• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Posbıyık: “Size Katlı Otoparkta Dokunamazlar”

Posbıyık: “Size Katlı Otoparkta Dokunamazlar”
Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesinde belediye tarafından yapılacak Kent Meydanı projesinin kendilerini mağdur edeceğini belirten köy minibüsü şoförleri...

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesinde belediye tarafından yapılacak Kent Meydanı projesinin kendilerini mağdur edeceğini belirten köy minibüsü şoförleri Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı ziyaret ederek destek istedi. Posbıyık, belediyenin katlı otoparkı yıkamayacağını söyledi.

Kdz. Ereğli ilçesinde köylere yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin şoförleri Kdz. Ereğli Belediyesi'nin yapmayı planladığı Kent Meydanı projesi kapsamında şu an kullandıkları katlı otoparkı yıkacağını iddia ederek mağdur olmak istemediklerini söyledi. Daha önce Şoförler Odası, CHP ve MHP'yi ziyaret eden köy minibüsü şoförleri bu kez Kdz. Ereğli Belediyesi Eski Başkanı Halil Posbıyık ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel'i ayrı ziyaret edip destek istedi. Posbıyık'ı ziyaret sorasında şoförleri temsilen konuşan Ekip Kooperatifi Başkanı Ali Aydın, katlı otoparkın yıkılıp minibüslerin şehir dışına çıkartılması durumunda ciddi sorunlar yaşayacaklarını söyledi. Aydın konuşmasında, "Kent Meydanı projesinde çok ciddi sıkıntımız var. Minibüslerin şehir merkezinden dışarı çıkartılması planlanıyor. Biz şehir dışına çıkartıldığımızda ciddi sıkıntı yaşayacağız. Köyden getirdiğimiz pazarcılar getirdikleri yüklerden dolayı büyük sorun yaşayacaklar. Sizden de bu konuda destek istiyoruz" dedi.

"BİZİM KENT MEYDANI PROJEMİZ FARKLIYDI"

Mevcut belediye yönetimini eleştiren Kdz. Ereğli Belediyesi Eski Başkanı Halil Posbıyık ise, "Katlı otoparkı yıkamazlar. Orası sizindir. Ben sizler için yaptım orayı" dedi. Minibüsçülerin davasında sonuna kadar haklı olduklarını ifade eden Posbıyık, "Otoparkı ben belediyenin parası ile yapmadım. Orası sizin. Sizden topladığım paralarla ben orayı yaptım. Veyahut şehirde otopark parası veren kişilerden topladığımız para belediye bütçesine girmez. Ayrı bir fasılda toplanılır. O parayı sadece otoparklar için harcayabilirsin. Personel maaşı olarak veremezsin, herhangi bir şeye veremezsin. Oralardan gelen paralarla köyden gelen vatandaşlarımız rezil olmasınlar diye tuttuk oraya otopark yaptık. Oraya ufak bir inşaatta yapmadık, oraya kazık çaktık askeri binalar kaymasın diye. Böyle bir sistem yaptık. Köyden gelen insanlarımız, minibüsçülerimiz rahat etsin diye. Oraya minibüsçüler gelirler, akşam köyüne gideceği zamana kadar kalırlar. Ondan sonra köylere servislerini yaparlar. O günlerde benimde Kent Meydanı projem vardı. Şu anda otobüs yazıhanelerinin olduğu yerde bir tane belediye binası. Proje belediyede. Bir tane kaymakamlık binası, arada bağlantı olacak şekilde. Vatandaş kaymakamlıktaki işlerini görsün diye arada bağda var. Halk otobüslerinin olduğu yere de dokunmuyorduk biz. Altına iki katlı otopark olan Kent Meydanı. İleride Adliye ve Hükümet Konağı binasının olduğu yeri bize verirlerse diye bir kapı bırakıyorduk orada" dedi.

"KENT MEYDANININ ALTINA 2 KATLI OTOPARK YAPACAKTIK"

İlçedeki otopark sıkıntısına dikkat çeken Kdz. Ereğli Eski Belediye Başkanı Posbıyık, "Şehirdeki otopark sıkıntısı çok fazla olduğu için Kent Meydanının altına iki katlı otopark düşüncemiz vardı. Biz ne katlı otoparka nede halk otobüslerinin bulunduğu yere dokunuyorduk. Siz davanızda haklısınız. Biz Nezih beyle burada beraber duruyoruz. Konuları beraber müzakere ediyoruz. Nezih bey zaten size yapması gerekenleri yaptığını zannediyorum. Diğer arkadaşlara da söyledik aslında, bu konuda Nezih bey gibi davranılması lazım. Ama bilmiyorum, orada bir eksiklik de var. Yerden göğe kadar haklısınız. Siz şimdi mahkemeye de verdiniz, size katlı otoparkta dokunamazlar. Belediye ile uzlaşma içerisine girilebilir. Yeni belediye başkanımızın yeni bir projesi olabilir. Kendisine göre mantıklıdır, doğrudur. Ben onu bilemem tabi ki. Nasıl yapacakları konusuna pek aklım ermiyor ama. Gelir sizlerden rica eder. Alt tarafa yapacağı katlı otoparkı biraz yüksek tutar. "Minibüsçüleri ben buraya alacağım" der, mantıklı bir şey söyler buna Eyvallah. Uzlaşma yoluyla olmazsa bu işler olmaz. Böyle "Ben yaptım yıktım" demekle bir kısmınızı terminalin oraya, bir kısmınızı Potbaşı'nın oraya. Orayı ben yaptım, şimdide sizden yanayım "Siz haklısınız" diyorum. Aslında ben iki senedir dinlenmeye çekildim ve hiçbir konuda eğri, doğru, yanlışta yapsa demeçte vermiyorum, konuşmuyorum da. Kimsenin aleyhine de bir şey söylemiyorum. Sadece dinliyorum, gözlemliyorum piyasayı" ifadelerini kullandı.

Posbıyık: “Size Katlı Otoparkta Dokunamazlar”

Posbıyık: “Size Katlı Otoparkta Dokunamazlar”

Posbıyık: “Size Katlı Otoparkta Dokunamazlar”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim