• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

PKK’lı Teröristlerden Yüksekova’da Hain Plan

PKK’lı Teröristlerden Yüksekova’da Hain Plan
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin, kontrol altında tutamadığı binaları patlatarak enkaz oluşturma ve bu şekilde güvenlik güçlerinin geçmelerini...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerin, kontrol altında tutamadığı binaları patlatarak enkaz oluşturma ve bu şekilde güvenlik güçlerinin geçmelerini engelleme planı deşifre oldu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yüksekova şehir merkezinde düzenlenen "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu sırasında, Kuzey Irak Sorumlusu terörist Fehmi Atalay, Yüksekova Öz Savunma Sorumlusu Yusuf Saydut ve "Telho" kod adlı terörist arasında geçen telsiz konuşmasında, "Teröristlerin kontrol altında tutamadığı binaları patlatarak enkaz oluşturmaları ve bu şekilde güvenlik güçlerinin geçmelerini engellemeleri" şeklinde ifadeler kullandığı tespit edildi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının telsiz konuşmalarından ve fotoğraflarda görülen tahribatlardan, teröristlerin Yüksekova şehir merkezinde bina ve tesislere yönelik yıkım girişiminde bulundukları, hatta bu eylemleri güvenlik kuvvetlerinin geçişi esnasında binaları, sokakları ve caddeleri yıkarak geçişi engelleyecek şekilde tasarladıkları ve düzenekleri bu amaç doğrultusunda hazırladıkları belirlendi. Ancak bazılarının yaptıkları açıklamalarda, bu tahribatın Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapıldığı, teröristlerin bu yıkımı yapabilecek silah ve malzemelerinin olmadığı, ellerinde sadece kaleşnikof silahı olan teröristlerin bu yıkımı nasıl yaptıklarını anlayamadıkları şeklinde ifadelere rastlandı.

"'KİMYASAL SİLAH KULLANILDI" ŞEKLİNDEKİ BÜYÜK YALANLARI SÖYLEYECEK KADAR KÜÇÜK BEYİNLİLER"

Konuya ilişkin "Ya bu açıklamayı yapanlar olaylardan tamamen kopuk olarak gazel okuyorlar ya da "kimyasal silah kullanıldı" şeklindeki büyük yalanları söyleyecek kadar küçük beyinliler" yorumunda bulunan kaynaklar, Yüksekova'da binaların kolonlarına yerleştirilen tuzaklanmış tüplere dikkat çekerek, şu tespitlerde bulundu:

"Niye tüpleri kolonların dibine koymuşlar? Aramalarda bugüne kadar bulunan yaklaşık 140 bin tüp sadece güvenlik kuvvetlerine yönelik el yapımı patlayıcı (EYP) amaçlı mı kullanılıyordu? Bu rakam, kullanılamadan ele geçirilenler, bir de kullanılmış olanları düşünün. Evlerde camların önüne yığılmış amonyum nitrat çuvallarını neden buralara yerleştirmişler. "Hem siper hem de evleri terk ederken patlatmak amaçlı" demeye gerek var mı? En yakın tarihli Diyarbakır'da yakalanan silah ve mühimmatlara bakın. Birinin söylediği gibi bu teröristler sadece kaleşnikof piyade tüfeği mi kullanıyorlar? Peki o zaman bu ele geçenleri kim kullanıyor. Ele geçen binlerce roketatar mermilerini ve güvenlik kuvvetlerimizin kullandıkları zırhlı aracı bile delen çelik çekirdekli mermileri kaleşnikof ile mi atıyorlar? Kaleşnikof tüfek evrim geçirdi de bizim mi haberimiz olmadı? Bunu söyleyenler, Cizre'de, Sur'da ele geçirilen çok sayıdaki Doçka uçaksavar silahlarını hangi kategoriye koyuyorlar?"

PKK’lı Teröristlerden Yüksekova’da Hain Plan

PKK’lı Teröristlerden Yüksekova’da Hain Plan

PKK’lı Teröristlerden Yüksekova’da Hain Plan

PKK’lı Teröristlerden Yüksekova’da Hain Plan

PKK’lı Teröristlerden Yüksekova’da Hain Plan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim