• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

PKK Sempatizanları, ABD'de Erdoğan'ı Destekleyen Kadına Saldırdı

PKK Sempatizanları, ABD'de Erdoğan'ı Destekleyen Kadına Saldırdı
Erdoğan'ın konuşma yaptığı Brookings Enstitüsü çıkışında protesto da vardı, sevgi gösterisi de. İki grup arasında gerginlik yaşandı. PKK destekçileri, Erdoğan'ı destekleyen kadını tartakladı.

Nükleer Güvenlik Zirvesi için, ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel Sınamalar ve Türkiye'nin 2023 Hedefleri" başlıklı konuşma yaptığı, düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü önünde protesto edildi. Enstitünün yanında bulunan bir grup da Erdoğan'a destek verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekçileri ve protesto eden iki grup arasında da gerginlik yaşandı.

HEM PROTESTO EDENLERİ, HEM DESTEK VERENLERİ SELAMLADI

Eskortlar eşliğinde konuşma yapacağı kuruluşun önüne gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aracından çıktıktan sonra, el sallayarak hem kendisini protesto edenleri, hem de kendisine destek verenleri selamladı.

KORUMALARLA PROTESTOCULAR ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Korumalar ile protestocular, protestocularla destekçiler arasında zaman zaman arbede yaşandı, gruplar birbirlerine küfürler etti. Arbedenin kavgaya dönüşmesini Amerikalı polisler önledi.

PKK DESTEKÇİLERİ ÖCALAN POSTERLERİYLE GELDİ

PKK'ya destek veren küçük bir grubun YPG flamaları ve terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan posterleriyle protesto gösterisine katılmaları dikkat çekti.

EMRE USLU DA ORADAYDI

Hakkında yakalama kararı bulunan paralel yapının önde gelen isimlerinden Emre Uslu da küçük bir grupla birlikte protestoya katıldı. Uslu da Erdoğan'ı protesto edenlerin tepkisiyle karşılaştı.

ERDOĞAN LEHİNE SLOGANLAR ATTILAR

Türk Amerikan Yönlendir Komitesi'nin öncülük ettiği bir grup ise, Cumhurbaşkanı'na destek vermek için ellerinde "Erdoğan'ı seviyoruz", "Milletin adamı hoşgeldin" şeklinde pankartlarla protestoculara karşı gösteri yaptılar.

Ellerinde Türk bayrakları ile cadde boyunca sıralanan vatandaşlar Cumhurbaşkanı konvoyunun girişi ve çıkışı sırasında Türkiye ve Erdoğan lehine sloganlar attı.

ERDOĞAN DESTEKÇİSİ KADINA FİZİKSEL SALDIRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek amacıyla bina önüne gelen ve elinde "Andolsun ki ümmetin son sesi büyük ustayı üzeni üzeceğiz" pankartını taşıyan Şükriye Yıldırım, YPG bayrağı taşıyan bir grup eylemci tarafından hakaret edilerek fiziki saldırıya uğradı.

Yıldırım'ın taşıdığı pankartı yırtan ve tartaklayan gruba polis müdahale etti. Pankartını almak için mücadele eden Yıldırım, olay yerinde fenalaşarak yakındaki ambulansa götürüldü. Kısa süreli tedavisinin ardından Yıldırım tekrar olay yerine gelerek pankartını bantladı ve Erdoğan'a destek sloganlarına devam etti.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Ben sadece pankartı tutuyordum. Önce geziciler geldiler ve küfür ettiler. Karşılık vermedim. Fakat sonra PKK'lılardan biri üstüme atladı ve elimden pankartı aldı." dedi.

DESTEK VERENLERİN YANINA GİTTİ

Konuşmasını bitirdikten sonra, oteline dönmek için binadan çıkan Erdoğan, kendisine destek veren grubun yanına giderek, kendileri ile ayaküstü selamlaştı. Erdoğan yeniden aracına yönelirken, korumalar açtıkları şemsiyelerle, protestocuların Erdoğan'ı görmelerini engellemeye çalıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim