• BIST 9579.71
  • Altın 2471.216
  • Dolar 32.4424
  • Euro 34.4823
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 22 °C

‘Pişkin hırsız’ tövbe etti

Adana’da ‘uçak’ çalacağını sosyal paylaşım sitesi ‘Facebook’ üzerinden paylaşan ve 44 ayrı hırsızlık olayından sabıkası bulunan 20 yaşındaki Murat Tan tutuklandı.
Adana’da ‘uçak’ çalacağını sosyal paylaşım sitesinde paylaşan 20 yaşındaki Murat Tan, tutuklandı. Söz konusu iddianın bir ‘şaka’ olduğunu kaydeden Tan, “Söz veriyorum cezaevinden çıktıktan sonra bir daha hırsızlık yapmayacağım. Tövbe ettim” dedi.
 
YENİ PROJEM UÇAK KAÇIRMAK
 
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince 44 ayrı hırsızlık olayı ile ilgili olarak gözaltına alınan ve hakkında işlem yapılan Murat Tan, bu kez hırsızlık yapacağını sosyal paylaşım sitesi ‘Facebook’ üzerinden ilan edince tüm dikkatleri üzerine çekti. Kendisine ‘Yengeç’ lakabı takılan Tan, paylaştığı video da; “Uçak çalacağım havaalanından, Viyana’ya kaçıracağım. Yeni projem; havaalanından uçak kaçırmak” ifadesini kullandı.
 
UÇAK YERİNE PARA ÇALDI
 
Herkes Tan’ın uçak çalmak için harekete geçmesini beklerken, o ev yemekleri yapan bir işyerinden 300 TL gasp ederek kayıplara karıştı. Olay, işyeri sahibinin akşam hesapları incelerken 300 TL’nin eksik olduğunu fark etmesi üzerine ortaya çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, işyerinin güvenlik kamerasını mercek altına aldı. Tan’ın izine ulaşan polis, söz konusu zanlıyı kıskıvrak yakaladı. Emniyetteki sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul eden Tan, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
HIRSIZLIĞA TÖVBE ETTİM
 
Bugüne kadar aldığı cezaların önemli bir bölümü Yargıtay’a taşındığı için her defasında serbest kalan Murat Tan, cezaevine gönderilirken gazetecilere dert yandı. Hırsızlığa artık tövbe ettiğini anlatan Tan, “Cezaevinden çıktıktan sonra Osmaniye’de yaşayan ailemin yanına gideceğim. Artık alın terimle çalışıp para kazanacağım. Hırsızlıktan hep başım belaya girdi. Söz veriyorum artık hırsızlık yapmayacağım, doğru dürüst bir insan olacağım” dedi.
 
ŞAKAYDI HERKES CİDDİYE ALDI
 
Tan, sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaşılan videoyu doğrularken, bunun bir şaka olduğunun da altını çizdi. Murat Tan, “Arkadaşıma şaka yapmak için böylesi bir video çekip kendisine gönderdim. Ama o da videoyu sosyal paylaşım sitesine yüklemiş. Herkes benim uçak çalacağımı sanmaya başladı. Bu bir şakaydı, ancak herkes ciddiye aldı” ifadesini kullandı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim