• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C

PKK mankene kamuflaj giydirerek bombalı tuzak kuruyor

PKK mankene kamuflaj giydirerek bombalı tuzak kuruyor
Cansız mankenlere asker kıyafeti giydiren teröristler, bu mankenlerin altına yerleştirdikleri bombalarla tuzaklar kuruyor.

Şırnak Cizre'de güvenlik güçleri evlerde arama tarama faaliyetinde bulunurken, dün bodrum katında yaralı teröristlerin bulunduğu iddia edilen Cudi Mahallesi'ndeki evin çevresinde silah ve patlama sesleri duyuldu.

İLÇENİN YÜZDE 99'U TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Cizre'de 14 Aralık günü, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için konulan sokağa çıkma yasağı da devam ediyor. Asker ve polisin bugüne kadar sürdürdüğü operasyonlarda ilçede 517 PKK'lı hain öldürüdü. İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre'de operasyonların yüzde 99 oranında bittiğini, kalan bölgelerin de bir kaç gün içinde temizleneceğini açıkladı.

Ancak Cudi Mahallesi'ndeki tuzaklanmış barikat ve hendeklerin bir kısmı hala duruyor. Cudi Mahallesi'ne hakim tepelere konuşlanan tanklar, sık sık mahallede tespit edilen hedeflere top atışına devam ediyor.

Jandarma komando ve özel harekat polisinden oluşan yaklaşık 5 bin güvenlik görevlisi, tuzaklı hendek ve barikatlardan temizlenen Yafes, Sur ve Nur ile birlikte, Dağkapı, Alibey, Dicle ve Şah Mahalleleri'ndeki evlerde arama yapıyor.

ASKER KAMUFLAJI GİYDİRİLEN MANKENLE TUZAK

Bu arada hendekleri kapatan ve barikatları yıkan güvenlik güçleri, PKK'lıların yeni bir taktiğini de ortaya çıkardı.

Ellerindeki cansız mankenlere asker kamuflajı giydiren PKK'lı hainlerin, hendeklerin arasına yerleştirdikleri bu mankenlere bombalı düzenekler kurduğu ve yardıma gelmek isteyen güvenlik güçlerini hedef aldığı belirlendi.

DAHA ÖNCE DE MANKEN KULLANMIŞLARDI

PKK'lı teröristler daha önce de bu mankenleri kullanmıştı. PKK'nın resmi üniforması haline gelen dantelli etekler giydirilmiş bu mankenler hendeklerin arkasına konularak asker ve polisler oyalanmak istenmiş, bu sırada zaman kazanan teröristler barikatlardan kaçmaya çalışmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim