• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Piliç Fabrikasındaki İşçiler İş Yavaşlatma Eylemi Yaptı

Piliç Fabrikasındaki İşçiler İş Yavaşlatma Eylemi Yaptı
Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki bir piliç fabrikasında çalışan işçiler, 3 ayda bir verilmekte olan ikramiyelerin kaldırılmak istendiğini iddia ederek...

Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki bir piliç fabrikasında çalışan işçiler, 3 ayda bir verilmekte olan ikramiyelerin kaldırılmak istendiğini iddia ederek iş yavaşlatma eylemi yaptı.

Fabrika işçileri, sözleşmelerinde yılda bir bölümü ikramiye olmak üzere toplam 16 maaş aldıklarını, bu ücretlerinin fabrika yönetimi tarafından 12 aya düşürmek istendiğini belirttiler. Fabrika yöneticilerinin, yeni sözleşme imzalamaları gerektiğini, imzalamamak isteyen işçilerin tüm hak ve tazminatlarını ödeyerek iş akitlerini feshettiğini anlatan işçiler, buna tepki olarak iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını anlattılar. Gece vardiyasından çıkan işçiler ile gündüz vardiyasına girecek işçiler, fabrika meydanında toplandı. İşçiler, 1 saat iş yavaşlattıktan sonra iş başı yaptı.

CP Fabrikası İleri İşlem Genel Müdürü Ümit Eser ise yaptığı açıklamada, "Bu yıl yönetim kurulu kararıyla iki radikal değişikliğe karar verildi. Birincisi, 16 maaş ödemesi yapıyorduk, 4 ikramiye yapıyorduk. Bu 4 ikramiyede hiç bir hakları kaybolmadan aylara bölünerek 12 maaş uygulamasına geçeceğiz. Bir de 30 günlük brüt maaş uygulamasına saatlik uygulamaya geçme kararı aldık. Arkadaşlar bunu izah etmeye çalıştı, hiç bir hakları kaybolmama kaydıyla bunları yeni sözleme yapılmasını istedik. Bu izah etme sürecinde yanlış anlaşılmalar oldu, bunun için toplanmış arkadaşlar. Onlara durumu izah ettik. Hiç bir hakları kaybolmayacak bugünkü mevcut sistemde ne kadar alıyorlarsa maaşları onları 3 ayda 2 katı alacaklarına, her ay daha fazla alarak maaşlarına yansıtmayı planladık. Bu sözleşme yenilemeyi gerektirdiği için yeni iş haklarını imzalamalarını istedik. İmzalamak istemeyen arkadaşlara bütün hakları verilerek iş haklarının sona erdireceğini kendilerine bildirdik" dedi.

Piliç Fabrikasındaki İşçiler İş Yavaşlatma Eylemi Yaptı

Piliç Fabrikasındaki İşçiler İş Yavaşlatma Eylemi Yaptı

Piliç Fabrikasındaki İşçiler İş Yavaşlatma Eylemi Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim