• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Polisi alarma geçiren esrarengiz kargo

Kayseri- Malatya Karayolu'nda arama yapılan araçta ne olduğu belirlenemeyen sıvı madde ve roket başlığına benzer malzemeler ele geçirildi.
Kayseri -Malatya Karayolu'nda KOM ekipleri şüphe üzerine durdurdukları hafif ticari araçta 19 santim uzunluğunda, gri renkli üzerinde kurukafa ve Rusça yazılar, numaralar bulunan büyük olasılıkla roket başlığı olduğu düşünülen bir aparat ele geçirdi. Olayla ilgili olarak biri Suriyeli 3 kişi gözaltına alındı. Şüpheli aparatın ne olduğu konusunda Genelkurmay başkanlığından özel bir ekip istendi.
Kayseri Emniyet müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü (KOM) ekipleri , Mardin'den İstanbul'a giden 33 V 8118 plakalı, gri renkli hafif ticari aracı ,Kayseri-Malatya karayolunun 20. kilometresindeki arama noktasında saat 22.45 sıralarında durdurdu. Araçta bulunan biri Suriye uyruklu, biri Şırnaklı ,değeri ise Mersin'li üç kişi üst aramasından sonra gözaltında tutulurken, sürücünün yanındaki ön koltuğun altında alüminyum folyaya sarılmış bir mekanik parça incelemeye alındı. 
 
Üzerinde Rusça yazılar, rakamlar ve kuru kafa işareti bulunan ,19 santim uzunluğundaki aparatın içinde sıvı olduğu da görülünce, arama noktasına Kayseri ve Ankara'daki AFAD ekipleri, polis olay yeri inceleme ekipleri çağrıldı. Yapılan ilk belirlemede, bu aparatın içinde sıvı bir patlayıcı, yada civa olabileceği üzerinde duruldu. İnceleme yapan ekipler, aparatın ne olduğunun tam olarak belirlenmesi için Genelkurmay başkanlığından özel ekip istedi. Bu arada Kayseri Emniyet müdürü Mustafa Aydın'da olay yerinde inceleme yaparken, aracın etrafı polis ve jandarma ekiplerince koruma çemberine alındı.
 
Konuyla ilgili bir yetkili "Polis ekiplerinin titizliği sonucu ele geçirilen parçanın ne olduğu henüz anlaşılamadı. Roket başlığı olduğu konusunda ağırlıklı düşünce var. İçindeki sıvının kimyasal veya biyolojik bir madde olabileceği de göz ardı edilmiyor. Civa'da olabilir. Hatta, zanlıların öne sürdüğü gibi oyuncak da çıkabilir. Kayseri ve Ankara AFAD ekipleri incelemeler yaptı. Kesin sonuç için Genelkurmay'dan gelecek özel ekip bekleniyor. Üzerindeki yazıların Rusça olması, kurukafa işareti ve tehlikeli yazılarının olması düşündürücü" şeklinde konuştu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim