• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Polisten ‘Gençlik Ve Güvenli Gelecek’ Semineri

Polisten ‘Gençlik Ve Güvenli Gelecek’ Semineri
Van'ın Gürpınar Emniyet Amirliği ile Van Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konulu seminer...

Van'ın Gürpınar Emniyet Amirliği ile Van Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere "Gençlik ve Güvenli Gelecek" konulu seminer verildi.

İlçedeki okullarda düzenlenen seminere öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Seminerler öncesinde bir konuşma yapan Gürpınar Emniyet Amiri Taner Emre, amaçlarının daha güvenli bir gelecek hazırlamak, kardeşlik duygusunu pekiştirmek ve ön yargılardan kurtulan, araştıran bir gençlik sağlamak olduğunu vurguladı. Emre, "Bu proje ile ileri süreçte karışılacağınız sorunlarla baş edebilme ve ön yargılardan kurtulmayı, hiçbir ayrım yapmadan kardeşçe tüm zorlukların üstesinden gelmeyi başarmanızı hedefliyoruz. Şunu özellikle belirtmek isterim ki polis, yardım için vardır. Konu ne olursa olsun hep yanınızda olacak olan bizleriz. Bizde bizim kapımıza gelen her vatandaşımızı asla geri çevirmiyoruz. Yeter ki siz gelin ve bizimle paylaşın. Tüm sorunlarınıza büyük hassasiyetle yaklaşacağımızdan şüpheniz olmasın. Amacımız ilerde karşınıza çıkacak tüm engellerle mücadele etmenizi sağlamaktır" dedi.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Emre, "Bu projenin başını biz çektik, devamını da siz getireceksiniz. Siz değerli eğitimci arkadaşların gayreti ile güzel bir sonuç ortaya çıkacaktır. Sizden bu gençlerimize sahip çıkmanızı, her konuda bilinçlendirmenizi, kardeşlik duygusu içinde daha iyi bir gelecekleri olması için tüm sorunlarla mücadele etmelerini öğretmenizdir" ifadelerini kullandı.

Slayt gösterisi eşliğinde öğrencilere seslenen Tem Şube Müdürlüğü yetkilileri ise, "Öncelikle her bilgiye, her gördüğümüze hemen inanmayıp araştıracağız ve karşılaştıracağız. Arkadaşlarımızı iyi seçeceğiz. Çünkü arkadaşımız hayatımızı etkileyebiliyor ve yönlendirebiliyor. O zaman arkadaşımızı iyi seçip yanlış yollara sapmayacağız. İnsan hayatında iletişim çok önemlidir. Dinleyecek ve izleyecek ama her dinlediğimize, her izlediğimize körü körüne inanmayacağız. Dinlediğimizi algılayacak ve onu doğru anlayacağız. İnternette aslı olmayan yalan dolu görüntülerle karşılaşıyoruz. Bunların doğruluğunu kanıtlamayana kadar inanmayacağız. Ön yargılardan kurtulacağız. İki türlü ön yargı vardır. Kişisel ve toplumsal ön yargılar. Kişisel ön yargılar, şahsımıza zarar verir. Toplumsal ön yargılar ise daha tehlikeli olup, milletleri bile birbirine düşürebiliyor. Polislere karşı oluşan ön yargılardan kurtulmanız gerekir. Bunun içinde polisleri aramanız ve sorunları söylemeniz gerek. Bu durumda polisi yanınızda gördüğünüzde, sizde oluşan polise karşı ön yargılardan kurutulmuş olacakınız. Polislere karşı oluşan kin, nefret, korku ve çekinme gibi ön yargılardan tamamen kurtulmamız gerek. Bunları yıkmak içinde; ön yargılı olmadan önce araştırmanız, görmeniz ve analiz etmeniz gerekir. Aramızda oluşturulmak istenen Türk-Kürt, doğu-batı ön yargılarından kurtulacağız. Tarihimize baktığımızda özellikle Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında bu ön yargılar yoktu. Bu nedenle zaferler hep beraber alınmıştır. Bu zaferleri kazanan bu milleti, kimse bu ön yargılarla birbirine düşürmeyecektir. Bu kimsenin haddi değildir. Her bir karış toprağında şehit kanı olan bu topraklar, düşmanlardan arındırılmıştır. O dönemde savaşan ve şehit olan her bir vatandaşımız bu ayrımları yapmadan, ön yargılara kanmadan bu toprakları bize armağan etmiştir. O zaman toplumsal ön yargıya girmeden, hep birlikte bu ön yargılardan kurtulacağız. Kim olduğumuzu bileceğiz. Hedeflerimiz, amaçlarımız olacak. Çünkü hedefleri olamayan kişiler, başkalarının hedefleri için mücadele etmek zorunda kalır. Yaşam hedefimiz olacak. Bu yolda karşımıza doğru ve yanlış yollar çıkacak, bahanelerimiz olacak. Biz doğru yolu seçecek ve asla bahanelere yenik düşmeyeceğiz. Hiçbir şey yaşamamak bahane değildir. Asla ayırım yapmayacağız. Din, dil, ırk, renk, zenginlik ve fakirlik ayrımı yapmadan yaşamaya devam edeceğiz. Yoksa çok basit ayrışımlarda, çok büyük kayıplar olur. Ülkemizde bu ayrımı yapanlar, halen de yapmaya çalışanlar var. Biz bunlara uymayacak ve ayrılmayacağız. Hep birlikte olacağız ve yaşayacağız. Çevrenizde sizi bu yanlışlara itenler, para ile kandıracaklar olacaktır. Siz bunlara itibar etmeyecek, devlete sığınacaksınız. Devlette size sahip çıkacak, desteklerini eksiltmeyecektir. Daima bizden yardım isteyin. Çekinmeden polis merkezlerine gelin ve konu ne olursa olsun bizimle paylaşın. Sorunları beraber çözelim. Unutmayın ki, devletin tüm kurumları vatandaşlar için vardır" dediler.

Daha önce polislere olan bakış açılarının sunum sonrasında değiştiğini belirten öğrenciler de, "Şimdi daha iyi anlıyoruz ki ön yargılarımızın hepsi yersiz ve saçmalıktan ibaretmiş. Bizi kimse ayırmayacaktır. Kardeşçe yaşamayı bilerek, saygı ve sevgi çerçevesinde ön yargılı olmayacağız" ifadelerini kullandılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim