• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Polonya’da Oltu rüzgârı

Polonya’da Oltu rüzgârı
Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Oltu Halk Eğitimi Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanıp yürütülen AB projesinin birinci...

Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında Oltu Halk Eğitimi Merkezi koordinatörlüğünde hazırlanıp yürütülen AB projesinin birinci yurtdışı hareketliliği Polonya'da gerçekleştirildi.

Oltu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün koordinatörlüğünde, Oltu Mesleki Eğitim Merkezi, Üsküdar ve Uşak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinin proje ortaklığı ile bir konsorsiyum projesi olarak hazırlanıp yürütülen "Türkiye ve AB Ülkelerinde El Sanatları Uygulamaları ve Kültürel Etkileşim" adlı ve 2016-1-TR01-KA104-028910 numaralı projenin birinci hareketliliği Polonya'da gerçekleştirildi.

Söz konusu proje çalışmaları hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cemal Tanrıver: "2016 yılı çağrı döneminde Türkiye Ulusal Ajansına sunulan, Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği içerikli projemiz ajans tarafından kabul edilmiş ve proje, Ocak 2017'de uygulanmaya başlanmıştır. Proje kapsamında, yerinde inceleme, işbaşı gözlem ve eğitim amacıyla iki yurtdışı hareketliliği öngörülmüştür. Bu hareketliliğin ilki 17-22 Mayıs 2017 tarihleri arasında Polonya'nın Gdansk şehrinde, "İnternational Amber Association"'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Çalışma ziyaretinin birinci günü, "Pomorska Izba Rzemielnicza" adlı yetişkin eğitim kurumunda, kurum müdürü Dariusz Gobis tarafından "Polonya'da Yetişkin Eğitimi" hakkında katılımcılara bilgi verildi. Proje ekibimiz tarafından ise "Türkiye'de El Sanatları Öğretimi, Yetişkin Eğitiminde Uygulamada Görülen Aksaklıklar ve Çözüm Önerileri" konulu sunum yapıldı. Daha sonra soru cevaplarla karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Çalışma ziyaretinin ikinci gününde Uluslararası Amber Derneği yetkilisi Michal Ksior, Polonya Kehribarı veya Sarı Kehribar olarak da adlandırılan Amber hakkında açıklamalarda bulundu. Amber'in çıkarılışı, amber takı yapımı, tasarım, pazarlama ve sertifikasyon işlemleri hakkında tarafımıza sunumlar yapıldı. Biz de Oltu Halk Eğitimi Merkezi olarak Oltu taşı ve Oltu hakkında sunumlar yaptık. Katılımcılara Oltu taşını ve ilçemizi tanıtan katolog ve broşürler verildi. Ayrıca proje ortağımız Üsküdar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından proje konusu olan el sanatları alanında cam boyama uygulamaları ile ilgili sunum yapıldı. Yapılan sunumların ardından ortak atölye çalışması için "Ambermoda" firmasına ait amber işleme atölyesine gidildi ve ortak atölye çalışması gerçekleştirildi. Burada firma sahibi Mariusz ve Danuta Gliwinski tarafından Amber ve gümüş takı yapımında kullanılan -malzeme, makine ve ekipmanla ilgili heyetimize bilgi verildi.

Çalışma ziyaretinin üçüncü gününde, Gdansk'taki Amber Müzesi ziyareti sonrasında ev sahibi kuruluş tarafından katılımcılara sertifikaları verildi." dedi.

Proje faaliyetlerinin yürütülmesinde önemli katıları bulunan Polonya'daki ev sahibi ortağımız, İnternational Amber Association yetkilisine, atölye çalışmalarımızı yaptığımız Ambermoda firma yetkilisine ve Pomorska Izba Rzemielnicza"adlı yetişkin eğitimi kurum direktörü ile yurt içi ortak kurumlarımız olan Oltu Mesleki Eğitim Merkezi, Uşak ve Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü adına katılan katılımcılara teşekkür eden Tanrıver çalışmanın çok faydalı olduğunu belirtti.

Polonya’da Oltu rüzgârı

Polonya’da Oltu rüzgârı

Polonya’da Oltu rüzgârı

Polonya’da Oltu rüzgârı

Polonya’da Oltu rüzgârı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim