• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 17 °C

PKK'ya Ağır Darbe: 8 Ayda 3 Bin Kayıp

PKK'ya Ağır Darbe: 8 Ayda 3 Bin Kayıp
Suriye, Irak ve Türkiye'de olmak üzere PKK ve PYD üyesi toplam terörist sayısının 8-9 bin olduğu ve son 8 ayda 3 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini öğrenildi.

Güvenlik kaynakları, 3 ülkede sayısı 8-9 bin teröriste sahip örgütün son 8 ayda 3 bin kaybı olduğunu belirtiyor.

"İNSAN ÜSTÜ ÇABA"

Ankara'da bir güvenlik bürokratı canlı bomba ve terörist saldırılarla ilgili son durumu paylaştı: "Herkes gece gündüz, insan üstü bir çabayla çalışıyor. Ancak, nasıl tüm trafik kazalarını önleyemiyorsak, canlı bomba da aynı riski barındırıyor" dedi.

İSTİHBARAT VE TESPİT ZORLAŞIYOR

Canlı bomba eylemlerini yapan örgüt hücreleri, merkezle iletişim kurmadıkları için istihbarat ve tespit zorlaşıyor. Kendi başına hareket eden hücreler terörle mücadelenin en zor kısımlarından.

"PKK EYLEMLERDE ÇEKİNGEN"

Terörle mücadeledenin her halinin yaşandığını belirten güvenlik bürokratı "Şehirlerde kritik görülen her yerde yüksek dereceli önlemler alınıyor. PKK, Ankara Güvenpark'ta sivilleri hedef alan saldırıdan sonra uluslararası tepkiden çekindiği için metropollerdeki eylemler konusunda çekingen davranacağı tespiti var.

TURİSTLER IŞİD'İN HEDEFİNDE

Ancak IŞİD özellikle batılı ülkelerin mensuplarını hedef almayı planlıyor. Turist veya yabancı topluluklar IŞİD'in hedefinde. Bu anlamda gelen her istihbarat anlık refleksle değerlendiriliyor. Güvenlikte en üst seviyede tedbirler uygulanıyor" dedi.

LİCE KIRSALINDA HAZIRLIK

Güneydoğu'daki operasyonların yoğun şekilde sürdüğünü belirten güvenlik bürokratı "Güvenlik güçlerinin kuvvet azalttığı, terör örgütün sayıca ve bölge hakimiyeti olarak güçlü olduğu Lice kırsalı gibi alanlarda saldırı yapma çabasında.

ÇÖZÜLME BAŞLADI

Bu nedenle Lice'de terör örgüt eylemlerini artırdı, amaçları teröristlerin motivasyonunu artırmak. Yüksekova'da 569 apartman teröristlerden temizlendi. Ancak operasyonlardaki başarı Yüksekova kırsalındaki teröristler arasında çözülmeler başladığını gösteriyor" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim