• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Polat, Gelecek Hepimizin Projesi Çerçevesinde Öğrencilerle Buluştu

Polat, Gelecek Hepimizin Projesi Çerçevesinde Öğrencilerle Buluştu
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Tecde Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Gelecek Hepimizin Projesi çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Tecde Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Gelecek Hepimizin Projesi çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Tecde Anadolu Lisesinde öğretmenler ve öğrenciler tarafından okul girişinde çiçeklerle karşılandı. Polat, sınıfları tek tek gezerken, koridor ve duvarlara uygulanan üç boyutlu resimlerle ilgili öğretmenlerden bilgi aldı. Okulun idari bölümleri, fiziki yapısı ve koridorların öğrenmeyi teşvik eden görsellerle işlenmesi konusunda yapılan çalışmalar ile ilgili okul idarecilerini tebrik etti. Polat daha sonra okulun konferans salonunda gerçekleşen "Gelecek Hepimizin" programında öğrencilerle bir araya geldi. Polat, "İlköğrenimini Şeker İlkokulunda, orta öğrenimini Malatya İmam Hatip Lisesi'nde tamamladım. Suriye'de Arapça eğitimi gördükten sonra Mısır El-Ezher Üniversitesi Arap Dili ve İslami İlimler Fakültesinde ön lisans yaptım. Daha sonra İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdim. 2012'de Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı'nda Yönetim ve Organizasyon üzerine yüksek lisans yaptım. Nasip olursa yerel yönetimler dalında doktora yapmak istiyorum. Okul yıllarında öğretmenlerimiz ve büyüklerimiz bizleri toplumsal ve sosyal bilince sahip olmamız yönünde yetiştirdiler. Toplumsal sorunlara ve ihtiyaçlara karşı duyarlı olunması yönünde eğitimler aldık, küçük yaşlardan itibaren bu hassasiyetle büyüdüm" diye konuştu.

Öğrencilerden toplumsal olaylara duyarlı olmaları yönünde telkinlerde bulunan Polat, toplumun temelinde gençliğin yattığına vurgu yaptı. Polat, "Sizin duruşunuz, anlayışınız, algınız, sizin kendinizi yetiştirmeniz çok önemlidir. Kendi yeteneklerinizin farkına varın ve onu geliştirmeye gayret gösterin. Bize tembellik ve uyuşukluk asla yakışmaz. Gençliğimiz diriyse, canlıysa, geleceğimizi taşıyacak bir gençlikse bizim korkacak hiç bir şeyimiz yoktur. Bu millet kendi küllerinden yeniden doğacaktır. Dünya'ya tekrardan adaleti, hürriyeti, imanı ve gelişmeyi biz götüreceğiz. Öncelikle kendi ülkemizde ilerlemeyi sağlayacağız, ardından ümmet ve dünya mazlumları için, bunu yapmamız şarttır. Bu bilinçle yetişmeniz ve yaşamanız gerekiyor. 82 mahallesi ve 300 bine yakın nüfusu bulunan ilçemizin bütüne eşit düzeyde ve adaletli bir şekilde hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Bize oy versin vermesin herkese hizmet etmek bizim asli görevimizdir. Bize verilen bütçeyi en verimli ve etkin şekilde kullanmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR"

Soru-cevap bölümünde öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap veren Polat, bir öğrencinin "Eğitimle ilgili ne tür hizmetler yaptınız?" sorusuna, "Göreve geldiğimiz günden itibaren eğitime öncelik verdik. Hizmetlerimizin ve uygulamaya geçen tüm projelerin temelinde eğitim yatmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan sizlere güzel ve kaliteli bir gelecek sunmak için kültürel değerleri öne çıkartan sosyal ve eğitim hizmetlerine hep öncelik tanıdık. Büyükşehir olduktan sonra kapanan Belediye binalarını Yeşil Konaklara dönüştürüp, kültürel, sosyal ve eğitime yönelik çalışmaların gerçekleştiği mekanlar haline getirdik, TEOG sınavları öncesinde öğrencilerimize hafta sonları hazırlık dersleri veriyoruz. Yeşil Konaklarda görev yapan 33 öğretmenimiz öğrencilere hazırlık kursları veriyorlar. Halk Eğitimle meslek içi eğitim seminerleri düzenliyoruz. İlçe Kaymakamlığımızla birlikte sürdürdüğümüz Yeşilyurt Kitap Yurdu projesiyle çok önemli yazarları ve fikir adamlarını sizlerle buluşturuyoruz. Bu hizmetlerin amacı çocuklarımızın ve gençlerimizin sürekli yeni şeyler öğrenmeleridir. Şehrin fiziki yapılanmasını her türlü şartta yapabiliriz ama eğitim alanında geç kalma lüksüne sahip değiliz. Bilgi çok önemli bir hazinedir, sizlerin sürekli okumanız, yeni bilgiler öğrenmeniz için Belediye olarak imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Eğitimle iç içeyiz, eğitimli bir toplum yapısı için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye gayret gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

"DİNİMİZ VE MEDENİYETİMİZİN TEMELİNDE OKUMAK VAR"

Okumanın sınırı olmadığına dikkat çeken Polat, "Cenab-ı Allah'ın Peygamber Efendimize ilk emri "Okudur" ve ardından "Seni Yaradan Rabbinin adıyla Oku" emri geliyor. Cenab-ı Allah kullarından yani bizlerden her alanda okumamızı istiyor. Kuran-ı Kerim okuyalım, tefsir, matematik, ilim, fen ne olursa okuyalım ve öğrenelim. Ama bizi bir yaradan olduğunu unutmadan okuyalım. Bu şekilde okursak ne okursak okuyalım. Bizim dinimiz ve medeniyetimizin temelinde okumak var" diye konuştu.

Polat, son olarak geçtiğimiz haftalarda Kudüs'e gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin yöneltilen bir soruya 1917 yılında Mescid-i Aksa'yı koruması için görevlendirilen Iğdırlı Onbaşı Hasan'ın yürek burkan hikayesini anlatarak cevap verdi. Polat'ın Onbaşı Hasan'ın duygu yüklü mektubunu okurken salonda duygusal anlar yaşandı, bazı öğrencilerin göz yaşlarına hakim olamadı.

Polat, Gelecek Hepimizin Projesi Çerçevesinde Öğrencilerle Buluştu

Polat, Gelecek Hepimizin Projesi Çerçevesinde Öğrencilerle Buluştu

Polat, Gelecek Hepimizin Projesi Çerçevesinde Öğrencilerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim