• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

PKK'lı Teröristler, Taliban Taktiğini Uyguluyor!

PKK'lı Teröristler, Taliban Taktiğini Uyguluyor!
PKK'lı teröristler, "hedef şaşırtmaca" adını verdikleri yöntemle güvenlik güçlerine saldırıyor. Bu saldırı şeklini Taliban, Afganistan'da ABD askerlerine karşı kullanmıştı.

​PKK'lı teröristler, Şırnak merkezi ile Cizre, İdil ve Silopi, Mardin'in Nusaybin, Dargeçit ve Derik, Diyarbakır'ın Sur, Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde akla gelmeyecek yöntemlerle hain saldırılar gerçekleştiriyor.

Teröristler, amonyum nitrat, C4 ve RDX başta olmak üzere kullandıkları patlayıcıları mutfak, yangın ve sanayi tüplerine yerleştirirken, etkisini artırmak için de içlerine çivi, bilye ve demir parçaları koyuyor. El yapımı patlayıcıların ağırlıkları 2 ile 500 kilogram arasında değişiyor, teröristler, kablo düzenekleri ve elektronik devreler kullanarak bu bombaları tuzakladıkları yerlerde uzaktan kumandayla infilak ettiriyor.

Örgüt mensupları, el yapımı patlayıcıları güvenlik güçlerinin geçiş güzergahlarına, evlerin bahçeleri ve kapıların arkasına, odaların çeşitli noktalarına hatta Kur-an'ı Kerim ile bazı dini kitapların altına, yatak ve beşiklere kadar her yere tuzaklıyor.

Daha önce barikat ve çukurlara tuzakladıkları el yapımı patlayıcıları, güvenlik güçleri yaklaştığı anda infilak ettiren teröristler, bomba imha uzmanlarınca patlayıcıların uzaktan kontrollü şekilde etkisiz hale getirilmesinin ardından taktik değiştirdi.

Teröristler, artık patlayıcıları barikat ve çukurların 2-3 metre önüne tuzaklayarak, güvenlik güçlerine haince saldırılar gerçekleştiriyor.

BOMBA TUZAKLADIKLARI NOKTALARA FİDAN DİKİYORLAR

Teröristler, toprağın altına tuzakladıkları bombaların güvenlik güçlerince fark edilmemesi için başka yerden söktükleri fidan veya ağaçları bu alana dikiyor.

Bu sayede alanın tahribata uğramadığı izlenimi oluşturmak isteyen teröristler, patlayıcılara bağlı kablo düzeneklerini kamufle etmek için de çim tohumları ekiyor. Çimlendirme sayesinde TSK ve emniyet mensuplarının düzenekleri fark etmesi engellenmeye çalışılıyor.

Teröristler, özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu mahallelerde evlerini terk etmeyen aileleri belirledikleri binalara girmeye zorluyor. Güvenlik güçlerinin, arama tarama faaliyeti sırasında söz konusu binalara vatandaşların yaşadığı düşüncesiyle kontrolsüz girmesini planlayan örgüt mensupları, yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıları infilak ettirmeyi amaçlıyor.

PATLAYICI YERLEŞTİRDİKLERİ DUVARLARA SIVA YAPIYORLAR

Teröristlerin binalara patlayıcı tuzaklama yöntemlerinde de farklılıklar görülüyor.

Daha önce Kur-an'ı Kerimlerin altına, kalorifer peteklerinin arasına, valiz ve beşiklere patlayıcı yerleştiren terör örgütü mensupları, son zamanlarda bazı binalarda kırdıkları duvarlara bomba yerleştirdikten sonra üzerini sıvayla kapatıyor.

Güvenlik güçleri, zaman zaman evlerin duvar ve tavanları ile kolon ve kirişlerine bu şekilde tuzaklanmış bombalar tespit etti. Bu yöntemi kullanan teröristler, patlayıcıların infilak ettirilmesiyle evin tamamen çökmesini hedefliyor.

Şırnak ve Nusaybin'de de alçıdan yapılan kilitli parke taşlarına patlayıcı yerleştirildiği belirlendi.

Öte yandan, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde zırhlı servis aracının geçişi sırasında teröristlerce düzenlenen, 8 polis memurunun şehit olduğu, 15'i polis 30 vatandaşın yaralandığı saldırıda bomba yüklü araca patlamanın şiddetini artırması amacıyla roketatar başlığı da konulduğu ortaya çıktı.

NAMLU AĞZI ALEVLERİNİN GÖRÜNMEMESİ İÇİN MAZGALLARIN ÇAPINI KÜÇÜK TUTUYORLAR

PKK'lı teröristler, mevzi olarak kullandıkları evlerin duvarlarına açtıkları mazgallardan ateş ediyor.

Örgüt mensupları, ateş açılması sırasında namlu ağzı alevinin güvenlik birimlerince görülmesini engellemek için de mazgalların çapını küçük tutuyor. Keskin nişancı teröristler, saklandıkları binaların duvarlarına açtıkları 4-5 santimetre çapındaki deliklerden güvenlik güçlerine ateş açıyor.

Yerlerinin belirlenmemesi için deliklerden sadece bir kez ateş edip kaçan teröristler, saldırılarında "Dragunov", "Zagros" ve "Kanas" marka keskin nişancı tüfekleri ve zırh delici mermiler kullanıyor.

Uzun kablolar yerleştirdikleri noktalarda "patlayıcı bulunduğu" algısı oluşturarak, güvenlik güçlerinin kablonun devamını takip etmesini sağlamaya çalışan teröristler, bu sayede açık alana çıkan güvenlik güçlerine daha önce mevzilenen keskin nişancılar tarafından ateş açılmasını amaçlıyor.

TALİBAN TAKTİĞİNİ UYGULUYORLAR

Teröristler, son zamanlarda sağdan ve soldan olmak üzere güvenlik güçlerine farklı iki noktadan taciz ateşi açıyor.

Taciz ateşinin ardından evlerin altında kazdıkları tünellerden hızla hareket ederek orta noktada buluşan keskin nişancılar, "hedef şaşırtmaca" adını verdikleri yöntemle güvenlik güçlerine saldırıyor.

Bu saldırı şeklinin, Taliban'ın Afganistan'da 2001 yılında ABD askerlerine karşı kullandığı yöntemlerden olduğu belirtiliyor.

EVLERİN DUVARLARI İLE TAVANLARINDAN GEÇİŞ YAPIYORLAR

Teröristler, sokak ve mahalle aralarında fark edilmeden yer değiştirmek için evlerin altında kazdıkları tünelleri kullanıyor.

Bitişik evler arasında kısa sürede geçiş yapmak amacıyla duvarları kıran örgüt mensupları, çok katlı binalarda ise alt katların tavanlarını delerek uzattıkları halatlarla üst dairelere geçiş yapıyor.

Güvenlik güçlerinin ağır silahlarla açtığı ateşten korunmak için de teröristler, genellikle bodrum katlarında ya da evlerin zeminlerini kazarak oluşturdukları mevzilerde saklanıyor.

KANALİZASYON ŞEBEKESİNDEN KAÇIYORLAR

Yerlerinin tespit edilememesi için cep telefonu kullanmayan örgüt mensupları, aralarındaki iletişimi telsizle sağlıyor.

Operasyonlarda sıkışan dağ kadrosundan gelen örgüt mensupları, kendi tabirleriyle "tecrübesiz" teröristleri bölgede bırakıp kaçmayı tercih ediyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi ile Şırnak'ta olduğu gibi sıkışan teröristler, operasyon bölgesinden kaçmak için kanalizasyon şebekelerini kullanıyor.

Ayrıca, örgüt mensupları insansız hava araçlarının kendilerini görüntülemesini engellemek amacıyla siyah şemsiyeler kullanıyor.

Teröristler, çatışmalarda ağır yaralanan örgüt mensuplarını güvenlik güçlerinin eline geçmesini engellemek için de infaz ediyor.

Özellikle sosyal medyada algı yaratmak için operasyonlarda çok sayıda TSK ve emniyet mensubunun öldüğü veya yaralandığı gibi asılsız haberler paylaşıyorlar.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim