• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Pikler Pedagojisi Konferansı 16 Ocakta Haliç Üniversitesi’nde Yapılacak

Pikler Pedagojisi Konferansı 16 Ocakta Haliç Üniversitesi’nde Yapılacak
"Saygıya dayalı çocuk eğitimi ve serbest oyun" esasına dayanan ve ünlü pedagog Emmi Pikler tarafından geliştirilen Pikler Pedagojisi'nin konu alınacağı...

"Saygıya dayalı çocuk eğitimi ve serbest oyun" esasına dayanan ve ünlü pedagog Emmi Pikler tarafından geliştirilen Pikler Pedagojisi'nin konu alınacağı konferansa, konuşmacı olarak Avrupa Pikler Derneği'nden Ute Strub ve Anna Breckner katılacak.

Haliç Üniversitesi Kâğıthane Kampüsü, 16 Ocak Cumartesi günü Pikler Konferansı'na ev sahipliği yapıyor. "Alternatif Okullar" tarafından 2015'te başlatılan "Karenin Dışına Çıkmak" etkinlikleri Pikler Pedagojisi Konferansı ile devam ediyor. Avrupa Pikler Derneği'nden Ute Strub ve Anna Breckner'in konuşmaları ve atölye çalışmaları şeklinde planlanan etkinlik 09.00'da başlayarak tüm gün devam edecek. Anaokulu öğretmenleri, öğretmen adayları, anne babalar, çocuk doktorları, çocuk hemşireleri, çocuk gelişimi uzmanları, okul öncesi, ilköğretim ve eğitim bilimleri öğretim görevlileri, özetle çocuk gelişimi, eğitimi ve sağlığıyla ilgilenen herkesin katılabileceği konferansa katılımla ilgili detaylı başvuru için http://www.alternatifokullar.com/pikler-konferansi/ linki incelenebilecek. Konferans sırasında ardıl ya da simültane, atölye çalışmasında ardıl çeviri yapılacak.

Budapeşte'de "Pikler Bebekleri" ileriki yaşlarda bile zarafet ve özgür hareketleri ile ayırt edilebildiklerinden bahsedilir. Dr. Pikler'e göre bunun sebebi bu çocuklar kendi kendilerine yardım almadan oturma pozisyonuna gelebilir hale gelmeden oturtulmamış, kendi hızlarında yürümeyi öğrenmeden ellerinden tutularak yürütülmemişlerdir. Bu çocuklar hiçbir zaman bebek koltuklarına, yürütücülere, salıncaklara sıkıştırılmayıp doğal, kendi istekleri ve özgürce hareket etmelerine olanak tanınmış, doğuştan getirdikleri içsel zaman çizelgelerini spontanlıkla takip etmelerine izin verilmiştir.

Pikler Pedagojisi Konferansı 16 Ocakta Haliç Üniversitesi’nde Yapılacak

Pikler Pedagojisi Konferansı 16 Ocakta Haliç Üniversitesi’nde Yapılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim