• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Polat, Gelecek Hepimizin Projesi Kapsamında Öğrencilerle Buluştu

Polat, Gelecek Hepimizin Projesi Kapsamında Öğrencilerle Buluştu
Gelecek Hepimizin Projesi kapsamında öğrencilere eğitim ve meslek hayatıyla ilgili tecrübelerini paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,...

Gelecek Hepimizin Projesi kapsamında öğrencilere eğitim ve meslek hayatıyla ilgili tecrübelerini paylaşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, "Memleket meselelerine duyarlı, tuttuğunu koparan bir gençlik ülkemizin geleceğine yön verecektir" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Gelecek Hepimizin Projesi kapsamında öğrencilerle buluşmaya devam ediyor. İlk olarak Tecde Anadolu Lisesinde gerçekleşen etkinliğin ikincisi Mahmut Çalık Anadolu Lisesi'nde düzenlendi. Konferans salonunda düzenlenen programla 11. Sınıf öğrencileriyle keyifli bir sohbet gerçekleştiren Polat, belediyecilik ve belediye başkanının yetkilerini anlattığı sohbet toplantısında eğitim ve meslek hayatı ile ilgili tecrübelerini paylaştı. Karşılıklı diyalog şeklinde geçen programda öğrencilerin tüm sorularını içtenlikle yanıtlayan Polat, gelecekte başarılı olmak için lise yıllarında belirlenecek hedeflerin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Makam ve para sahibi olmak başarılı olmak anlamına gelmez, başarıyı sadece kariyer planlamasına endekslemekte doğru olmaz. Başarı sadece kariyer sahibi olmak değildir. Eğer ülkemize ve milletimize faydalı bireyler olmak istiyorsak, yaptığımız işin en iyisini, en güzelini yapmalıyız. Gençler nasihat dinlemekten hoşnut olmaz, çünkü herkes kendi bildiğini yapmak ister, bende gençlik yıllarımda özgür olmak, sınırlandırılmak istemezdim, sizi çok iyi anlıyorum. Fakat büyüklerinizin, öğretmenlerinizin, anne ve babalarınızın tecrübelerinden ve yaşadıklarından mutlaka yararlanarak onları çok iyi dinlemeniz geleceğinize ışık tutacaktır. Tecrübe en büyük hazinedir" diye konuştu.

Türkiye'nin çok güzel bir geleceğe sahip olacağına yürekten inandığını kaydeden Polat, bu güzelliğin ise gençlerin fikirleri ve düşünceleri ile olacağını söyledi. Polat, "Yeni projeler, yeni iş alanları üretmek, büyük hedefler belirlemek gençlerin zekasıyla hayata geçecektir. Biz sizlere sonuna kadar güveniyoruz. Büyüklerimizden aldığımız bayrağı en iyi yere götürmek için çalışıyoruz, sizlerde bizden alacağınız bayrağı en yukarıya çıkartacaksınız. Hepimizin sorumluluğu çok fazla, zamanınızı planlı ve verimli bir şekilde kullanın. Çalışmalarınızı belirlediğiniz hedefleriniz doğrultusunda gerçekleştirin. Başarının sırrı verimli çalışmadan geçiyor. Hepinizin hayatında bir hedefi ve hayali vardır. Bu hayali gerçekleştirmek ve hedefe ulaşmak için daima disiplinli bir şekilde çalışmanız gerekir. Geleceğinize yönelik atacağınız her adımda daima sevdiğiniz, mutlu olacağınız okulu, bölümü ve mesleği seçin. Sizler daha bu sıralarda iken kendinizi en detaylı bilgilerle yarına hazırlamalısınız" ifadelerine yer verdi.

Program sırasında bir öğrencinin, "Belediye Başkanlığı sizin hayatınızda ne tür kısıtlamalar getirdi" şeklinde sorusun yanıtlayan Polat, "Yeşilyurt'u örnek bir ilçe hüviyetine ulaştırmak için yola çıktığımız 30 Mart 2014 tarihinden itibaren halkımızın güvenine ve inancına layık olmak için ekibimle birlikte çok yoğun çalışıyoruz. Memleket meselelerine duyarlı, insan odaklı hizmetleri hayata geçiren, işini aşk ve sevdayla yapmaya gayret gösteren, memleketine sevdalı insanlarız. İnsan neye aşkla bakarsa ondan başka bir şey düşünmez. Belediye Başkanı ve çalışanlarının şehrine aşık olması lazım, bizde bu sevdayı yaşıyoruz. Malatya ve Yeşilyurt'a faydalı hizmetlerde bulunmak için doğal olarak bazı fedakarlıklar yapmak zorundasınız. Eşimizden, çocuklarımızdan ve sevdiklerimizden uzak kalmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

İki yıllık görev süresi boyunca yapamayacağı hiç bir sözü vermediğini söyleyen Polat, sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini aktardı. Polat, "Bizim halka karşı sorumluluklarımız var, yapamayacağımız hiç bir şeyin sözünü vermeyiz. Bunun en güzel örneğini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır, kendisi asla yapmayacağı ya da yapamayacağını söylemez. Eğer bir söz verdiyse mutlaka yerine getirir. Bizde bu anlayıştan asla ödün vermiyoruz" dedi. Son olarak eğitim sistemi hakkında görüşlerini açıklayan Polat, "Sürekli heyecanlı, diri ve canlı bir gençliğe ihtiyacımız var. Ülkemizde şu anda 22 milyon öğrencimiz eğitim görmekte, zamanın ruhuna, gelişmelere göre değişim ve yenileme olması gerekiyor. Gençliğimiz duyarlı, bilinçli ve tuttuğunu koparan bir anlayışla hareket ederse ülkemizin sırtı asla yere gelmez. Sizlerin duruşunuz, meselelere yaklaşım biçiminiz, davranış şekilleriniz bu ülkenin geleceğini belirleyecektir. Ülkenin geleceğiyle ilgili hiç bir endişe yaşamıyorum, gençlerimiz bu ülkeye, millete, bayrağına, dinine sahip çıktığı müddetçe Allah'ın izniyle sırtımızı kimse yere getiremez" diye konuştu.

Polat, Gelecek Hepimizin Projesi Kapsamında Öğrencilerle Buluştu

Polat, Gelecek Hepimizin Projesi Kapsamında Öğrencilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim