• BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Peygamberlere Hakaret İçeren Karikatüre Sert Tepki

Peygamberlere Hakaret İçeren Karikatüre Sert Tepki
Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) tarafından düzenlenen ve birçok STK ile siyasi partinin desteğiyle Peygamber...

Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) tarafından düzenlenen ve birçok STK ile siyasi partinin desteğiyle Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatüre tepki gösterildi.

Ulu Cami önünde Cuma namazı çıkışı BEST-DER tarafından düzenlenen ve birçok STK ile siyasi partinin de destek verdiği basın açıklaması Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından basın açıklamasını okuyan BEST-DER Başkanı Erdal Tunçtan, emperyalist ülkelerin uşaklığını yapanların her fırsatta İslam ve İslam'ın şiarlarına saldırı yapmaktan geri durmadıklarını belirtti. Tunçtan, "Her fırsatta kinlerini açığa vurmaktan çekinmeyen bu melun zihniyet sahipleri, son olarak Özgür Gündem adlı gazetede, Peygamber Efendimizin (sav) "Cennet annelerin ayakları altındadır" hadis-i şerifine atıfta bulunarak terbiyesizlik yapma hadsizliğinde bulundular. Müslümanların bu suskunluğundan cesaret alan bu alçak zihniyet, 8 Mart Kadınlar Günü'nü fırsat bilerek Peygamber Efendimizin "Cennet Annelerin Ayakları Altındadır" hadisi şerif-i ile alay ederek İslam'a ve Müslümanlara hakaret etmişlerdir. Bunlar kudurmuş köpek gibidirler. İllaki bir kutsala saldıracaklar. Bunu da sanat ve fikir özgürlüğü adı altında yapmaktadırlar. Yayınladıkları alçak karikatür ile Peygamber Efendimize (sav), İslam'a ve Müslümanlara hakaret etmiştir. Bu hakaretin, Fransa'da Charlie Hebdo Dergisi'nin Efendimize yaptığı hakaretten aşağı kalır yanı yoktur. Bu alçaklığı Müslüman beldelerinde yapmaya hiç de çekinmemişlerdir. Çünkü daha önce de bu tip alçak hakaretler yapmışlar ve ne yazık ki ciddi bir tepki görmemişlerdir. Şu unutulmamalıdır ki bu alçak zihniyet kadına değer vermemiş; aksine kadınları özgürlük ve çağdaşlık adı altında soyundurarak edepten ve hayâdan uzak cinsel birer obje olarak topluma sunmaya çalışmıştır. Kadınlara hiçbir değerin verilmediği ve bir meta gibi alınıp satıldığı ve hatta bir dönem insan olup olmadığını bile tartışan sözüm ona çağdaş medeniyet perestler, bugün İslam'ın cenneti ayaklarının altına serdiği kadını değersizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktadırlar" diye konuştu.

Basın açıklaması, sık sık tekbirler getirilmesiyle sona erdi.

Peygamberlere Hakaret İçeren Karikatüre Sert Tepki

Peygamberlere Hakaret İçeren Karikatüre Sert Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim