beni takımdan kovdu. Konuyu bilgilerinize sunar gereken işlemin yapılıp tarafıma da bilgi verilmesini arz ederim."

"ELİNE SAĞLIK HOCAM, İYİ YAPMIŞSIN!"

Tokat olayına en ilginç yorum Yılmaz Vural'dan geldi. Tecrübeli futbol adamı, "Adam gereksiz kırmızı kart görmüş, sahadan çıkmıyor. Dövmekle kalmam gebertirim. O kadar uyarıyoruz ama takımın kaderi ile oynuyorlar. Eline sağlık Ergin hocam. İyi yapmışsın" şeklinde konuştu.

İKİ AYLIK ÖDEME YAPILDI

Sezon başından beri para almayan Ergin Ataman'a yönetim tarafından iki aylık ödeme yapıldı. Öte yandan ULEB Maccabi Tel Aviv maçı için Ataman'a 2 bin Euro para cezası kesti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim