• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Porselenleri Süsleyen Ellere Sertifika

Porselenleri Süsleyen Ellere Sertifika
Yıldız Sarayı Vakfı tarafından geleneksel Türk sanatları arasında önemli bir yere sahip çini ve porselen sanatının yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması...

Yıldız Sarayı Vakfı tarafından geleneksel Türk sanatları arasında önemli bir yere sahip çini ve porselen sanatının yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla TBMM Milli Saraylar'a bağlı Yıldız Porselen Fabrikası'nda başlatılan eğitimlere katılan 20 öğrenciye sertifikaları verildi.

Üç ay süren eğitime katılan 20 öğrenciye sertifikaları, TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın eşi Şule Ünal ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca'nın da katıldığı törenle verildi.

Sertifika töreninde konuşan Yıldız Sarayı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu; eğitimi düzenlerken çini ve porselen sanatında geleneksel Türk motiflerini yeniden canlandırma ve sevdirme hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, "Bugün profesyonel öğretmenler tarafından verilen eğitimlere katılan ve başarılı olan öğrencilerimize sertifikalarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu eğitimler neticesinde yetişen yeni ustaların vereceği ürünlerle geleneksel sanatımızın daha da zenginleşeceğini düşünüyoruz. Toprağın ateşle dansı diyebileceğimiz porselencilik narinliği, ihtişamı, zarafeti, güzelliği ve renklerinin parlaklığı ile insanları yüzyıllardır cezp etmektedir" dedi.

"Türk porselen sanatı medeniyetimizin inceliklerini sunan gerçek bir hazinedir" diyen Zeynep Karahan Uslu, "Osmanlı'da 18. yüzyıldan itibaren başlayan porselen üretimi, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın her konuyu kuşatan vizyonuyla Yıldız Sarayı bünyesinde zirveye taşınmış, zanaatkarlıktan sanatkarlığı yakalayan bir seviyeye gelmiş bir kültür mirasımızdır. Dünya nezdinde de çok özgün bir yerimiz olduğu açıktır. Hat sanatından, ebruya, minyatürden sedefkarlığa, cam sanatından, tezhibe geleneksel sanatlarımızın her biri bitimsiz bir derya olarak nasiplenmemiz için yanı başımızdadır. Bu medeniyet değerlerimiz içinde ayrıcalıklı konuma sahip unsurlardan biri de porselen sanatımızdır" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkan Vekili Ayşe Nur Bahçekapılı ise konuşmasında, "Her şeyden evvel Yıldız Sarayı Vakfı'nı Türk motiflerini yeniden canlandırma ve sevdirme hedefiyle yola çıktıkları için tebrik ediyorum. Milli değerlerimizin baş üstünde tutulması, geliştirilmesi ve yeni nesillere aktarılması milletimizin refahı için büyük önem taşımaktadır. İyi insanlar, iyi amaçlar için bir araya geldiklerinde ortaya şaheserler çıkartırlar. Ortaya koydukları eserlerle hayatı güzelleştirirler. Yıldız Sarayı Vakfı ile Yıldız Çini ve Porselen Fabrikası ile yapılan işbirliği sonucunda 20 kursiyer bu sanatı öğrendi. Bugün de porselen eğitimi sertifikalarını alacaklar. Bu güzel ve anlamlı organizasyon için hem Yıldız Sarayı Vakfı'na hem de Yıldız Çini ve Porselen fabrikası yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Porselenleri Süsleyen Ellere Sertifika

Porselenleri Süsleyen Ellere Sertifika

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim