• BIST 9506.79
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

PKK Şengal bölgesinde 9 terör üssü var

PKK Şengal bölgesinde 9 terör üssü var
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Irak Medya Takip Masası Sorumlusu Kerkük'ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan,...

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Irak Medya Takip Masası Sorumlusu Kerkük'ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, PKK son olarak Şengal bölgesi için Suriye kuzeyinde Fırat'ın doğu bölgesinden militanları ve Kandil'deki PKK'lılar göndererek bölgeye terör takviyesi yaptığını açıkladı. Yavuzaslan, ABD'nin 2015 yılında PKK'lı Haydar Şeşo'yu ağırladığı fotoğrafları kendi arşivinden yayınladı.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Irak Medya Takip Masası Sorumlusu Kerkük'ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan, Sincar bölgesindeki PKK-ABD ittifakı ile ilgili arşiv çalışmasını yayınladı. Gazeteci Yavuzaslan, ABD'nin PKK kamplarının başındaki isim Haydar Şeşo'yu Amerikan kongresinde ağırladığını açıkladı. Açıklamada "Sincar'da kurulan terör yuvası YPG, YPŞ, YPJ, YJA STAR ve HPŞ adındaki örgütlerin bir bileşeni. PKK tüm alt yapılarından militan kaydırdı. PKK Irak Bölgesel Yönetiminin alanında olan, Şengal'in kırsalına ve Sincar'a birçok bölgesine bu alt yapılarından oluşan militanlarla 9 terör üssü kurdu. Örgüt DEAŞ tehlikesini kullanarak Ezidi gençleri silahlandırdı. PKK'nın i Şengal bölgesindeki yapılanması ile Suriye sınırı ile bir koridor kurdu. PKK Şengal bölgesinde YPG, YPŞ, YPJ, YJA STAR ve HPŞ adalı alt yapıları ile sözde Şengal Savunma Birlikleri (YBŞ) destek olmaktadır. Terör yapısı YBŞ, yaklaşık bin kişiden oluşan ve Kandil'deki PKK kampından gelen Haydar Şeşo emrinde. PKK" ya bağlı Haydar Şeşo, 2016 yılında sayıları 500 civarında olan militanlarından Şengal Dağ'ında Şii Heşdi Şabi milislerine bağlı karargah kurdu. Bu karargah hala açık. Irak merkezi yönetimi, terör örgütü sözde PKK'nın Şengal Direniş Birlikleri adı altında eğitim verdiği 2 bin 600 Ezidi'ye her ay 450 dolar, 311 PKK'lıya ise 810 dolar ödüyor. Bağdat bu bütçeyi 2016 yılında Haşdi Şaibi için ayırdığı kaynaktan tahsis etti. Temmuz 2015 yılılda ABD'YE gitti. Haydar Şeşo "nun ABD ile ilişkileri üst düzeyde Şengal Bölgesi'nde ABD Özel Kuvvetleri Komutanları ve istihbarat birimleri ile sık sık görüşen PKK'lı Haydar Şeso Temmuz 2015 yılında ABD'de özel davetli olarak ağırlandı. Haydar Şeşo burada ABD Kongresinde senatörlerin yanı sıra CIA, Pentagon ve Dışişleri yetkilileri ile görüştürüldü" denildi.

PKK Şengal bölgesinde 9 terör üssü var

PKK Şengal bölgesinde 9 terör üssü var

PKK Şengal bölgesinde 9 terör üssü var

PKK Şengal bölgesinde 9 terör üssü var

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim