• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Polisten Telefon Dolandırıcılarına Suçüstü

Polisten Telefon Dolandırıcılarına Suçüstü
Çorum ve Eskişehir'de kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra 3 ev hanımını telefonla dolandıran, bir işadamını da dolandırmaya kalkışan biri Suriye...

Çorum ve Eskişehir'de kendilerini polis olarak tanıttıktan sonra 3 ev hanımını telefonla dolandıran, bir işadamını da dolandırmaya kalkışan biri Suriye uyruklu, 2 kişi polis tarafından suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, kendilerini polis olarak tanıtan iki kişi, kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından kullanıldığını ve banka hesaplarının boşaltılacağını söyleyerek bir işadamından bankadaki parasını çekip kendilerine vermelerini istedi. Dolandırıcılara istedikleri parayı vereceğini dile getiren işadamı, telefonu kapattıktan sonra polisi arayarak ihbarda bulundu.

Bunun üzerine işadamını takibe alan polis ekipleri, şahıstan buluşma yerine gitmesini istedi. Yanında bulunan parayı bir poşete koyan işadamı daha sonra bir caminin bahçesinde Naif D. (28) ve Suriye uyruklu Hıdır I. ile (18) buluştu. Şahısları takibe alan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri zanlılar parayı almak üzereyken suçüstü yaptı.

Zanlıların Çorum'da 2, Eskişehir'de de bir bayanı telefonla arayıp kendilerini polis memuru olarak tanıttıktan sonra terör örgütü tarafından kullanıldığını ve banka hesaplarının boşaltılacağını, bankada bulunan paraları ve ziynet eşyalarını istediklerini, operasyondan sonra para ve ziynet eşyalarını mağdur bayanlara geri vereceklerini söyledikleri öğrenildi.

Zanlıların her üç bayandan bu yöntemle 16 adet bilezik, 5 adet çeyrek altın, 1 cumhuriyet altını, 2 yüzük, 2 künye, 1 reşat altını, 3 bin 900 TL para ve 500 avro döviz aldıkları tespit edildi.

Emniyette sorguları tamamlanan şahıslar haklarında düzenlenen soruşturma evraklarıyla birlikte adli makamlara sevk edildi.

Polisten Telefon Dolandırıcılarına Suçüstü

Polisten Telefon Dolandırıcılarına Suçüstü

Polisten Telefon Dolandırıcılarına Suçüstü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim