• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

PKK Kuryesi Yakalandığı Sırada Pusulayı Ağzına Attı!

PKK Kuryesi Yakalandığı Sırada Pusulayı Ağzına Attı!
Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda, PKK kuryesi yakalandı. Kuryenin yakalandığı sırada üzerindeki pusulayı ağzına attığı belirlendi.

Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) FETÖ/PDY'ye ait evlerde kaldığı belirlenen PKK kuryesi yakalandı. Kuryenin, Şanlıurfa-Mardin karayolunda bir yolcu otobüsünde yakalandığı sırada üzerindeki pusulayı ağzına attığı belirlendi.

KURYEYİ YÖNLENDİREN ÜST DÜZEY TERÖRİST DE YAKALANDI

Kuryeyi yönlendiren ve "canlı bomba eylemi yapabilecek örgütsel kapasitede olduğu" belirtilen terörist de yakalandı.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre güvenlik güçleri, istihbarat çalışmasında, terör örgütünün "kadro tabir edilen üst düzey eğitimli üyesi Bahoz kod isimli M.E'nin, Harran Üniversitesinde öğrenci H.Ş. ile Mardin'in Kızıltepe ilçesinde örgütün sorumlu militanlarına bir pusula göndereceği" bilgisine ulaştı.

"OPERASYON SIRASINDA PUSULAYI AĞZINA ATTI"

Operasyonda H.Ş, Şanlıurfa-Mardin karayolunda bir yolcu otobüsünde yakalandı. H.Ş, üzerindeki pusulayı ağzına attığı sırada ele geçirildi.

ÜST DÜZEY SORUMLU DA YAKALANDI

Valiliğin açıklamasında şunlar da kaydedildi:

"Yapılan çalışmalarda Bahoz kod isimli M.E'nin kaldığı adres tespit edilmiş olup, şahıs gözaltına alınmıştır. Araştırmalarda şahsın; Mardin Sulh Ceza Hakimliğinin 06.03.2016 tarihli kararıyla 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan. Malatya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün 17.01.2015 tarihli 'Terör nitelikli kayıp şahıs' olarak aranıyor kaydının olduğu, Bahoz kod adını kullandığı, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü, PKK/KCK terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde olduğu, PKK/KCK terör örgütünün sözde güvenlik tedbirleri prensiplerine bağlı kalarak cep telefonu kullanmadığı bunun yerine terör örgütü adına faaliyet yürüten kuryeler kullanarak terör örgütü yöneticileri irtibatlaştığı, PKK/KCK terör örgütü adına gerçekleştirilecek faaliyetlerini, eylem talimatlarını ve gerçekleşmiş faaliyet raporlarını kurye vasıtayla ilettiği, PKK/KCK terör örgütü adına eleman temin ederek terör örgütünün kırsal alanına gönderdiği, PKK/KCK terör örgütü adına 'canlı bomba' eylemi yapabilecek örgütsel kapasitede olduğu değerlendirilmektedir."

PKK KURYESİ "IŞIK EVİ"NDE KALMIŞ

PKK/KCK terör örgütü içerisinde kurye olarak faaliyet yürüten H.Ş'nin kaldığı evin FETÖ/PDY'ye ait "ışık evi" tabir edilen evlerden olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ev aramalarında PKK/KCK terör örgütüne ait dokümanlar ve PKK/KCK terör örgütüne ait 5 adet kitapla birlikte Fetullah Gülen'e ait 77 adet kitap ele geçirilmiştir. H.Ş. ile birlikte aynı evde H.S, Ş.T, S.D, M.S.A. ve U.C. isimli şahısların kaldığı tespit edilmiş olup, adı geçen şahıslar gözaltına alınmıştır. Devam eden araştırma ve tahkikat sonucunda; H.S. isimli şahsın Bekir kod ismini kullandığı ve H.Ş.'nin kendisini bu şekilde tanıdığı yapılan canlı teşhis işlemlerinde ve ifadelerde anlaşılmıştır. H.Ş. kendisini yaklaşık 5-6 ay kadar önce M.Y. isimli şahıs vasıtasıyla Ufuk ad veya kod adlı FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bir şahıs tarafından bu eve yerleştirildiğini beyan etmiştir."

Evde kalan diğer şüphelilerin de H.Ş'yi eve kimin getirip yerleştirdiğini bilmediklerini, zaman zaman kaldıkları evde bu şekilde kendilerinin "abi" tabir ettiği şahıslar tarafından tanımadıkları kişilerin getirildiğini, gelen bu şahısların evlerinde bir müddet kaldıktan sonra ayrıldıklarını söyledikleri belirtilen açıklamarda, şunlar kaydedildi:

"H.Ş. isimli şahsın da bu şekilde geldiğini ve kendini daha önce tanımadıklarını beyan etmişlerdir. Kaldıkları evin sorumlu abisinin H.S. olduğu şeklinde beyanlarda bulunmuşlardır. PKK/KCK terör örgütünün kuryesi olan H.Ş. isimli şahsın FETÖ/PDY terör örgütünün ilimizdeki birden fazla ışık evi sorumlusu tarafından ışık evine yerleştirilmiş olması ve evde kalanların bu şahsı daha önceden hiç tanımamaları ve tanımadan bu şahsı eve kabul etmeleri üzerine; adı geçen şahıslar ve Bahoz kod isimli M.E. ve Bekir kod isimli H.Ş. ile H.S, N.S, S.K, Ş.T, S.D. M.S.A, U.C. ve D.M. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır."

Açıklamada, canlı bomba olacağı değerlendirilen Bahoz kod isimli M.E. ile kuryeliğini yapan H.Ş. ve diğer şüphelilerle ilgili çalışmaların derinlemesine sürdürüldüğü bildirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim