• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kernek Anadolu Lisesi ve Battalgazi Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ederek öğrencilerle bir...

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kernek Anadolu Lisesi ve Battalgazi Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. Gelişen ve değişen Türkiye koşullarında eğitim ve vizyon sahibi olmanın öneminden bahseden Polat, başarılı olmanın yolunun çok çalışmaktan geçtiğini vurguladı. Polat, öğrencilere, eğitim, aile ve iş hayatına yönelik deneyimleri ve tecrübeleri ile ilgili paylaşımlarda bulunarak tavsiyelerde bulundu. Belediye başkanlığının millete hizmet makamı olduğunu belirten Polat, "Hayatım boyunca eğitim ve iş alanlarında ne iş yaptıysam hepsinin temeline sevgi ve bağlılığı yerleştirdim. Ülkeme, milletime ve aileme faydalı olacak işlerin içinde yer aldım. Okumaya, araştırmaya ve kendimi geliştirmeye önem verdim. Belediye başkanlığını da gönülden ve severek yapıyorum. Yaptığım işi layıkıyla yapmak için de sürekli okuyorum, araştırıyorum. Eğitim yaşam boyu süren bir anlayış ve kavrayıştır. Ülkemizi daha iyi noktaya ulaştırmak için sürekli okumalı ve yeni bilgiler öğrenmeliyiz. Size tavsiyem, okul yıllarınızda ve ardından gireceğiniz meslek alanlarında her zaman en güzelini, en iyisini yapın ve işinize sevginizi katın. İşimizi severek ve aşkla yaparsak mutlu oluruz ve işimizin bizi motive ettiğini görürüz. Herkesin örnek aldığı, ülkesine, milletine, bayrağına faydalı, ülkesinin değişime katkı sağlayan bireyler olmaya gayret gösterin. Hayat boyunca büyüklerinizin tecrübelerinden muhakkak yararlanın. Size doğru ve mantıklı yol göstermeye çalışan, bilgilerini sizinle paylaşmak isteyen insanlarla ilişkinizi güçlü tutun. Özellikle eğitim çağında kendilerine yatırım yapan öğrencilerin ileri ki zamanlarda önemli konumlara geldiğini görmekteyiz. Şimdi ekeceksiniz ki gelecekte toplayabilesiniz. Öğretmenleriniz ve büyükleriniz de gelecekte güzel hasatlar toplamanız için size önerilerde ve tavsiyelerde bulunuyor. Kendinize güvenin, zorluklar karşısında geri çekilmeyin. Disiplinli ve programlı çalışmayı kendinize görev edinin" şeklinde konuştu.

"SİZİN YAPTIKLARINIZ ÜLKEMİZİN KADERİNİ BELİRLEYECEK"

Öğrencilere, hedeflerini belirleyip o hedefleri gerçekleştirmek için sahip oldukları imkanları sonuna kadar kullanmalarını ve hiçbir zaman isteklerinden vazgeçmemeleri noktasında öğütler veren Polat, gençlerin tarih bilincine sahip olması gerektiğine vurguladı. Polat, "Sizler bu ülkenin kaderini çizeceksiniz. Gençlerimizin duruşu, davranışı, hareketleri ve gelecekte yapacaklarınız bu ülkenin geleceği demektir. Bizler büyüklerimizden aldığımız bayrağı en iyi yere taşımak için çalışıyoruz, yarın bu bayrağı size teslim edeceğiz, bunun adı hizmet yarışıdır, hep birlikte milletimize hizmet mücadelesidir. Bizim bu topraklarda var olmamız öyle kolay ve bedavadan olmadı. Atalarımızın hangi zorluklarla ve sıkıntılarla yaşadığımız bu topraklarda kök saldığını asla unutmayalım. Atalarımız bu toprakları bedel ödeyerek, can vererek, kanlarını akıtarak, sahip çıktılar korudular, kolladılar ve bize vatan yaptılar. 101'inci yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Her başarının altında çalışmak, mücadele etmek ve fedakarlık yatmaktadır. Tarihimize baktığınız zaman ülkemizin ilerlemesini engellemeye kalkan hainler, bu ülkeyi parçalamak isteyenler, fitneciler hep olmuştur. Ayak oyunlarına, kirli ittifaklara, ihanetlere, içerideki işbirlikçilere karşı bizler mücadelemizi bütün boyutlarıyla yapmamız gerekiyor. Dikkatli, uyanık ve tarih bilincine sahip olmamız gerekiyor. Bundan sonra da zorlu yaşam koşulları asla bitmeyecek, bir yandan içeride hendek kazan insanlar, hendek üzerinden siyaset yapanlar, dışarıdan ülkeye fiilen müdahale eden yapılar söz konusudur. Ankara'da veya başka yerlerde vekaleten bombalar patlatılıyor. PKK ve PYD'nin maşa olduğu açık, bizim asıl mücadele etmemiz gerekenler o kirli oyunları tezgahlayıp maşayı tutanlardır, o elleri bu millet, geçmişte nasıl kırdıysa bugün de kıracaktır. Bize düşen görev, bu ayak oyunlarına karşı ülkemizi korumaktır. Milli ve manevi değerlere sahip bir gençlikle aşamayacağımız hiç bir engel yoktur. Sizlerin, milli ve manevi değerlere bağlı, çalışkan ve geleceğe ışık saçan bireyler olmanız bizim için her şeyden daha önemli. Toplumsal meselelere daha fazla hassasiyet gösteren bir duruş sergilemenizi özellikle rica ediyorum. Elde ettiğiniz akademik başarıların yanında, milli ve manevi değerlere bağlı, devlete, millete, içinde bulunduğunuz topluma faydalı bireyler olmalısınız" diye konuştu.

Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Polat, Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim