• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Polisten kısa mesajla yardım istenebilecek

Polisten kısa mesajla yardım istenebilecek
BTK Başkanı Acarer, "155 Polis İmdat Kısa Mesaj Hizmeti'nin 1 Şubat 2014'ten itibaren kullanıma açıldığını söyledi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, "155 Polis İmdat Kısa Mesaj Hizmeti"nin 1 Şubat 2014'ten itibaren kullanıma açıldığını belirtti.

Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BTK tarafından hazırlanan Elektronik Haberleşme Sektöründe Acil Yardım Çağrı Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik ile kamu kullanımına açık telefon hizmeti sunan işletmecilere bazı yükümlülükler getirildiğini söyledi. 

Bu kapsamda işletmecilerin, vatandaşlara "112 Hızır Acil", "155 Polis İmdat" gibi acil yardım çağrıları için ücretsiz arama hizmeti vermekle yükümlü olduklarını ifade eden Acarer, yönetmelik gereğince acil yardım çağrı numaralarına yönelik kısa mesaj (SMS) hizmetini de ücretsiz vermeleri gerektiğini bildirdi.

Kısa mesaj yoluyla verilen acil yardım çağrı hizmetlerinin büyük önem taşıdığını belirten Acarer, Sağlık Bakanlığı tarafından "112 Hızır Acil Kısa Mesaj Hizmeti"nin 6 Aralık 2013'ten itibaren ülke genelinde vatandaşların kullanımına açıldığını hatırlattı. İşitme ve konuşma engelli vatandaşların rahatlıkla 112 Hızır Acil Servisine mesaj yazarak ambulans isteyebildiğini veya acil bir sağlık durumunu haber verebildiğini anlatan Acarer, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığının ardından, bu hizmetin Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından '155 Polis İmdat' çağrı numarasında uygulanması için başlatılan çalışmalar sonuçlandı. '155 Polis İmdat Kısa Mesaj Hizmeti' de bu ayın başından itibaren uygulamaya geçti. Yeni başlayan uygulamayla artık vatandaşlar, 155'e mesaj atarak polisten yardım da isteyebilecekler. Bu uygulama, sadece engelliler açısından değil, tehlikeli ortamda telefonla konuşamayacak durumda olanların, gizlice mesaj atarak yardım istemelerine imkan sağlaması açısından da hayati önem taşıyor.''

http://www.aksiyonhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim