• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

PKK'lı Cenazesine Katılan HDP'li Aslan'a Soruşturma

PKK'lı Cenazesine Katılan HDP'li Aslan'a Soruşturma
HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan hakkında, PKK'lı teröristin cenazesine katıldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan hakkında, dün kentte toprağa verilen 'Çiyager' kod adlı PKK'lı terörist Cihat Türkan'ın cenazesine katılıp yaptığı konuşma nedeniyle, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

"ÇİYAGER" KOD ADLI TERÖRİSTİN CENAZESİNE KATILMIŞTI

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde, güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen ve PKK'nın Sur sorumlusu olan 'Çiyager' kod adlı Cihat Türkan'ın cenazesi, dün memleketi Batman'da defnedildi. HDP Siirt Milletvekili Besime Konca ve Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ile yaklaşık 200 kişi, cenaze törenine katıldı.

"MOĞOLLAR BİL BU VAHŞETİ YAPMADI" DEMİŞTİ

Törene katılan HDP'li Aslan, burada yaptığı konuşmada, "Şu anda konuşmakta zorluk çekiyoruz, çünkü maalesef çocuklarımızı yakıyorlar, infaz ediyorlar. Dün iki kadın arkadaşımızı katlettiler, her türlü ahlaksızlığı, vicdansızlığı halka yapıyorlar. Buna rağmen şehitlerin annesi, babası yine de 'son şehitler olsun' diyor, 'son ölenler olsun' diyor. Öldürüldükçe barış diyoruz ama bunlar daha çok üstümüze geliyor, daha çok katlediyorlar. Böyle bir barbarlık ve vahşet yok. Cizre'deydik, Cizre'yi gördük; 1200'lü yıllarda Moğollar Cizre'yi işgal etti, Moğollar bile bu vahşeti ve barbarlığı yapmadı. Bunlar çıkıp İslam adına ve bunun sömürüsünü yapıyorlar. Yaptıkları dinle, vicdanla, ahlakla ve kanunla hiçbir alakası yoktur. Biz bu direnişi gösteren gençlerimizle, halkımızla gurur duyuyoruz, Allah rahmet etsin" dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Bu haberin bugünkü gazetelerde yeralmasının ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı da HDP'li Mehmet Ali Aslan hakkında soruşturma başlattı. Aslan hakkında, 'örgüt üyesi olmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlamasıyla, TCK'nın 314-3713 sayılı TEM Kanunu'nun 7'nci maddesi gereğince açılan soruşturma kapsamında başsavcılık, soruşturma evraklarını tamamladıktan sonra Aslan'ın dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin hazırlayacağı fezlekeyi Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderecek.

Başsavcılık, aynı cenaze törenine katılan ve kısa bir konuşma yapan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında ise herhangi bir soruşturma başlatmadı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim