• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

"PKK, çatışma bölgesine uluslararası gözlemci getirtmek için çalışıyor"

"PKK, çatışma bölgesine uluslararası gözlemci getirtmek için çalışıyor"
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, terör örgütü PKK'nın amacının iç çatışmanın olduğu bölgelere uluslararası gözlemci getirtmek...

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, terör örgütü PKK'nın amacının iç çatışmanın olduğu bölgelere uluslararası gözlemci getirtmek olduğunu söyledi. Feyzioğlu, "Doğu'da yada Güneydoğu'da bir sınırın çizilmesi değildir. Eğer o sınırlar çizilmeye başlanırsa, Türkiye'de her yerde her sokak arasında sizin değil oğullarınızın ve torunlarınızın çözemeyeceği bir iç savaş çıkar." dedi.

Kırıkkale Barosu tarafından Carmin Hotel'de düzenlenen "Topluluk önünde etkili konuşma hitabet konulu" konferansa katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlar ve avukat adaylarına bilgiler verdi.

'BU BASİT BİR ŞEY DEĞİL'

Terör örgüttü PKK'nın amacının iç çatışmanın olduğu bölgelere uluslararası gözlemci getirtmek olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, "Bu uluslararası gözlemci uluslararası hukuka göre; bu ya uluslararası Kızılay, yada uluslararası Kızılhaçtır. Bu bir uluslararası heyet gelsin de buradaki fabrikaların içinde bulunan üretim bandının önünde dursun değildir. Çatışma bölgesine gelecek heyet, ya uluslararası Kızılay yada Kızılhaçtır. Kızılay yada Kızılhaç, geldikten sonra ikinci adım savaşan tarafların statülerinin uluslararası camiada savaşan taraflara statülerinin verilmesidir. Savaşanlara statülerin verildiği anda o topraklarda işlenen, terörist tarafından işlenen suç, savaşan tarafından işlenen suça dönüşür ve Cenevre Sözleşmeleri devreye girer. Arzu edilen Türk Ceza Kanunun değil, uluslararası hukukun ve Cenevre Sözleşmeleri'nin uygulanmasıdır. O anda itibaren ele geçirilen terörist değil, savaş esiri demek zorundasınız. İşte uluslararası gözlemci talep edilmesi işi buraya götürür. Bunu bilerek mi aldılar bilemiyorum. 1990'dan beri bölücü örgütün, en iyi düzeyde aldığı uluslararası hukuk danışmanlarının ciddi bir birikimi, o metinde vardır. Şimdi o metne karşı Türkiye'nin de en iyi ve en ciddi birikimleriyle cevap vermesi gerekir. Bu basit bir şey değildir. Gelin, görün, yabancılar izlesin, böyle bir şey değildir." diye konuştu.

'BÖLÜNME YOLUNA GİDİLİRSE BU SURİYE VE IRAK'TAN BİN BETER OLUR'

Kızılay ve Kızılhaç'ın girdiği bir ülkeye Birleşmiş Milletler ve Barış Gücü'nün gelmesi anlamına geldiğini ifade eden TBB Başkan Feyzioğlu, "Barış Gücü'nün girdiği bir ülke filen bölünür. Mesele Doğu'da yada Güneydoğu'da bir sınırın çizilmesi değildir. Eğer o sınırlar çizilmeye başlanırsa, Türkiye'de her yerde her sokak arasında sizin değil sizin, oğullarınızın ve torunlarınızın çözemeyeceği bir iç savaş çıkar. Çünkü Suriye'de, İran'dan, Irak'tan çok farklı olarak, Türkiye coğrafyasında etnik kökenler ve mezhepler Anadolu coğrafyasının her yerine yayılmış durumdadır. Aynı sokakta, caddelerde ve binalarda karşı karşıya yaşarız. Bazen da aynı sofrada otururuz. Etnik köken sorgulamaları ve mezhep sorgulamaların yapılmadığı ve doğru olmadığı tek ülke Türkiye'dir. Bu yüzden bizim bölünmemiz son derece zordur. Ama bölünme yoluna gidilirse bu Suriye ve Irak'tan bin beter olur." şeklinde konuştu.

'BAROLAR İÇİN BİR NUMARALI MESLEKİ SORUN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN SAĞLANMASI'

TBB ve tüm barolar için bir numaralı mesleki sorunun hukukun üstünlüğünün sağlanması olarak gösteren Feyzioğlu, "Hukukun üstünlüğünün sağlanması talebi ve bu yolda yürüttüğümüz mücadele kuşkusuz siyasi bir mücadeledir. Siyaset öcü değildir. Açıkçası hukukun üstünlüğünün sağlanması noktasında hiçbir siyasi parti gerekli samimi çabayı ne dün ne bugün gösterdi. Bu bizim geçmişten beri sorunumuzdur, çözmediğimiz takdirde yarın daha da büyük sıkıntı olarak karşımıza çıkacaktır." dedi.

"PKK, çatışma bölgesine uluslararası gözlemci getirtmek için çalışıyor"

"PKK, çatışma bölgesine uluslararası gözlemci getirtmek için çalışıyor"

"PKK, çatışma bölgesine uluslararası gözlemci getirtmek için çalışıyor"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim