• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Plastik Sanayicileri, Sektörün Geleceğinden Umutlu

Plastik Sanayicileri, Sektörün Geleceğinden Umutlu
Doğu Akdeniz Bölgesi'nde faaliyet gösteren plastik sanayicilerini aynı çatı altında toplayan Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği (Çukurova PLASDER),...

Doğu Akdeniz Bölgesi'nde faaliyet gösteren plastik sanayicilerini aynı çatı altında toplayan Çukurova Plastik Sanayicileri Derneği (Çukurova PLASDER), sektör temsilcilerini kahvaltıda bir araya getirdi. Plastik sanayicilerinin tanışması ve kaynaşması amacıyla düzenlenen organizasyonda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, sektörün dünü, bugünü ve yarını konuşuldu.

Plastik sektöründe faaliyet yürüten firmalar arasında kültürel, mesleki, ticari ve teknik konularda iş birliğini sağlamayı amaçlayan Çukurova PLASDER'in Anemon Otel'de düzenlediği sektör buluşmasına, plastik sanayicilerinin yanı sıra, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü ve Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da katıldı.

ONATÇA, DERNEĞİN FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Borudan çuvala, profilden lambiriye, mutfak eşyasından gıda ambalajı ve plastik geri dönüşüm makinecisine kadar çeşitli kollarda üretim yapan firmaların üye olduğu Çukurova PLASDER'in başkanlığını üstlenen Selahattin Onatça, 9 Eylül 2014'te kurulan derneğin faaliyetleri hakkında sanayicilere bilgiler verdi.

İlk olarak, derneğe, plastik sanayicilerine yakışan bir bina kazandırdıklarını belirten Onatça, sosyal sorumluluk kapsamında Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret ederek, burada kalan ve hiç tiyatroya gitmemiş çocukları tiyatroya götürdüklerini ifade etti. Ayrıca, Çin'e iş gezisi düzenlediklerini, burada günlük 3 bin 500 ton ham madde tüketen bir plastik firmasında incelemelerde bulunduklarını anlatan Onatça, bu gezinin, dernek üyeleri için çok yararlı olduğunu kaydetti. Onatça, ayrıca, ücretini sponsor firmanın karşıladığı bir turistik geziyle üyeler arasındaki iletişimi güçlendirdiklerini ve kaynaşmayı sağladıklarını vurguladı.

Tüm bunların yanı sıra, Plastik Sanayicileri Federasyonu Yönetim Kurulu'na 2 üye verdiklerini ifade eden Çukurova PLASDER Başkanı Selahattin Onatça, "Üyelerimizle Plastik Çalıştayı'na katıldık. Fuarlarda stantlar açtık. Şimdi dünyada plastikle ilgili ne gibi dernekler var, buralara nasıl ulaşabiliriz, onları araştırıyoruz. Ayrıca, hedeflerimiz arasında Adana'da bir plastik fuarı düzenlemek var. Bunun için de TÜYAP yetkilileriyle randevulaştık, görüşmeler yapacağız" dedi.

SÜTCÜ: "BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLADIK"

Aynı zamanda Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü de, 50 yıllık plastikçi olarak, plastiğin olduğu her yerde olmaya çalıştıklarını vurguladı. Sektörü bir araya getiren derneğin kurulmasının plastik sanayicileri açısından önemli bir adım olduğunu belirten Sütcü, "Burada yıllardır tanıdığımız arkadaşlarımız var. Bugün için herkesten Allah razı olsun. Buradaki amacımız; birlik, beraberlik ve kaynaşmayı sağlamaktı, bunu da başardığımıza inanıyorum" diye konuştu.

KIVANÇ: "SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN BİRLİKTELİĞİ ÖNEMLİ"

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ise, sivil toplum örgütleri arasındaki birlikteliklerin, sektörlerin problemlerinin çözümü noktasında çok önemli olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Birlik içinde olursak sorunlarımızı daha doğru çözebiliyoruz. Biz Sanayi Odası olarak, her türlü problemi çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak, biz plastik sektörünü sizin kadar iyi bilmiyoruz. Siz bizlere ne kadar bilgi verirseniz, biz sizin problemlerinizin çözümü için o kadar mücadele ederiz."

Hak Plastik'le birlikte toplantının sponsorluğunu üstlenen Senkroma Masterbatch Boyar A.Ş.'nin genel müdürü Hamdi Yazır da, firma olarak, bölgede faaliyet gösteren plastik firmalarına, gerek yerel gerekse uluslararası alanda pazarlama desteği sunduklarını belirtti. İşleri gereği bütün plastik fabrikalarını gezme fırsatı bulduklarını aktaran Yazır, son yıllarda plastik sektöründe çok ciddi bir gelişme gördüklerini kaydetti.

Plastik Sanayicileri, Sektörün Geleceğinden Umutlu

Plastik Sanayicileri, Sektörün Geleceğinden Umutlu

Plastik Sanayicileri, Sektörün Geleceğinden Umutlu

Plastik Sanayicileri, Sektörün Geleceğinden Umutlu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim