• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Polatlı’da Tarım Fuarı Düzenlenecek

Polatlı’da Tarım Fuarı Düzenlenecek
Ankara'nın tahıl ambarı Polatlı ilçesinde POLAGRİ 2016 Polatlı Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nı düzenlenecek.

Ankara'nın tahıl ambarı Polatlı ilçesinde POLAGRİ 2016 Polatlı Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nı düzenlenecek.

Polatlı Belediyesi ve Polatlı Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen fuarın ikinci etabı 1-4 Haziran tarihleri arasında uluslararası nitelikte yapılması planlanan fuarda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Fuarın ilk etabında firmalar ağırlandı. Fuar hakkında ön bilgi toplantısına Polatlı Kaymakamı Mahmut N. Tunçer, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, Polatlı Ticaret Odası Meclis Başkanı Yaşar M. Çelik, Gazi Üniversitesi Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Kervan, Polatlı Emniyet Müdürü Özer Şimdi, Polatlı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erol Ünal, Polatlı İlçe Tarım Müdürü Burhanettin Sütçü, Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu ve sektörel firma sahipleri katıldı.

Polatlı Ticaret Odası tarafından yapılan sunumda, Polatlı Belediyesi ve Polatlı Ticaret Odası öncülüğünde 1-4 Haziran 2016 tarihlerinde Anadolu Bozkırının Parlayan Yıldızı Polatlı'da uluslararası nitelikte Tarım Gıda ve Hayvancılık ile ilgili faaliyette bulunan her türlü inovasyon ve Ar-Ge bazında ekipman ve ürünlerin sergileneceği POLAGRİ 2016 Polatlı Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nı düzenleneceği kaydedilerek şöyle denildi:

"Türkiye'nin en büyük Tahıl Borsasına sahip Polatlı'da Tarımsal Sanayi hızla gelişmektedir. Polatlı'da 2. OSB kurulmuş yüzde 30 doluluğa ulaşmıştır. Artık Polatlı kendi fuarlarıyla da bilinen marka şehir olma yolunda hızla yol alacaktır.

Polatlı tarım sektöründe önemli bir potansiyele sahip tahıl ambarlarımızdandır. Polatlı Tarım Fuarı 20.000 metrekare alan olarak planlanmaktadır. Fuar süresince halkı bilinçlendirmek amacıyla zengin sektörle ilgili seminerler ve yarışmalar düzenlenecektir.

POLAGRİ 2016 fuarında 200 katılımcı firma ve 100 binin üzerinde ziyaretçisi hedeflenmektedir. Ziyaretçilerimiz için Hızlı Tren istasyonundan fuar alanına servis uygulaması yapılacaktır.

Polatlı tüm yolların birleştiği ülkemizin en cazip yatırım merkezlerinden biridir. Ankara, Eskişehir, Konya, Afyon, Bolu şehirlerimizin ortasında kalan Polatlı stratejik bir öneme sahiptir. POLAGRİ Fuarındaki hedefimiz Türkiye'de ve Yurtdışı'nda adından söz ettiren katılımcı ve ziyaretçi açısından verimli fuar gerçekleştirmektir.

POLAGRİ'16 Tarım Fuarı; Polatlı Kaymakamlığı, Polatlı Belediyesi, Polatlı Ticaret Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü , Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara Kalkınma Ajansı Polatlı OSB, TOBB gibi çeşitli kurum ve kuruluşların da katkılarıyla Fuarda çeşitli etkinlikler ve aktivitelerin yapılması planlanmaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim