• BIST 9717.77
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 28 °C

'PKK büyük kuruluş, gücünüz yetmez'

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan PKK'lı 4 sanıktan 22 yaşındaki Hakan Tunç, "PKK büyük bir kuruluş ona hiçbirinizin gücü yetmez" dedi.
Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, geçen yılın Ağustos ayında Doğubayazıt İlçesi'nde 5 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, eylem hazırlığında olduğu belirlenen PKK'lı Hakan Tunç, Salih Özer, Harun Alkan, Musa Karkut ve Iraklı Karoğ Yasin yakalanarak tutuklandı. Iğdır ve Doğubayazıt emniyet müdürlüklerine roketli saldırı, BOTAŞ boru hattı ile baz istasyonlarına sabotaj, yol kesme, iş makinası ve okul yakma, adam kaçırma eylemlerine katıldıkları iddiasıyla Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 kişi hakkında 'devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak, patlayıcı madde bulundurmak, tehdit, adam öldürmeye teşebbüs, terör örgütüne üye olmak' suçlarından 7.5 yıl ile ağırlaştırılmış ömür boyu arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açıldı. Musa Karkut önceki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
'SİZİN BANA YAPTIĞINIZ SAYGISIZLIK'
 
4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5'inci kez hakim karşısına çıkarılan tutuklular Kürtçe savunma yaptı. İddialar hakkında savunma yapmak yerine barış süreci ile ilgili konuşan ve Abdullah Öcalan'ın propagandasını yapan Hakan Tunç mahkeme heyeti tarafından uyarıldı. Sürecin tüm dünya tarafından desteklendiğini söyleyen Hakan Tunç'un sözü mahkeme heyeti tarafından tekrar kesilince Tunç bu kez Türkçe olarak, "Sizin bana yaptığınız saygısızlık. Daha önce de mahkeme heyeti savunma yapmama müdahele etti" dedi.
 
MAHKEME BAŞKANIYLA TARTIŞTI
 
Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya ile Hakan Tunç arasında şu diyalog geçti:
 
Başkan: İsnat edilen suçları yapıp yapmadığına bakıyoruz. Hakan bey, burada biz ne PKK'yı, ne DHKP-C'yi ne de TİKKO örgütünü yargılıyoruz. Burada Hakan Tunç'u, seni yargılıyoruz. Sen PKK'nın nasıl bir örgüt olduğunu anlatma, biz bunları biliyoruz.
 
Hakan Tunç: Benim dağa çıkıp, elime silah alma sebebimin altındaki kaynağı araştırmıyorsunuz. Ben bir Kürt bireyim. Benimle PKK'yı yargılıyorsun.
 
Başkan: Kendinle sınırlandırma PKK'yı.
 
Hakan Tunç: Evet ben PKK üyesiyim. PKK büyük bir kuruluş hiçbirinizin gücü yetmez.
 
Hakan Tunç'un propagandaya yönelik söylemleri devam edince heyet tarafından tekrar uyarılarak iddialara yönelik savunma yapması istendi.
 
IRAKLI PKK'LIYA: BİZİM ÜLKEMİZLE İLGİLİ AMACIN NE?
 
Irak vatandaşı olan Karoğ Yasin de barış süreci ile ilgili savunma yapmak isteyince Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, tercümana Karoğ Yasin'e iletmesi için "Türk vatandaşı değil. Kendi ülkesinde Kürt vatandaşlarla ilgili sorunlar çözülmüş ayrı bir devleti mi var ki, Türkiye'ye gelmiş süreci değerlendiriyor. Senin bizim ülkemizle ilgili amacın ne?" dedi.
 
Karoğ Yasin'in bu konuda yetersiz açıklama yapması üzerine mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim