• BIST 9697.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Polise el bombası atan terörist öldürüldü

Polise el bombası atan terörist öldürüldü
Mardin Valiliği, Kızıltepe ilçesinde polise el bombası atan kadın teröristin çıkan çatışmada öldürüldüğünü bildirdi.

Mardin Valiliği, Kızıltepe ilçesinde polise el bombası atan kadın teröristin çıkan çatışmada öldürüldüğünü bildirdi.

Açıklamada, "Kızıltepe ilçemizde 26.12.2015 tarihinde yapılan bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerimizin olay yerine intikali esnasında güvenlik güçlerimize el bombası ile saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensubu bir kadın etkisiz hale getirilmiştir. Ölü olarak ele geçirilen bölücü terör örgütü mensubunun üzerinden 1 adet silah, 2 adet dolu şarjör, 1 adet el bombası ele geçirilmiştir. Ayrıca güvenlik güçlerimizce yapılan takipte 6 bölücü terör örgütü mensubu daha yakalanmış ve haklarında yapılan adli işlem sonucu tutuklanmışlardır. Yakalanan bölücü terör örgütü mensupları ile birlikte 6 adet Kalaşnikof marka silah, 30 adet dolu Kalaşnikof şarjörü, 6 adet hücum yeleği ile çok sayıda mermi ele geçirilmiştir." denildi.

DERİK'TE EYLEM HAZIRLIĞINDA KADIN TERÖRİST YAKALANDI

Açıklamada ayrıca 26.12.2015 tarihinde Derik ilçesinde güvenlik güçlerine eylem hazırlığında olan PKK/KCK terör örgütü mensubu 1 bayan teröristin yakalandığı belirtildi. Mardin Valiliği açıklamasında bu olayla ilgili de şu bilgilere yer verildi: "Bölücü terör örgütü mensubu ile birlikte 1 adet Glock marka tabanca, 2 adet bu silaha ait dolu şarjör ve 2 adet el bombası ele geçirilmiştir. Hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte 29.12.2015 tarihinde adli makamlara sevk edilen bölücü terör örgütü mensubu "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmıştır."

EYLEM HAZIRLIĞINDA 2 DAİŞ ÜYESİ YAKALANDI

Öte yandan DAİŞ terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulundukları tespit edilen ve eylem hazırlığında bulunan 2 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik 22.12.2015 tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda ise şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Şahıslar, hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları birlikte sevk edildikleri adli makamlarca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandığı bildirildi.

Kızıltepe ilçesi Büyük Boğaziye Mahallesi'nde 29 Aralık 2015 tarihinde yapılan arama faaliyetlerinde ise 1 adet el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği bulunduğu, 2 adet Rus menşeli savunma tipi RGD-5 el bombası ve piknik tüpüne hazırlanmış el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneğinin kontrollü bir şekilde patlatılarak imha edildiği belirtildi.

Polise el bombası atan terörist öldürüldü

Polise el bombası atan terörist öldürüldü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim