• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Polis ve jandarmadan ortak uyuşturucu operasyonu

Polis ve jandarmadan ortak uyuşturucu operasyonu
Aydın'da jandarma ve polis tarafından uyuşturucu operasyonu düzenlendi.

Aydın'da jandarma ve polis tarafından uyuşturucu operasyonu düzenlendi. Söke ilçesi Savuca ve Kemalpaşa mahallelerinde düzenlenen, 350 polis ve 150 jandarmanın katıldığı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Yapılan operasyonla ilgili açıklama yapan Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, şu bilgileri paylaştı: "Söke ilçesi dahilinde ikamet eden ve haklarında özellikle uyuşturucu madde ticareti yapma, yağma, ev ve işyerinden hırsızlık suçundan çok sayıda yakalama emri bulunan şahısların yakalanmalarına ve benzer suçların işlenmeden evvel önlenebilmesi, ayrıca suç unsuru maddelerle birlikte yakalanması amacıyla Savuca ve Kemalpaşa mahalleleri ile üst kısımlarındaki zeytinlik alanda tespit edilen noktalara yönelik il merkezi ve Söke ilçe emniyet personelinden oluşan 350 emniyet ve 150 jandarma personeli olmak üzere toplam 500 görevli ile eş zamanlı operasyon yapılmıştır.

Savuca ve Kemalpaşa mahallelerinde yapılan operasyonda hakkında suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, hırsızlık, tehdit, 6136 SKM, görevli memura silahla mukavemet, uyuşturucu madde ticareti ve kullanmak, basit yaralama, mala zarar verme gibi 17 ayrı suçtan yakalama kaydı bulunup 7 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası olan H.Z., uyuşturucu madde ticareti, konut dokunulmazlığını ihlal, hırsızlık, basit yaralama gibi 4 ayrı suçtan yakalama kaydı bulunup 9 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası olan F.T., basit yaralama, hırsızlık, hakaret, tehdit, trafik güvenliğini tehlikeye sokma, yaralama, uyuşturucu madde kullanmak, suç eşyasının satın alınması gibi 19 ayrı suçtan yakalama kaydı bulunup 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan Y.Ö., hırsızlık suçundan arama kaydı bulunan F.A. ve 6136 SKM. suçundan A.T. isimli şahıslar haklarında adli işlemler yapılmak üzere yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yapılan aramalarda da, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 11 adet dolu av tüfeği kartuşu, 8 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, - 5 adet 9 mm çapında tabanca fişeği kovanı, 1 adet rambo bıçağı, 7-8 gr civarında Hint keneviri tohumu, 10-15 gr civarında esrar maddesi ve 2 adet çalıntı olduğu değerlendirilen laptop bilgisayar ele geçirilmiştir. Savuca ve Kemalpaşa mahallelerinin üst kısmında bulunan zeytinlik alanda yapılan aramalarda ise 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 2 adet uyuşturucu madde içiminde kullanılan düzenek ele geçirilmiştir."

Polis ve jandarmadan ortak uyuşturucu operasyonu

Polis ve jandarmadan ortak uyuşturucu operasyonu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim