• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

PKK'ya 'Cehennem Deresi'nde büyük darbe

PKK'ya 'Cehennem Deresi'nde büyük darbe
Şırnak'ta "Cehennem Deresi"nde dün etkisiz hale getirilen 12 örgüt üyesi arasında, PKK'nın sözde ilçe sorumlusu ve yardımcısı ile keskin nişancıların eğitmeni olduğu belirlenen kadın terörist de bulunuyor.

Şırnak'ın İdil ilçesi "Cehennem Deresi" bölgesinde etkisiz hale getirilen 12 terörist arasında PKK'nın sözde ilçe sorumlusu ve yardımcısı ile keskin nişancıların eğitmeni kadın örgüt üyesi de yer alıyor.

İdil'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 18 Şubat'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.

Bu kapsamda, önceki gece İdil ile Gabar Dağı arasındaki "Cehennem Deresi" olarak adlandırılan bölgede tespit edilen teröristlere yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Teröristlerle dün sağlanan sıcak temasta 3'ü kadın 12 örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği operasyonda PKK'ya ağır darbe vuruldu.

İlçeye "sızmaya" çalıştığı belirlenen teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin ardından güvenlik güçleri bölgede arama tarama çalışması yaptı.

Keskin nişancıların eğitmeni de etkisiz hale getirildi

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, etkisiz hale getirilen 12 örgüt mensupları arasında mayıncı olan ve uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı konusunda gelişmiş metotları uygulayan "Nuda" kod adlı terörist de yer aldı. 3 yıl boyunca Kobani'deki (Ayn el Arap) PYD/YPG saflarında çatışan bu terörist, daha sonra Kandil tarafından İdil'e gönderildi.

Etkisiz hale getirilen "Jiyan" kod adlı kadın terörist ise terör örgütü PKK'nın dağ kadrosu tarafından özel yetiştirilen keskin nişancılar arasında bulunuyor. 2 yılı aşkın süre PYD/YPG saflarında çatıştıktan sonra Kandil'e geçen kadın terörist de İdil'de görevlendirildi. "Jiyan" kod adlı teröristin, özellikle Diyarbakır'ın Sur ilçesinde etkisiz hale getirilen kadın keskin nişancıların eğitmeni olduğu belirlendi.

PKK'da büyük moral bozukluğu

Etkisiz hale getirilenlerden "Ferhat" kod adlı örgüt üyesi ise yine Kandil'den ilçedeki teröristleri kontrol ve komuta etmesi için gönderildi.

Örgütün dağ kadrosu tarafından sözde ilçe sorumlusu olarak görevlendirilen terörist, güvenlik güçlerince ilçeye giremeden etkisiz hale getirildi.

Sözde ilçe sorumlusunun yardımcısı olduğu tespit edilen "Sipan" kod adlı terörist de etkisiz hale getirilenler arasında yer alıyor. Teröristin, M-16 marka uzun namlulu tüfek taşıması ise dikkati çekti.

Cehennem Deresi'ndeki başarılı operasyonla terör faaliyetlerinin kırılma noktasına geldiği İdil'de, 12 örgüt üyesinin etkisiz hale getirilmesi PKK'nın sözde lider kadrosunda büyük moral bozukluğuna neden oldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim