• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

‘PKK üyeliği’ suçundan 2 üniversite öğrencisine 7,5 yıl hapis cezası

‘PKK üyeliği’ suçundan 2 üniversite öğrencisine 7,5 yıl hapis cezası
Kayseri'de "PKK terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlamalarıyla 1'i işçi, 23'ü üniversite öğrencisi 24 sanığın yargılandığı...

Kayseri'de "PKK terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlamalarıyla 1'i işçi, 23'ü üniversite öğrencisi 24 sanığın yargılandığı davada 2 tutuklu sanığa 7,5'ar yıl hapis cezası verildi. Diğer 22 sanık ise "terör örgütü propagandası" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik düzenlenen 2 ayrı operasyon kapsamında gözaltına alınan ve 2'si tutuklu toplam 24 sanığın yargılandığı davaya Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Nevşehir Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanıklardan Mehmet Acar ve Adnan Marhan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nden (SEGBİS) duruşmaya katılırken, 5 sanık ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada mahkeme savcısı esas hakkında mütalaasını verdi. Savcı, tutuklu sanıklar Acar ve Marhan'ın "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan, diğer 22 sanığın ise "silahlı terör örgütü propagandası" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Üniversite öğrencisi olduklarını belirten sanıklar Mehmet Acar ve Adnan Marhan, suçlamaları kabul etmedi. Sanıklar beraat talep etti.

Tutuksuz yargılanan diğer sanıklar da terör propagandası yapmadıklarını iddia ederek, beraat kararı istedi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Acar ve Marhan'ın, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunu işlediklerine hükmetti. Tutukluluk hallerinin devamına karar verilen her 2 sanık 7,5'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 22 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütü propagandası" suçundan 10'ar ay hapis cezasına hükmeden mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

OLAY

28 Aralık 2015 tarihinde HDP Kayseri İl Teşkilatı tarafından düzenlenen ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde hayatını kaybedenler için yapılan basın açıklamasına katılan 1'i işçi 16'sı üniversite öğrencisi 17 şüpheli hakkında açılan dava ile PKK Gençlik Yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 7 öğrenci hakkında açılan dava birleştirildi. Ağrı'da güvenlik güçlerine teslim olan PKK itirafçısı İsmet Y.'nin "PKK'ya beni Adnan Marhan ve Mehmet Acar gönderdi" şeklindeki ifadesi doğrultusunda bu 2 şüpheli tutuklanırken diğer 22 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüpheliler, "silahlı terör örgütü üyeliği, kanuna aykırı gösteri ve toplantı yürüyüşü düzenlemek, suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yargılandı.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim