• BIST 9645.02
  • Altın 2414.795
  • Dolar 32.593
  • Euro 34.7657
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Piri Reis Öğrencileri "NASA" Yolcusu

Piri Reis Öğrencileri "NASA" Yolcusu
Adana Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencileri 27 Haziran 2016'da ABD'ye giderek burada Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (NASA) ve dünyanın...

Adana Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencileri 27 Haziran 2016'da ABD'ye giderek burada Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (NASA) ve dünyanın en önde gelen üniversitelerini gezme imkanı bulacak.

Adana'nın başarılı liseleri arasında bulunan Piri Reis Anadolu Lisesi eğitim öğretim faaliyetlerinin yanı sıra 27 Haziran 2016 tarihinde NASA, Harvard, MIT, ve Yale üniversitelerini ziyaret etmeye hazırlanıyor.

Okul Müdürü Murat Koçer, klasik eğitim çizgisinin dışına çıkarak gençlerin gelecek vizyonlarını kurgulamak, farklı deneyimler kazanmalarını sağlamak ve Türk bilim adamlarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla bilim ve üniversite gezisi düzenleyeceklerini söyledi.

Program dahilinde önce NASA olmak üzere dünyanın ilk 10 üniversitesi arasında yer alan Harvard, MIT ve Yale üniversitelerinin ziyaret edilerek ABD seyahatinin gerçekleşeceğini belirten Koçer, "Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencilerimiz 2015 yılı Ağustos ayında Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ni (CERN) ziyaret etmişti. Okulumuz 2015 yılında TÜBİTAK 46. Ortaöğretim Proje Yarışmalarında Adana'yı Ankara'da temsil ederek Türkiye 1.si olmuştu. AB'yi Öğreniyorum bilgi yarışması gibi bir çok yarışmada Adana 1.si olan okulumuz daha büyük hedeflere odaklanıyor" dedi.

Koçer, kaliteli eğitim hizmetini sunmak için daha çok çalıştıklarını ve vizyoner bir anlayışla gençlere ufuk çizdiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"21.yüzyılın bireyleri akademik, sosyal, kültürel ve sportif olarak çok yönlü gelişmesini zorunlu kılıyor. Ülkemizin kalkınmasında donanımlı bireylerin yetişmesi çok önemli. Akademik başarının yanında çok iyi seviyede yabancı dil bilen, etkili iletişim becerilerine sahip, hayal kurabilen ve kararlı bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunun için gençlere fırsatlar sunma gayreti içindeyiz."

Murat Koçer, 27 Haziran 2016 günü başlayacak bilim ve akademik gezisinin 7 Temmuz 2016 tarihinde yurda dönülerek son bulacağını bu kapsamda 15 öğrencinin geziye götürüleceğini bildirdi. Öğrenciler de ilk kez NASA'yı astronotları görecekleri için çok heyecanlı olduklarını kaydetti.

Piri Reis Öğrencileri "NASA" Yolcusu

Piri Reis Öğrencileri "NASA" Yolcusu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim