• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Peynir Altı Suyu Projesi Hayata Geçiriliyor

Peynir Altı Suyu Projesi Hayata Geçiriliyor
Serhat Kalkınma Ajansı'nca (SERKA) yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen "TRA2 Bölgesinde Süt Ürünleri Kümelenmesini Canlandırma ve Peynir...

Serhat Kalkınma Ajansı'nca (SERKA) yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen "TRA2 Bölgesinde Süt Ürünleri Kümelenmesini Canlandırma ve Peynir Altı Suyu İşleme Tesisinin Kurulması Projesi"nin hayata geçirilmesi için paydaşlar bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

SERKA'nın merkez binasında gerçekleştirilen toplantıya, AB Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı otoritesi olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, AB Delegasyonu temsilcileri, proje başvuru sahibi olan İl Özel İdaresi, yerel paydaşlar Kars Ticaret ve Sanayi Odası, Kars Süt Üreticileri Birliği, Kars Kaşar Peyniri Üreticileri Birliği temsilcileri ile SERKA uzmanları katıldı. Toplantıda projenin hayata geçirilmesi için yerel ve ulusal paydaşların yapmaları gereken çalışmalar ele alındı. Kars'ta hayata geçirilecek olan projeyle, bölge illerinde süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren paydaşların kurumsal kapasitelerinin ve rekabet edebilme kabiliyetlerinin arttırılması ve süt ürünleri kümelenmesinin sağlanması hedefleniyor.

EKONOMİYE KATKISI...

Avrupa Birliği tarafından desteklenen projenin hayata geçirilmesiyle bölge illerinde çevreye zarar veren peynir altı suyu ekonomiye kazandırılacak. Sanayi sektörüne çok önemli katkısı olan peynir altı suyu, içeriğindeki süt şekeri laktoz ve serum proteinlerince zengin, gıda değeri yüksek olan bir sudur. Atıldığında çevreye zarar veren peynir altı suyu, tesislerde işlendikten sonra bisküvi, bebek maması, çikolata, dondurma, hazır çorba, hamur işleri, et ürünleri, ekmek yapımı ve yem katkı maddesi olarak kullanılabilmektedir.

Avrupa Birliği (AB) Rekabetçilik ve Yenilik Sektör Operasyonel Programı (RYSOP), Avrupa Birliği tarafından Türkiye'ye sağlanan Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) kapsamında bölgesel farklılıklarının azaltılarak sosyal ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı hedefliyor. IPA-II Sektör Yaklaşımı çerçevesinde, ulusal politika ve stratejilerde ortaya konan hedeflere ulaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla AB tarafından ulusal sektör stratejilerinin finansmanı için mali destek sağlanıyor.

Peynir Altı Suyu Projesi Hayata Geçiriliyor

Peynir Altı Suyu Projesi Hayata Geçiriliyor

Peynir Altı Suyu Projesi Hayata Geçiriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim