• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Kariyer Günleri" programları kapsamında öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Kariyer Günleri" programları kapsamında öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor.

Gelecek Hepimizin Projesi çerçevesinde okullarda düzenlenen "Kariyer Günleri" programlarına katılarak gençlerle bir araya gelmeye devam eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Beydağı Kız Öğrenci Yurdu ve Fen Lisesi'nde düzenlenen söyleşilerde deneyim ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Beydağı Kız Yurdu Toplantı Salonu'nda gerçekleşen "Kariyer Günleri" programında öğrencilik yıllarından bugüne yaşadığı süreç ile ilgili çeşitli kesitleri öğrencilerle paylaşan Polat, eğitim hayatlarına üniversitede devam eden öğrencilerin bugünden ciddi temeller atmaları gerektiğini söyledi. Türkiye'nin okuyan, bilgili ve eğitimli gençlere büyük ihtiyaç duyduğunu ifade eden Polat, "Kendinize mutlaka bir hedef koymalısınız, hepinizin bir davası ve hedefi olmalı. Gençlik yıllarımızda ve okumak için yurt dışında gittiğimizde kafamızda hayallerimiz vardı. O günün şartlarında bizim düşüncelerimiz ve gelecekle ilgili öngörülerimiz hayal olarak görülürdü. Türkiye'nin güçsüzleştirilmesi, toplumun korkuyla yaşaması ve yalanlarla dolu bir hayatı bize sunmalarına hep tepki koyduk. Batı dünyasının ve İsrail'in algı operasyonlarıyla dünyaya korku yaymalarının planın bir parçası olduğunu, imanlı, kararlı ve hedefe ulaşmak için kararlı duracak toplumların ve insanların bu algıyı yıkacağını hep söyledik. Şu anda ne oluyor peki dünyada? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail'e "one mınute" dedi ardından "Darbe yapılacak, ülke yangın yerine dönecek, Türkiye bitti" diyerek topluma korku salmaya çalıştılar. Tayyip Erdoğan o gün o tavrı koymasaydı şu anda rahat olurduk ama boynumuzda da bir tasma olurdu, orada koyulan tepkinin altında "biz özgür bir millet olarak buradayız ve bizimde bir sözümüz var" mesajı vardı. O olaydan sonra milletimiz kendisine daha fazla güvenmeye başladı. İsrail'e ve kendisini güçlü diye lanse eden ülkelere koyduğumuz tavır ve ardından yaşanan süreçte ne oldu Türkiye yıkıldı mı? Bölündü mü? Darbe yapıldı mı? Hayır. Türkiye eski Türkiye değil" şeklinde konuştu.

Polat, algı operasyonlarına her zaman tepki koyduklarını belirterek, bundan sonra da tepki koyacaklarını söyledi. Polat, "Çünkü bizler hedefleri ve davaları olan insanlarız. Biz asla sinecek, korkacak, geri çekilecek bir kökene ve geçmişe sahip değiliz. 600 yıl üç kıtaya hükmetmiş bir Osmanlı İmparatorluğu neslinden gelen bu toprakların insanları yeniden tüm dünyaya adaleti, bilgeliği ve imanı götürecektir. Dün söylediklerimize hayal olarak bakanlar, bugün de aynı şekilde yaklaşıyorlar ve inanmıyorlar. Ancak biz toplum olarak bunu başaracak güce sahibiz. Gençlerden beklentimiz, asla korkmayın, geri çekilmeyin, inandığınız yolda okuyarak emin adımlarla gidin. Elinizdeki gücün farkında olun, kararlı bir duruş sergileyin. Şunu hiç unutmayalım, korkak insanları tarih yazmaz, korkak toplumlar da kaybetmeye mahkumdur. Korku, insanları sürekli yanlışa sürükler" ifadelerini kullandı.

"GENÇLERİMİZİN GÖZLERİNİZDEKİ IŞILTI BİZE GÜVEN VERİYOR"

Polat, gençlerin mutlaka birilerini örnek alması gerektiğini aktardı. Polat, "Bizim için en büyük örnek ve yol gösterici Hz. Muhammed ( SAV) ve Kuran-ı Kerim'dir. Hepimizin tek örnek alacağı insan şüphesiz Peygamber Efendimizdir. Gençlerimizin de, bizlerin de, toplum olarak Hz. Muhammed'in hayatını kendimize örnek almalıyız. Ben ülke gençliğine sonuna kadar inanıyorum. Sizlerin gözlerinizdeki ışıltı bize güven veriyor. Geleceğimizin teminatı olan yeni neslin daha iyi yetişmesi ve başarı oranının artması için her türlü desteği vermeye hazırız. Belediye olarak ta önceliğimiz, eğitimdir. Eğitimsiz bir toplumun geleceği karanlıktır. Amacımız ileride ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak öğrencilerimizi donanımlı bir şekilde yarınlara hazırlayabilmektir. Geleceğimiz gençlerimizin elindedir. Sizin vereceğiniz kararlar, atacağınız sağlam adımlar ve kararlı duruşunuz aynı zamanda bizlerin, ülkemizin geleceğine yön verecek. Öğrencilik hayatınızda başarılı olmanın tek yolu çalışmak ve arkadaş çevrenizi iyi seçmekten geçer. Ancak eğitim hayatınızda bir hedef için mücadele etmeniz gerekir, hedef seçilmeksizin hiç bir başarı elde edilemez. Derslerinizde başarılı olmanın tek hedefi çalışmak olacaktır. Çalışmadan hiç bir sorunu ve başarıyı yakalamanız mümkün değildir. Bizler üç kıtaya hükmetmiş bir neslin mirasçılarıyız, 1900'lü yılların başında ihmalliğimiz, süreci yakalayamamamız, gelişimi ve ilerlemeyi yakalayamadığımız için büyük sıkıntılar çektik. Şu anda dünyada gelişen ve gelişmekte olan ülke sıralamaları var. Türkiye olarak G20 yani gelişmekte olan ülkeler kategorisindeyiz. Bizim aslında dünyayı yöneten Birleşmiş Milletler'in 5 daimi ülkelerinden bir olmamız gerekir. Biz bunu kaybettik, kaybettiğimizi bileceğiz ve yeniden dünya yönetiminde söz sahibi olmak için de hepimiz çok çalışacağız ve mücadele edeceğiz. Bu işi başaracak olan ise gençlerimizdir, bizden alacağınız bayrağı en üst seviyeye kadar çıkartacağınıza kalben inanıyorum" diye konuştu.

Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim