• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Polis Haftasında Anlamlı Oyun

Polis Haftasında Anlamlı Oyun
Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. Yılı etkinlikleri kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce, telefonla dolandırıcılık olaylarına dikkat çekmeyi...

Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. Yılı etkinlikleri kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce, telefonla dolandırıcılık olaylarına dikkat çekmeyi amaçlayan tiyatro oyunu Fethiye Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Fethiye Sevgi Evleri'nde kalan öğrenciler tarafından sahnelendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, tiyatro oyuncusu Ufuk Emek tarafından yönetilen "Operasyon Başlıyor" tiyatro oyununda toplumun her kesimine yönelik önemli mesajlara yer verildi.

Son yıllarda özellikle telefon ile dolandırıcılık olaylarının artması üzerine Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşunun 171. Yıldönümü etkinliklerinde tüm Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğünce "Telefon Dolandırıcılığı" temasının işlenmesi istendi. Amacın hem toplumun dikkatini buraya çekmek ve farkındalığı artırmak olurken, tiyatro oyununu çok sayıda vatandaş ve öğrenci izledi.

Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan oyunun, vatandaşlardan ilgi gördüğünü ve oyunun amacına ulaşqması açısından iyi bir örnek olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Oyunumuzda da üzerine basa basa söylendi. Hiçbir hakim, savcı, asker ve polis para istemez, "Telefonla bir yere para gönderin" demez. Polis, hakim, savcı ve asker, ancak ve ancak "Polis karakoluna, adliyeye gelin" der. Kesinlikle "Para gönderin" diye bir talepleri olmaz. İşte bu oyunda verilmek istenen mesaj da buydu. İnşallah vatandaşlarımız bu verilen mesajları iyi algılar ve telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmez" dedi.

Oyunun yönetmeni Ufuk Emek ise, "Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bütün Türkiye'de aynı tekstin oynanması istendi. Oyunculuk ve yönetmen devreye girince bazı eklemeler çıkarmalarla tüm illerde farklı şekillerde seyircili ile buluştu. Oyuncu kadrosunda Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Fethiye Yetiştirme Yurdunda kalan gençlerimiz var. Son derece iyi bir iş çıkardığımıza inanıyorum. O yunun amacı vatandaşlarımızı telefon dolandırıcılığına karşı uyarmayı amaçlayan skeçlerdi. Amacına da ulaştığını düşünüyorum" dedi.

Polis Haftasında Anlamlı Oyun

Polis Haftasında Anlamlı Oyun

Polis Haftasında Anlamlı Oyun

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim