• BIST 9550.7
  • Altın 2484.049
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.8098
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Piriştina-yüksel Buluşmasında Özgecan Vurgusu

Piriştina-yüksel Buluşmasında Özgecan Vurgusu
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ziyaretinin gündemi geçen yıl vahşice öldürülen...

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ziyaretinin gündemi geçen yıl vahşice öldürülen Özgecan Aslan oldu. Piriştina, Buca'da Özgecan Kadın Danışma Merkezi'ni oluşturduklarını hatırlatarak "Keşke böyle olaylar yaşanmasa, kadına şiddet, kadına zulüm olmasa da böyle danışma merkezleri olmasa" dedi.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i makamında ziyaret ederek göreve gelişini tebrik etti. Ziyaretin, geçen yıl vahşice öldürülen Özgecan Aslan'ın ölüm yıl dönümüne denk gelmesi sebebiyle gündem de kadına karşı şiddet oldu. Yüksel, "Türkiye olarak böyle bir ayıbı yaşadık" derken, Piriştina ise "Bucamızda Özgecan Kadın Danışma Merkezi'ni oluşturduk. Özgecan'ın Buca için böyle de bir anlamı var. Keşke böyle olaylar yaşanmasa, kadına şiddet, kadına zulüm olmasa da böyle danışma merkezleri olmasa. Maalesef yerel yöneticiler olarak böyle bir merkeze ihtiyaç duyarak yatırım yapmak zorunda kalıyoruz. Merkezimize kadın ve çocuklarımız geliyor. Aydın bir Türkiye için mümkün olduğunda kadınlarımızı hayata, siyasete katmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

BEM AÇILIYOR

Buca'da eğitim anlamında da çok ciddi ataklar yaptıklarını belirten Piriştina, şunları söyledi: "Hem maddi, hem manevi projelerle çocukları geleceğe hazırlıyoruz. Belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ayın 20'sinde Buca'da geçen yıl temelini attığımız Buca Bilgi Eğitim Merkezimizi (BEM) açacağız. Yılda bin öğrenciyi, dört yılda 4 bin öğrenciyi üniversiteye hazırlayacağız. Meslek kurslarımız var. Ücretsiz üniversite kitaplarından tutun da tüm eğitimi burada üstleniyoruz. Altta kitap kafemiz olacak. 4 bin gencin eğitimini üstlenmenin iyi bir yatırım olduğunu düşünüyoruz." Piriştina, Yüksel ve örgütünü BEM'in açılışına davet ederken, Yüksel de örgütüyle birlikte açılışa katılım sağlayacaklarını kaydetti.

"BUCA'YI KIPIR KIPIR BİR İLÇE OLARAK İZLİYORUZ"

Ziyarette, CHP'nin İzmir'deki durumu ve genç belediye başkanları hakkında da konuşan Yüksel, "Dinamizmi gençlerden, sizlerden alıyoruz. Genç belediye başkanlarımızı izliyorum. Yerinizde duramıyorsunuz, heyecanla hizmet etmeye çalışıyorsunuz. Bu bize de dinamizm katıyor. Kurultayda gayet iyi sonuçlar aldık. İzmir'deki yerel yönetimlerimiz Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının kaldıracı olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'yi nasıl yöneteceği ile ilgili çok önemli bir referanstır. Projelerinizi takdirle izliyoruz. Hem Buca'nın alt yapısını değiştirme ve geliştirme anlamında, Buca'daki değerlerimizi ortaya çıkarma anlamında, hem de yeni şeyler kazandırmak anlamında Buca'yı kıpır kıpır bir ilçe olarak izliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak İzmir'de kendimize yeni hedefler koyuyoruz. Yüzde 45'lere tırmandırdığımız oy oranını yüzde 60'lara nasıl taşırız buna bakıyoruz. Gerçekçi hedefler olsun istiyoruz ama İzmir için yüzde 60 azdır bile. İzmir ile bizim değerlerimiz birbirine çok uyuyor. İzmir ile ruh ikizi gibiyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim