• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Polisin Devlet Vurgusu Muhtarları Yürüyüşten Vazgeçirdi

Polisin Devlet Vurgusu Muhtarları Yürüyüşten Vazgeçirdi
Diyarbakır'da, merkez dört ilçeden gelen 102 mahalle muhtarı, Sur'da devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek için basın açıklaması yaptıktan...

Diyarbakır'da, merkez dört ilçeden gelen 102 mahalle muhtarı, Sur'da devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek için basın açıklaması yaptıktan sonra ilçeye yürümek istedi. Bu sırada araya giren Güvenlik Şube'de görevli polisler, "Üzerinizde görev var devlet adına, bunu alaşağı etmeye gerek yok. Sokak arasından çıkıp gruba katılacak olanların önüne geçemezsiniz" dedikten sonra muhtarlar yürümeden dağıldı.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde (GGC) bir araya gelen merkez dört ilçeden 102 mahalle muhtarı, Sur'da devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Toplanan grup adına basın açıklamasını Yenişehir İlçesi Ekinciler Mahallesi Muhtarı Burhan İpek, kentteki son gelişmelerden ve sokağa çıkma yasaklarından son derece kaygılı olduklarını söyledi. İpek, "Bu uygulamalardan binlerce insanımız mağdur oldu ve çocuklar öldürüldü. Böylesi bir sürecin hiç kimseye bir şey kazandırmayacağı, bu sürecin kazananın da olmayacağını sıkıyönetimler 12 Eylül'ler, askeri darbeler ve yıllar süren olağanüstü haller bize fazlasıyla öğretmiştir. Türkiye halkları olarak bütün sorunlarımızı diyalog ve müzakere ile çözmek dışında bir şansımızın olmadığını herkesin bilmesi gerekir. Barışçıl çözüm yolunda tek taraflı, çift taraflı ve beraber kavramları geride bırakarak derhal yerleşim yerlerindeki çatışmalara ve operasyonlara son verilmelidir. Hiçbir gerekçe sivil yerleşim yerlerinden yapılan bu denli ağır operasyonlara ağır tahribatlara ve çocukların ölümüne neden gösterilmez. Gerekçe olmaz, bu kirli ve yıkıcı savaşın hiçbir haklı ve gerekli politik gerekçesi olamaz. Bir an önce bu silahlı operasyonların ve çatışmalı sürecin sona ermesini umut ve talep etmekle birlikte çatışma durumunda da kentimizin tarihi ve manevi değerlerine çatışma hukukunun ya da diğer bir ifade ile insancıl hukukun asgari ilkelerine uyulmalıdır. Bu çerçevede sivil yerleşim yerlerinde çatışmalara zemin oluşturan ve toplumun sosyal ekonomik eğitim ve sağlık gibi günlük yaşamını derinden etkileyen fiil ve uygulamalardan kaçınılmalı, toplumumuzun vicdanını rahatsız eden eylem ve operasyonlar sonlandırılmalı, sivillerin ölümüne neden olabilecek silahlı saldırılara operasyonlara, infazlara ve işkence uygulamalarına derhal son verilmelidir" dedi.

POLİSİN FENDİ MUHTARI YENDİ

Muhtarlar, basın açıklamasının ardından sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürümek istedi. Burada basın açıklamasının güvenliğini sağlayan polisler, basın açıklamasının mesajının güzel bir şekilde iletildiğini belirterek, yapılacak yürüyüşün amacının dışına çıkabileceğini söyledi. Polis memurunun, "Basın açıklamasının ardından dağılacağız diye muhtarlarla görüştük, burada dağılmanızda fayda var. Niyetiniz halis. Halis niyete katılım olduğu zaman kendinizi ifade edemeyeceksiniz. Siz bunun önüne geçemezsiniz. Sokak arasından çıkacak kitle, yasal olmayan slogan sizin amacınızın, yapmış olduğunuz güzelliğe gölge düşürür. Üzerinizde bir görev var devlet adına, alaşağı etmenin gereği yok" açıklamasının ardından muhtarlar yürümekten vazgeçerek dağıldı.

Polisin Devlet Vurgusu Muhtarları Yürüyüşten Vazgeçirdi

Polisin Devlet Vurgusu Muhtarları Yürüyüşten Vazgeçirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim