• BIST 9524.59
  • Altın 2495.084
  • Dolar 32.5109
  • Euro 34.7283
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Posta Güvercini Severler Edirne’de Toplandı

Posta Güvercini Severler Edirne’de Toplandı
Türkiye Güvercin Federasyonu'nun Edirne'de düzenlediği 2015 yılı Posta Güvercinleri Ödül Töreni ve 10. Balkan Fair Play Posta Güvercinleri Toplantısı'na...

Türkiye Güvercin Federasyonu'nun Edirne'de düzenlediği 2015 yılı Posta Güvercinleri Ödül Töreni ve 10. Balkan Fair Play Posta Güvercinleri Toplantısı'na katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, posta güvercinlerinin önemine ve insanlığa olan katkısına değindi.

Balkanlardan ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen Güvercin Severler Edirne'de Lalezar restoranda bir araya geldi. Geceye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güvercin Federasyonu Başkanı Bilgin Tuncay ile Posta Güvercini Derneklerinin yöneticileri ve Balkanlardan gelen güvercin severler katıldı.

Edirne'de olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Türkiye Güvercin Federasyonu Başkanı Bilgin Tuncay, gecenin düzenlenmesindeki katkılarından dolayı Edirne Posta Güvercini Severler Derneği'ne ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a teşekkür etti.

Posta güvercinlerinin önemine değinen Başkan Gürkan, "Posta güvercinlerinin milattan sonra 1750'ye kadar haberleşmede kullanıldığını görüyoruz. Gelişen dünyada Reuters Haber Ajansı'nın Kurucusu Paul Reuter, Belçika ile Almanya arasında 45 güvercinle yaptığı ilk deneme bugünkü posta güvercinlerinin temelini atıyor. İnsanoğlu, posta güvercinleri sayesinde gökyüzünde uçabilmektedir. Bu güzel şehre hoş geldiniz. Edirne'yi ihmal etmeyin. Edirne'nin kapıları sizlere her zaman açıktır. Işığınız bol, yolunuz açık olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Balkan Posta Güvercin Dernekleri Federasyonu'nun kurucularına plaket takdim edildi. Ardından 2015 yılında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Edirne Belediyesi'nin pehlivanlarının gösterisi ise geceye damga vurdu. İki pehlivanın gösteri güreşi heyecanla izlendi. Güreşin sonunda ise pehlivanlar uzun süre alkışlandı.

Posta Güvercini Severler Edirne’de Toplandı

Posta Güvercini Severler Edirne’de Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim