• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

PKK’ya 4 tonluk darbe!

PKK’ya 4 tonluk darbe!
PKK'ya ait yaklaşık 4 ton patlayıcı ele geçirildi.

Tunceli Ovacık’ta düzenlenen operasyonda bir kısmı patlatılmaya hazır yaklaşık 4 ton patlayıcı ele geçirildi.

4 TON PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nin Otlubahçe ile Aslıca Köyü arasındaki sık ormanlık alanda PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonların ardından yapılan arazi taramasında 10 ayrı sığınak, mağara ve depo bulundu. Jandarma Özel Haraket Timleri mağara ve yeraltı sığınaklarında yaptığı aramalarda toplam 4 ton patlayıcı ele geçirildi.

Büyük bidonlar ve çuvallara yerleştirilen patlayıcı maddelerinin bir kısmının kullanıma hazır hale getirildiği, bir kısmının da hammadde olduğu belirtildi. Ele geçen 4 ton patlayıcı Ovacık Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla yerinde imha edildi.

PKK'ya büyük operasyon: 100'e yakın terörist öldürüldü

 

SİNAT-HAFTANİN’E HAVA HAREKATI:YAKLAŞIK 60TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, F-16 ve F-4 2020 savaş uçaklarıyla, Irak’ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin’de bulunan PKK hedeflerine karşı hava harekatı düzenledi. TSK’nın, hava harekatında, bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ve yer üstü sığınakları tam isabetle vurduğu belirtildi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, hava taarruzları sonucunda, en az 55-60 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Saldırı sonrası, güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, PKK’lı teröristlerin; diğer teröristler tarafından, toplu mezarlara gömüldüğü öğrenildi.

'Devlete planlı darbe'

 

KARAYILAN’IN TALİMATLARI, TELSİZ KONUŞMALARINDA

Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Murat Karayılan’ın talimat ve değerlendirmelerinin bir diğer kişi tarafından terör örgütüne iletilmesi, telsiz konuşmalarına şöyle yansıdı: “Verdiğimiz zayiatlar artık tahammül sınırlarını aşmıştır. Bu durum Cizre’de ve Yüksekova’da hat safhaya çıkmış; halk desteği yok denecek seviyelere inmiştir. Bölgedeki beceriksizler yüzünden bu duruma gelindiği kurulda değerlendirilmiştir. Bunların sorumluları gereken cezayı alacaklardır.

YDG-H unsurlarımız hezimete uğramıştır. Bundan sonra ki söylemlerinizde YDG-H unsurlarını PKK ile bağlantılı olarak tanımlamayacaksınız. YDG-H kendine has bir yapılanmadır, YDG-H PKK’dır söylemi yanlıştır diyecek, içerisinde Dağ Kadrolarının bulunmadığını özellikle basın yoluyla paylaşacaksınız. Artık Kandil’de barınamıyoruz. Civardaki diğer kamplarımız da dahil 600-700 kişiyle durumu idare etmeye çalışıyoruz. Lojistik ve mühimmatımız yok denecek seviyede.

İçimizde hainler de var ki bugüne kadar tespit edilemeyen çok korunaklı depolarımız, cephaneliklerimiz TC uçaklarınca tarafından imha edildi. Çok sayıda kayıp verdik. Suriye’deki güçleri geri çağırmak zorundayız. Türkiye kırsalında da yetişmiş savaşçılarımız yok. Tunceli’de ağır kayıp verdik, telafimiz zor”

 

Feyzioğlu Şehitler Anıtı'nda

 

PKK OPERASYONUNDA VARTO’DAKİ CEPHANELİK ELE GEÇİRİLDİ

MUŞ’un Varto İlçesi’nde düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK’nın cephaneliği ele geçirilirken çıkan çatışmanda 1 terörist yaralı yakalandı.

 

TSK, olacakları önceden görmüş!

Varto’da dün düzenlenen operasyonlarda PKK’lılarla çatışma çıktı, 1 terörist yaralı yakalandı. Operasyonar sırasında terör örgütü PKK’ya ait cephanelik bulundu. Cephanelikte suikast silahı olarak kullanılan Kanas tüfek, Bixi marka manikeli tüfek, 34 Kalaşnikof marka otomatik tüfek ile bol miktarda patlayıcı ele geçirildi.

Varto’daki operasyonlarda ele geçirilen silah ve mühimmat şöyle:

 

Hangi yüzle!

Hangi yüzle!

“34 AK-47 Kalaşnikov piyade tüfeği, 128 adet Ak-47 Kalaşnikov piyade tüfeği şarjörü, bir adet Dragunas (Kanas) keskin nişancı piyade tüfeği, bir adet RPG roketatar ve 10 adet mühimmatı, 1 adet PKM (Bixi) makinalı tüfeği ile 1400 adet PKM (Bixi) makinalı tüfeği fişeği, 1 adet Akrep marka makinalı tabanca, 17 el bombası, 2 tabanca, 2 M-16 piyade tüfeği şarjörü, 500 adet 5.56 milimetre çapında fişek, 50 metre elektrik kablosu ve çok sayıda örgütsel doküman.”

 

BULANIK’TA ADLİYE LOJMANLARINA SES BOMBASI ATANLAR TUTUKLANDI

Muş’un Bulanık ilçesinde 15 Eylül günü saat 20.18′de Adliye Lojmanlarına ses bombası atan 2 kişi, olay yeri kamera kayıtları ile tespit edildi. Yüzleri kapalı ve yaşları 18- 25 arasında değişen 2 şüpheli, 17 Eylül günü Adliye’ye verildi. Mahkeme şüpheli 2 kişiyi tutukladı. Ayrıca, 18 Eylül günü Bulanık ilçesinde yapılan aramalarda 11 adet ses bombası bulundu. Ses bombaları ile yakalanan 2 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde 16 Eylül günü 1 PKK’lı terörist Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

 

TUNCELİ’DE HAVA OPERASYONUNDA VURULAN 30-35 PKK’LIDAN 10′UNUN CESEDİ BULUNDU

TUNCELİ’nin Ovacık İlçesi kırsalında 4 gün önce gerçekleştirilen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen 30- 35 kişilik PKK’lıdan 10′unun araziden toplanan cesetleri kimlik tespiti için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nin Otlubahçe ile Aslıca Köyü arasındaki sık ormanlık alanda PKK’lıların yuvalandığı istihbaratını değerlendiren güvenlik güçleri 16 Eylül çarşamba harekete geçti. Aynı gün öğleden sonra havalanan keşif uçağı, PKK’lı teröristlerin bulunduğu yeri tam olarak saptadı. Üslerin havalanan 2 F-16 savaş uçağı, saat 17.15 ile 17.40 arasında PKK’lıların bulunduğu bölgede 6 hedefi vurdu.

Tunceli’de şehit olan Özel Harakıt polisi Aydın Nazıllioğlu’nun adı verilon operasyonda, bombardımanın ardından havalanan keşif uçağı, bombalardan kurtulup kaçan teröristlerin bulunduğu yerleri saptadı ve bu kez taarruz helikopterleri devreye girdi. Helikopterlerden atılan roket ve 20 milimetrik toplarla bu noktalar ateş altına alınırken, bölgeye Sikorsky helikopterlerle indirilen jandarma komando timleri teröristlerin kaçış noktalarını tuttu.

Saat 20.30 ve 21.09 arasında yine F- 16 savaş uçağı teröristlerin bulunduğu belirlenen 3 hedefi daha vurdu. Buradan kaçtığı belirlenen 4 terörist de taarruz helikopterleri tarafından ateş altına alındı.

Operasyonla ilgili açıklama yapan güvenlik yetkilileri 30- 35 kişilik PKK’lı grubun etkisiz hale getirildiğini, yine aynı bölgeye 22 Ağustos’ta yapılan hava operasyonunda 22 hedefin vurulduğunu, teröristlerin yaz mevsiminde kullandığı 14 barınma merkezinin imha edildiğini, ağır makineli tefek mevzileri ve keskin nişancı mevzilerinin kullanılmaz hale getirildiğini söyledi.

 

10 TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU

Ovacık kırsalında 16 Eylül çarşamba günü öğlede sonra başlayıp gece boyu devam eden operasyonda ölenler PKK’lılardan 10′unun cesedi bölgede dün arama tarama çalışması başlatan Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından bulundu.

Bölgede arama tarama faaliyetleri halen devam ederken, Ovacık İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirilen PKK’lı teröristlerden 10′unun cesedinde Cumhuriyet Savcılığı tarafından ilk otopsi yaptırıldı. Ancak cesetler parçalandığı için kimlik tespitinin yapılabilmesi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bu arada hava bombardımanının yapıldığı gün PKK ile bazı sol örgüt temsilcilerinin bölgede toplantı yaptığı, ölenler arasında onların da bulunabileceği ileri sürüldü.

 

4 TON PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nin Otlubahçe ile Aslıca Köyü arasındaki sık ormanlık alanda PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonların ardından yapılan arazi taramasında 10 ayrı sığınak, mağara ve depo bulundu. Jandarma Özel Haraket Timleri mağara ve yeraltı sığınaklarında yaptığı aramalarda toplam 4 ton patlayıcı ele geçirildi.

Büyük bidonlar ve çuvallara yerleştirilen patlayıcı maddelerinin bir kısmının kullanıma hazır hale getirildiği, bir kısmının da hammadde olduğu belirtildi. Ele geçen 4 ton patlayıcı Ovacık Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla yerinde imha edildi.

BOMBALI TUZAKLAR İMHA EDİLDİ

Arazi araması sırasında teröristlerin askerlerin geçiş yollarına tuzakladığı iki ayrı patlayıcı bulundu. 10 büyük mutfak tüpüne hazırlanmış ve toplam 400 kilo ağırlığındaki bombalı tuzaklar askerler tarafından yerinde imha edildi. Bu arada 4 gündür bölgede süren operasyonun tamamlandığı öğenildi. Operasyona katılan askerler bulundukları yerlerden helikopterlerle alınarak, birliklerine götürüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim