• BIST 9524.59
  • Altın 2490.141
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7434
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Polis kontrolünde gazeteci ölümü!

Polis kontrolünde gazeteci ölümü!
Medyada CNN Türk başta olmak üzere birçok televizyon kanalında kameraman olarak görev yapan, daha sonra ticarete atılan Yılmaz Koçyılmaz, önceki gün Ayaş’taki işyerinden dönüşte kar muhalefeti nedeniyle araçları durduran polislerle tartıştı.

Yüksek tansiyon hastası olan Koçyılmaz’ın tartışma sonucu kelepçelendiği öğrenildi. Tartışma esnasında ‘tansiyon hastasıyım, ilacımı almam lazım’ demesine karşın kelepçesinin açılmadığı, Koçyılmaz’ın fenalaşması üzerine ancak kelepçelerinin çözüldüğü öğrenildi. Kalp krizi geçiren Koçyılmaz’a, yoldan geçmekte olan ambulansın sağlık ekibi tarafından da müdahale edilmesine karşın kurtarılamadı.

Ankara‘nın Ayaş ilçesinde bulunan Aykur Yaş Meyve Sebze Kurutma Paketleme firmasının sahibi olan Yılmaz Koçyılmaz, akşam iş dönüşü yoğun kar nedeniyle polislerin geçişlere izin vermemesi nedeniyle yaşanan tartışmada yaşamını kaybetti. Olayın yaşandığı esnada yanındaki işçilerin anlatımına göre, Ayaş’tan Ankara’ya dönüşte kar muhalefeti nedeniyle durdurulan araçlar arasında bulunan Koçyılmaz’ın, kullandığı araçla Ankara’ya dönebileceğini, izin vermelerini söylediği belirlendi. Ancak polislerin geçişlere müsaade etmemesi üzerine, Koçyılmaz ile polisler arasında tartışmaya yaşandı.

Karşılıklı bağrışmalardan sonra Koçyılmaz’ın kelepçelendi öğrenildi. Yılmaz Koçyılmaz ile aynı arabada yolculuk eden 2 çalışanı, Koçyılmaz’ın ‘tansiyon hastasıyım, kelepçe takmayın bana, ilaçlarımı almam lazım’ sözlerine de polislerin itibar etmediklerini anlattılar. Ancak fenalaşması üzerine bir süre sonra Koçyılmaz’ın kelepçelerinin söküldüğü ve limon suyu ile müdahale edildiği belirtildi. O esnada geçmekte olan bir ambulanstaki sağlık ekibinin müdahale ettiği Koçyılmaz’ın kalbinin durduğu ve müdahaleye rağmen yeniden hayata döndürülemediği belirlendi. Olayın ardından savcı ve emniyet müdürünün de olay yerine geldiği belirtildi. Tahkikatın sürdüğü olayla ilgili Koçyılmaz ailesinin de davacı olacakları öğrenildi.

TBMM GÜNDEMİNE TAŞINDI

Koçyılmaz’ın arkadaşlarının bilgi vermesi üzerine konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP’li Umut Oran, İçişleri Bakanı’na, “Makul şüphe’ TBMM’den geçmeden uygulayın talimatı mı verildi? Kimdir bu ölümün sorumlusu” diye sordu. (Sözcü)

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim