• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

PKK’nın Bombacısı Öldürüldü

PKK’nın Bombacısı Öldürüldü
Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçeleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanda dün başlatılan operasyonda, terör örgütü PKK'nın bombacısı olduğu tespit...

Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ilçeleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanda dün başlatılan operasyonda, terör örgütü PKK'nın bombacısı olduğu tespit edilen bir terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı'nca, Lice ve Kulp ilçeleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanda gerçekleştirilen operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensupları ile işbirlikçilerini etkisiz hala getirmek ve sığınak, depo, barınak ile uçaksavar mevzilerini tahrip etmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Devam eden çalışmalar neticesinde, 4 Nisan günü saat 22.30 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarının Kulp ilçesi Yaylak Mahallesi Dokuz Virajlar bölgesinde, menfez ve yola el yapımı patlayıcı döşemekte olduklarının tespit edildiğine dikkat çekilen açıklamada,

"Bölücü örgüt mensuplarının tespitine müteakip anında havadan ve karadan müdahale edilmiş, belirtilen bölgeye Taarruz helikopteri yönlendirilmiş, icra edilen operasyon esnasında çıkan silahlı çatışmada, örgütün bombacısı olduğu tespit edilen, bir bölücü terör örgütü mensubu silah ve teçhizatı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Olay bölgesinde yapılan arazi arama ve taraması sonucunda, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet Kaleşnikof şarjörü, 135 adet Kaleşnikof fişeği, 5 adet şarjör çantası, 2 adet mutfak tüpü (Amonyum nitrat dolu), 5 adet pil ile hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği, 2 adet akım ölçer, 3 adet 50 metre 0,75 çapında kablo, bir el telsizi, bir adet el telsizine ait anten, bir adet gündüz görüş el dürbünü, el yapımı patlayıcı yapımında ve yerleştirmesinde kullanılan muhtelif malzeme, yaşam malzemesi, havadan görüntülenmeyi engellemek maksatlı şemsiye, 10 gram kubar esrar, 10 adet muhtelif gıda malzemesi ele geçirilmiştir. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda tahkikata devam edilmekte olup, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve Teröristle Mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

PKK’nın Bombacısı Öldürüldü

PKK’nın Bombacısı Öldürüldü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim