• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Pınar Karşıyaka şampiyonluk yolculuğunda

Pınar Karşıyaka şampiyonluk yolculuğunda
TÜRKİYE Basketbol Ligi'nde sezonu 4'üncü bitirdikten sonra play off çeyrek finalinde Banvit'i, yarı finalde de Fenerbahçe Ülker'i eleyen Pınar Karşıyaka, şampiyonluk yolculuğunun startını veriyor.

28 yıl sonra adını finale yazdıran yeşil kırmızılı ekip, yarın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak Spor Toto Play-Off Final serisinin ilk maçında Anadolu Efes'e konuk olacak.

Toplam 4 galibiyete ulaşan tarafın şampiyonluğa uzanacağı seride ikinci randevu 11 Haziran Perşembe yine İstanbul'da, üçüncü ve dördüncü müsabakalar 14 ve 16 Haziran'da İzmir'de oynanacak. Gerekmesi halinde seri önce İstanbul'a, ardından yine İzmir'e taşınacak.

Son yıllarda yakaladığı müthiş yükselişini finalle sonuçlandıran Pınar Karşıyaka yeni hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

İlk kez finale yükseldiği 1983-84 sezonunda yine Efes'le eşleşip kaybeden Pınar Karşıyaka, 2'nci final macerasını yaşadığı 1986-87'de Galatasaray'la girdiği yarışta ilk ve tek şampiyonluğunu elde etti.

Müzesinde 13 lig kupası bulunan Anadolu Efes, 2008-09'dan bu yana şampiyonluğa hasret kaldı. Bu sezon 2 takım arasında İstanbul'da oynanan ilk maçı 67-65 Anadolu Efes, İzmir'deki müsabakayı ise Pınars Karşıyaka 92-84 kazandı.

Pınar KSK, geçen sezon Ankara'daki finalde rakibini 66-65 yenerek tarihindeki ilk Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

SARICA ESKİ DOSTA RAKİP

Pınar Karşıyaka'ya 3 sezon içinde tarihi başarılar yaşatan antrenörü Ufuk Sarıca, eski göz ağrısı Anadolu Efes'in elinden kupayı bir kez daha almaya çalışacak. Ufuk Sarıca, 1989-1999 yılları arasında 10 yıl forma giydiği Efes'te 5 lig şampiyonluğu yaşadı. Ufuk Sarıca, Anadolu Efes'in 2009'da ligde son kez şampiyon olan kadrosunda antrenör Ergin Ataman'ın yardımcılığını yaptı.

Anadolu Efes'te 2011-12 sezonunda başantrenör olarak görev yapan Sarıca, geçen yıl eski takımına karşı Türkiye Kupası zaferi yaşadı. Pınar Karşıyaka, geçen sezon play off çeyrek final serisinde saha dezavantajına rağmen rakibini 2-1'le eledi.

YORGUN AMA MORALLİYİZ

Final serisinde şampiyon olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen antrenör Ufuk Sarıca, şunları söyledi:

"Kadrosu Euroleague'de Final Four, ligde şampiyonluk için kurulmuş bir rakiple karşılaşacağız. Seride favori onlar ama kazanmaktan başka düşüncemiz, vazgeçmeye de niyetimiz yok. Geçen hafta üst üste 4 maç oynadık ve tek antrenman yaparak Anadolu Efes'in karşısına çıkacağız. Yorgun ancak moralliyiz. Deplasmanda avantaj yakalayıp seriyi yine İzmir'de taraftarımızla bitirmek istiyoruz."

İSTANBUL'A AKIN VAR

Karşıyakalı taraftarlar, şampiyonluk kapısına dayanan takımlarını finalin ilk maçında yalnız bırakmamak için İstanbul'a akın edecek. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda en az 500 yeşil kırmızılı basketbolseverin Pınar Karşıyaka'yı destekleceği bildirildi. Müsabakanın bilet fiyatları en ucuz 7.5, en pahalı 190 TL.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim