• BIST 9530.47
  • Altın 2478.359
  • Dolar 32.444
  • Euro 34.8391
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Plaj'da kitap okuma keyfi...

Plaj'da kitap okuma keyfi...
Türkiye'nin ilk plaj kütüphanesi, Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Ölüdeniz Kumburnu Tabiat Parkı Plajı'nda açıldı.


Yerli ve yabancı turistlere ücretsiz kitapların sunulduğu kütüphanede Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça ve Hollandaca dillerinde kültür, turizm, tanıtım ve çocuk kitapları bulunuyor.
Kütüphanenin açılışını Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Muğla El Sanatları İşletmesi (MELSA) Fethiye Şubeler Koordinatörü Muhammet Serttaş birlikte yaptı. Burada konuşan Vali Güvençer, Ölüdeniz'in sadece Fethiye ve Muğla'nın değil, dünyanın bir turizm merkezi olduğuna dikkati çekti. Kütüphanedeki kitaplardan plajdaki yerli ve yabancı turistlerin ücretsiz faydalanacağını belirterek, "Bugüne kadar birçok açılışa katıldım ama ilk kez bir plaj kütüphanesi açtım. Kütüphanedeki kitaplardan, plajdaki yerli ve yabancı turistlerin ücretsiz şekilde yararlanacak olmaları son derece güzel düşünülmüş. Bu uygulamayı düşünüp hayata geçirenleri kutluyorum." dedi. Koordinatör Serttaş ise haftalık toplantılarında fikir olarak çıkan plaj kütüphanesini açtıkları için mutlu olduklarını belirtti. Türkiye'de ilk olduğunun altını çizerek, "Plaja gelen turistlerimiz, zaten ellerinde kitaplarıyla gelip burada okuyorlardı. Turistlere yine kitap konusunda yardımcı olacağız. Kütüphanemizin içerisinde Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça ve Hollandaca dillerinde kültür, turizm, tanıtım ve çocuk kitaplarından oluşan kitaplarımız bulunmaktadır. Kitaplar, plajımıza gelen misafirlerimizin kullanımına ücretsiz sunuluyor. Misafirlerimiz, kitapları kütüphane çevresindeki banklarda veya plajın herhangi bir noktasında okuyabilecek, giderken kütüphaneye teslim edecekler. Millet olarak okumayı fazla sevmediğimiz için kendi vatandaşlarımıza yönelik çocuk kitapları, bazı dünya klasikleri, ülkemiz ve ilçemizi tanıtan kitaplarla insanlara faydalı olmak istiyoruz. İlerleyen zamanlarda bunu daha da genişleteceğiz." diye konuştu. Serttaş, vatandaşların hiçbir ücret ödemeden kütüphaneden istedikleri kitabı alabileceğini, kütüphanelerini daha da zenginleştirmek için kitap hediye etmek isteyenlerden destek beklediklerini kaydetti.
Ankara'dan Fethiye'ye tatil için gelen Salih Buğra Yılmaz, ilk kez bir plajda kütüphaneyle karşılaştığını söyledi. Plajda dinlenirken kitap okuma fırsatı bulduklarını, kütüphanenin okumayı sevenler için iyi bir fırsat olduğunu dile getirdi. Mine Taşçı da kitap okumayı çok sevdiğini, uygulamanın Türkiye'deki diğer turistik bölgelere de yayılması gerektiğini söyledi. Birçok ülkeye gittiğini ve ilk kez plaj kütüphanesi gördüğünü aktaran İngiliz Diana Broodhot, uygulamanın kendisini mutlu ettiğini söyledi. Plajdaki herkesin gelip kitap alabileceğini belirterek, "Yapılan bağışlarla kütüphanenin giderek zenginleşeceğini düşünüyorum. Çok güzel bir uygulama olmuş." dedi.

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim