• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Pomem Öğrencilerinden Kan Bağışı

Pomem Öğrencilerinden Kan Bağışı
Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencileri, kan bağışında bulundu.

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencileri, kan bağışında bulundu.

POMEM öğrencileri, Bilecik POMEM sosyal faaliyetler salonunda hazırlanan özel bir yerde 2 gün boyunca kan bağışında bulunabilecek. Kızılay'ın önemine değinen Eskişehir Kızılay Kan Merkezi görevlisi Nejdet Ayduran, Kızılay ve Sağlık Bakanlığı'nın yeni bir projeye imza attığını anlatarak, "Geçmişe ait 1,5 yıldır gönüllü kan bağışı yapanların rızası ile kan bankası veri tabanı oluşturmaya çalışıyoruz. Oluşturduktan sonra kanser, lösemi, lenfoma gibi kemik iliğinin yetersiz çalıştığı durumlarda gönüllü bağışçılarımızdan alınıp nakil işlemi yapılıyor. Bu işlemde öncelikle 5 gün aşı yapılıyor ve kemik iliği uyarılıyor. Kemikteki hücreler kana karışıyor. 5'inci günün sonunda kan bağışı yöntemi ile yapılıyor. Kan bir cihazdan verilirken cihaz kan içindeki kök hücreleri ayrıştırıyor. Hastaya nakil gerçekleştiriliyor. Bu işlem yüzde 90 artık bu yöntemle yapılıyor. Eskisi gibi kemik iliğinden alınıp yapılmıyor. Bizim Kızılay olarak amacımız veri tabanın oluşturabilmek. Onun için çalışıyoruz. Gönüllü bağışçılarımızı bekliyoruz" dedi.

Bilecik POMEM Müdürü 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, öğrenciler ile birlikte Kızılay Bilecik Şube Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda böyle bir sosyal sorumluluğa imza attıklarını belirterek, "Öğrencilerimizin Özel Harekat Emniyet mensubu olmaları devletimiz için yaptıkları ilk fedakarlık olarak burada adımımızı attık" ifadelerine yer verdi.

"HER TÜRLÜ YARDIMDA BULUNUYORLAR"

Türk Kızılay'ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar ise, Bilecik POMEM'in her türlü kendilerine yardımcı olduklarını söyledi. Bütün öğrencilere teşekkür ettiğini belirten Çınar, "Özellikle buraya gelen arkadaşlar genç oldukları için alınan kan oranları yüzde 90 seviyelerine çıkıyor. Yani hiçbir sıkıntılı kan gelmiyor. Bu yüzden kendilerine göstermiş olduğu bu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyoruz. Tahmini 486 öğrenciden kan bağışı alınacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından Bilecik POMEM 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ilk kan bağışını yaparak, 2 gün boyunca sürecek kan bağışını başlatmış oldu. Daha sonra Türk Kızılay'ı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, Bilecik POMEM 1. Sınıf Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy'a plaket verdi.

Pomem Öğrencilerinden Kan Bağışı

Pomem Öğrencilerinden Kan Bağışı

Pomem Öğrencilerinden Kan Bağışı

Pomem Öğrencilerinden Kan Bağışı

Pomem Öğrencilerinden Kan Bağışı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim