• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Polis Eşinden Anlamlı Mektup

Polis Eşinden Anlamlı Mektup
Samsun'da, öğretmen olan Hilal Gök'ün Polis Haftası nedeniyle polis eşi başta olmak üzere tüm emniyet camiasına yazdığı mektup sosyal medyada geniş...

Samsun'da, öğretmen olan Hilal Gök'ün Polis Haftası nedeniyle polis eşi başta olmak üzere tüm emniyet camiasına yazdığı mektup sosyal medyada geniş yer buldu.

10 yıllık eşi polis Ahmet Gök başta olmak tüm emniyet ailesine, 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla duygularını bir mektupla paylaşan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hilal Gök, mektubun sosyal medyadan yayılmasıyla ilgi odağı oldu. İçindeki vatan sevgisini ve polis eşi olmanın zorluklarından bahseden Hilal Gök, 7 yaşındaki çocuklarına da "Vatan" ismini verdiklerini söyledi.

"BAŞTA EŞİM OLMAK ÜZERE TÜM KAHRAMAN POLİSLERİMİZE ARMAĞAN ETMEK İSTEDİM"

Bu durumun bu kadar büyüyebileceğini hiç düşünmediğini söyleyen Hilal Gök, "Biz bayanlar özel günlerde neler yapabiliriz diye hep bir şeyler bulmaya çalışırız. Ben de 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla ne yapabilirim diye düşündüğümde yapabildiğim en güzel şeyi, facebook sayfamdan ona bu mektubu yaptım. Tabi biz polis işleri ve polis aileleri olarak hiç bireysel yaşayamayız. Ülkenin neresinde olursa olsun bilmediğiniz insanlara bile ağlamayı üzülmeyi öğrenmişsinizdir. Hayat size bunu öğretmiştir. Bu nedenle yazdığım bu mektubu başta eşim olmak üzere tüm kahraman polislerimize armağan etmek istedim. Sonrasında sosyal medya üzerinden çok fazla yayıldı. Türkiye'nin dört bir yanından insanlar bana ulaştı. Benimle beraber sevgilerini, aşklarını, tebriklerini dile getirdiler. Ben de son derece mutlu oldum" dedi.

"BİZ İKİ KİŞİLİK BİR AŞKA TEK BİR KELİME SIĞDIRDIK. O DA VATAN"

7 yaşında bir erkek çocuk sahibi olduklarını ifade eden Gök, "Bir tane evladımız var. Onun da ismi "Vatan'. Biz onun ismini Vatan koyarken şaka yapmıyorduk zaten. Gerçekten sevdalı olduğumuz bir şeye inanıyoruz. Bu nedenle mektupta da söylediğim en can alıcı sözlerden bir tanesi de bu. Biz iki kişilik bir aşka tek bir kelime sığdırdık. O da "Vatan'. Karşılıksız sevdiğimiz vatanda bu mektup hem eşime hem onun meslektaşlarına bir armağan olsun istedim gerçekten de güzel bir noktaya ulaştığını düşünüyorum" diye konuştu.

"POLİS EŞİ OLMAK DEMEK SİTEM ETMEMEK DEMEK"

Polis eşi olmanın çok zor bir duygu olduğunu belirten Gök, "Öncelikle bu zorluğa hakim olmanız lazım. Mektupta da söylediğim gibi; polis eşi olmak birçok sinema filmini zamanında izleyememek demek. Polis eşi olmak arkadaşınızın yeni doğan bebeği için ancak bir yıl sonra hayırlı olsun demek. Uzun karanlık gecelerde tek başına kalmak ve en önemlisi polis eşi olmak demek sitem etmemek demek. "Niye geç kaldın, yine mi işin var, neden gelmiyorsun" dememek aslında polis eşi olmak. Bütün bu zorluklara katlanabilmek için ortak bir noktayı bulabilmek lazım eşinizle. Bizim de ortak noktamız Vatan. Bugünümüzde, yarınımızda, geçmişimizde, geleceğimizde hep vatan olacak. Dediğim gibi biz küçücük bir bebeğe Vatan ismini verdik. Bugün Vatan 7 yaşında. Vatan bizim hayatımızda ilginç bir noktadır. Vatan 40 günlükken babası Bingöl'e gitti ve yaklaşık 4 yıl orada kaldı. Ben babasından ayrı Vatan'ı büyüttüm. Vatan'ı büyütürken de içimizde hep var olan vatan sevgisini de büyütmüş olduk. Eğer vatanı gerçekten çok seviyorsanız ve "vatan sağ olsun" demeyi yürekten başarabiliyorsanız polis eşi olmak size çokta zor gelmez" şeklinde konuştu.

"BEN O ZOR ADAMIN KALBİNDEKİ VATANI SEVİYORUM"

Eşinin şuan il dışında olduğunu ifade eden Gök, "Ahmet'ten bahsetmek gerekirse zor bir adam. Niye zor bir adam? Çünkü çok az konuşur. Kuralları vardır. O kuralların çerçevesi içerisinde kalıyor olmanız lazım. Zor bir adam ve çok fazla sevdiğini de söylemeyen bir adam. Hatta bu mektup bu kadar yayıldıktan sonra ona bütün Türkiye bizi konuşuyor. Bütün dünya bunu konuşuyor ve seninde bana çok çabuk bir şey söylemen lazım. Bir şeyler yapıyor olman lazım dediğimde düşünmek için zaman istedi ve yaklaşık beş dakika sonra düşündüğü tek kelime "seni seviyorum avrat" oldu. Tam bir Adanalı tabiriydi. Zor bir adam ama dediğim gibi ben o zor adamın kalbindeki vatanı seviyorum. O da benim kalbimdeki vatanı seviyor. O yüzden herhangi bir sıkıntımız yok. Gayet iyi geçiniyoruz" dedi.

HİLAL GÖK'ÜN MEKTUBU

Hilal Gök, sosyal paylaşım sitelerinde geniş yer bulan mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Başta Eşim Ahmet Gök olmak üzere tüm kahraman yiğitlerimize;

Bir polisi sevmişseniz eğer, karanlık uzun gecelerde, yapayalnız kalmayı da seveceksiniz demektir.

Bir polisi sevmek, sinemaya çoğu kez yalnız gitmez, tatilleri kendi ailenle geçirmek demektir.

Zordur polis eşi olmak, korkmamak, hiç yılmamak, sitem etmemeyi öğrenmek demektir...

Helalleşmek demektir polis eşi olmak.

Her sabah, her akşam, en sevdiğini, en iyi koruyana emanet edip; Telefon her çaldığında ürpermektir.

Telsizin 24 saat çalan senini zamanla kanıksamak, kapıdan çıkarken eşiniz "Telsizini aldın mı? " diyerek bilmem kaç kez hatırlatmaktır.

Arkadaşınızın yeni doğan bebeğine, ancak yaşına girdiğinde "hayırlı olsun" deme fırsatı bulabilmektir polis eşi olmak.

Arabanın görülebildiği en son noktaya kadar balkonda beklemek, hele de işe yürüyerek gidiyorsa eşiniz, o heybetli haline bakıp uzun uzun,'Rabbim düşmana fırsat verme diyerek mırıldanmaktır.

'Baban işte oğlum, Vatan'ı bekliyor diye avuttuğunuzda oğlunuzu, Vatan zaten benim anne:)" diyen o muzip yüze uzun uzun bakıp, yumuş yumuş sarılmaktır, polis eşi olmak.

Bir polise sevdalanmak; Doğurmadığın milyonlarca çocuğu sevmek, hiç tanımadığın kimselerin hayat hikayelerinde figüran olmaktır.

Hiç küsmemek, birçok şeyi kendince, çaktırmadan halletmek, geceden çıkmış bir eş uyanmasın diye, yüz kilo kadın, parmak ucunda yürümeyi becerebilmektir.

Gelen her şehit haberiyle sizinde evinize ateş düşmesidir, bir polise yaren olmak.

Eşinin tabutuna sarılan, adını bilmediğiniz o acılı kadının yerine kendinizi koymaktır.

Televizyon başında susturmaya çalışıp kendi isyanını; Utana utana "Şükürler olsun, bizim ki bu akşamda eve gelecek" demektir.

Vatan'a sevdalanmak demektir bir polise sevdalanmak.

Tepeden tırnağa Türk; tepeden tırnağa ay-yıldız olmaktır.

Karşılıksız severken anayurdu, nefes aldım yine Türk diyarında diyerek, yetiştirdiğin her bir öğrenciye ilmek ilmek "VATAN" işlemektir.

Ay yıldıza renk verirken, hemen yanı başındaki yiğit kahramanlar,'Bitiremezsiniz Bizi diye haykırmaktır.

Hırsınızı şimdi olduğu gibi kağıda kaleme dökmek,'Varsın unutulsun adım ama yaşasın sonsuza dek vatanım diyen o Yesevi Alperen'i eşe, durup durup yeniden sevdalanmaktır.

Bir polise sevdalanmak; Tek kelimeye, iki kişinin ortak aşkı olan "VATAN'ı sığdırmaktır..."

Polis Eşinden Anlamlı Mektup

Polis Eşinden Anlamlı Mektup

Polis Eşinden Anlamlı Mektup

Polis Eşinden Anlamlı Mektup

Polis Eşinden Anlamlı Mektup

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim