• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Polis Haftası Düzenlenen Etkinlikle Gerçekleşti

Polis Haftası Düzenlenen Etkinlikle Gerçekleşti
Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Yıl dönümü vesilesiyle Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti.

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Yıl dönümü vesilesiyle Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan etkinlik yoğun katılımla gerçekleşti.

Her yıl 7-10 Nisan arası kutlanan Polis haftası nedeniyle Sakarya'da bir dizi etkinliklerle polis haftası kutlandı. Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) düzenlenen programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz ve Recep Uncuoğlu, Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Adalet Komisyonu Başkanı Şükrü Onat Tekinalp, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Gaziler, Polis memurları ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu'nun bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı bir açıklama yaptı. Babadağı, "10 Nisan 1845 tarihinde yayımlanan polis nizamnamesiyle kurulan teşkilatımız, kurulduğu günden itibaren ülke içerisinde huzur ve güven ortamının korunması amacıyla çalışmıştır. Bugün de aynı kararlılık ve azimle bu görev sürdürülmektedir. İlimizde bu görevi jandarma teşkilatı ile birlikte yürütmekteyiz. İlmiz İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nden sonra Marmara bölgesinin dördüncü büyük ilidir. Sakarya'nın bulunduğu konum sanayi alanında her geçen gün artan yatırımlar ve mevcut büyüme potansiyeli şehrimize göçü arttırmaktadır. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde uzman şube müdürlüklerimizin çalışmalarıyla milletin huzur ve güvenliği için gerekli önlemler zamanında alınarak münferit olaylar haricinde ilimiz güven içerisinde olduğunu söyleyebilirim. Herkesin vicdanı kendi polisidir. Polis vicdanı olmayanların ve suç işleyenlerin karşısındadır. Polisin asli görevi suçun oluşumuna engel olmak, bu amaçla gerekli tedbir önlemleri almaktır. Emniyet teşkilatı olarak elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmaktayız" dedi.

2015 YILINDA 26 BİN OLAY MEYDANA GELDİ

Sakarya'da 2015 yılında 26 bin olay meydana geldiğini belirten Emniyet Müdürü Babadağı, "Geçmiş yılın değerlendirmesini yapacak olursak Sakarya genelinde 2015 yılında 26 bin 671 olay meydana gelmiştir. İşlenen suçların yüzde 95'ini asayiş suçları teşkil etmektedir. Asayiş olaylarında son bir yılda işlenen cinayet, yaralama gibi ağır suçların failleri yürütülen başarılar çalışmalar neticesinde tespit edilerek adalete teslim edilmiştir. Misyonumuz insanımıza en iyi şekilde hizmet vermektir. Bu hizmet anlayışıyla karakola gel anlayışı bitmiş yerine halkımızın ayağına hizmet götürülerek başta hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın olmak üzere herhangi bir olayda mağdur oldukları ifadeleri oldukları yerlerde alarak kolaylık gösterilmiştir. Ülkemizde varlığını sürdüren kadına şiddetin önlenmesi kapsamında teşkilatımıza büyük sorumluluk düşmektedir. Bu bağlamda ilimizde kadına şiddetle mücadele de daha etkili ve koordineli olabilmek için valimizin desteği ile asayiş şube müdürlüğü bünyesinde aile içi ve kadına şiddet büro amirliği faaliyete geçirilmiştir" diye konuştu.

SAKARYA'DA 252 BİN ARAÇ TRAFİĞE KAYITLI

Sakarya'da son zamanlarda artan araç sayısının 252 bine ulaştığını söyleyen Babadağı, "Üzerinde durduğumuz bir diğer konu da trafik hizmetleridir. İlimizde trafiğe kayıtlı 252 bin 114 araç ile son yıllarda araç sayısında büyük artış yaşanmıştır. Yaşanan bu artışla birlikte şehir merkezindeki trafik yoğunluğuna rağmen akıcı bir trafik olduğunu söyleyebilirim. Bayan trafik memurlarından oluşan iki trafik ekibi aktif hale getirilmiştir. Teşkilatımız suç ve suçlularla mücadele ederken, hukuk ilkelerine bağlı, insan haklarına saygılı temel ilke olarak benimsemiştir. Emniyet Müdürlüğümüz bünyesindeki özel harekat birimimiz edindiği tecrübe ilimizin huzur ve güvenini sağlamak için yapılan operasyonel faaliyetlerin yanı sıra devletimizin doğu ve güneydoğu Anadolu'da görev alarak başarı ile yerine getirmiştir. Gençlerimizi geleceğini kötü yönde etkileyen uyuşturucu illetine karşı savaşımız devam edecektir. Bu kapsamda uyuşturucu ve uyarıcı maddelerde özellikle sokak satıcılarına karşı etkin bir çalışma yöneltmek amacıyla narko-tim ekiplerimiz hazır hale getirilmiştir. Emniyet Teşkilatının bu anlamlı gününde tüm meslektaşlarımın polis haftasını kutlarım" şeklinde konuştu.

VALİ COŞ: "TEŞKİLATIMIZ HER TÜRLÜ İKLİM ŞARTLARINDA GÖREV YAPMAKTADIR"

Polis ve Jandarma ekiplerinin günün her saatinde her iklim şartlarında görev yaptığını söyleyen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Polis teşkilatımız şanlı bayrağımızı yurdumuzun her yerinde gururla dalgalanmasını temin etmek üzere gece gündüz demeden, kar kış demen her türlü iklim şartlarında kahramanca görev yapmaktadır. Özellikle bölücü terör örgütüyle mücadelede güvenlik güçlerimizin, polisimizin, jandarmamızın vatandaşımızın hiç birinin canının yanmaması suretiyle vatandaşlarımızı kendilerine kalkan yapmaya çalışan teröristlerin bertaraf edilmesi, etkisiz hale getirilmesi konusunda nasıl büyük fedakarlıklar göstererek başarılar görev yaptıklarını öğreniyoruz. Dış mihraklarca alevlendirilen büyük bir bölücü terör örgütüne karşı güvenlik kuvvetlerimiz en iyi şekilde görev yapmakta, üstlendikleri görevi en iyi şekilde yaptıkları sırasında düzenlenen haince pusular, bombalı tuzaklar suretiyle güvenlik kuvveti mensuplarımıza zaman zaman şehitler verdirildiği görüyoruz" dedi.

Açıklamaların ardından Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nce hazırlanan İstiklal Marşı klibi sunuldu. 22 Mart 2016 tarihinde Hakkari'nin Yüksekovası ilçesinde şehit olan Yasin Boran'da programda anılmasının ardından Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri bir oyun sergiledi.

Program İl Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından oluşturulan koronun ardından sona erdi.

Polis Haftası Düzenlenen Etkinlikle Gerçekleşti

Polis Haftası Düzenlenen Etkinlikle Gerçekleşti

Polis Haftası Düzenlenen Etkinlikle Gerçekleşti

Polis Haftası Düzenlenen Etkinlikle Gerçekleşti

Polis Haftası Düzenlenen Etkinlikle Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim