• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Perwer'den Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na yanıt

Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır programına Barzani'yle beraber gelen Şivan Perwer, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye cevap verdi.

Şivan Perwer, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine yazılı açıklama ile yanıt verdi.

Perwer yaptığı yazılı açıklamasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine, 'Dersim asıllı bir Kürt olan CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise barışa verdiğim desteği 30 yıllık savaşın en büyük trajedilerinden biri olan Roboski katliamı ile istismar edip şahsıma saldırması ve iç politika malzemesi haline getirmesi samimi olmadığı gibi, şık da olmamış ve ana muhalafet partisinin genel başkanına hiç yakışmamıştır. Sayın Kılıçdaroglu'nun genel başkan olduğu partide ırkçı, inkarcı ve kafatasçı anlayışların sürekli karşımıza çıktığını ve kendisinin bunlara tolerans göstermesi ortada iken, Kürt halkının acılarını istismar etmesini kamuoyunun vicdanına bırakıyorum' ifadeleriyle yanıt verdi.

'ŞAHSIMA SALDIRMAKTADIRLAR'


Perwer, Bahçeli için 'MHP Genel başkanı Bahçeli, dünyada bir insanlık suçu olarak görülen ve aşağılanan ırkçı bir anlayış ile şahsıma saldırması barışa, sevgi ve kardeşliğe olan özlem ve çabalarımdan beni hiçbir şekilde alıkoymayacaktır. Türkiye'de barış ve kardeşlik duygularının yükselmesi ve sahiplenilmesiherhalde çatışma kültüründen beslenen bu anlayışın paniğe sebep olmasına yol açmıştır ve bu nedenle şahsıma saldırmaktadırlar' dedi.

'HİÇBİR SİYASİ PARTİYE DESTEK SUNMAM'


Şivan Perwer, genel olarak hiçbir siyasi parti veya şahsa destek sunma veya övme gibi bir tavrı olmadığını vurgulayarak, 'Ancak barış sürecini her türlü riski göğüsleyerek başlatan ve devam ettiren siyasetçileri bututumlarından dolayı kutlamak ve teşşekür etmek benim için bir şereftir. Umarım beni ucuz ve karşılıksız bir şekilde eleştiren şahsiyetlerde barış sürecine katkı sunar ve kendilerinede böyleceen içten duygularımla teşekkür eder ve bunun için destek veririm' ifadelerini kullandı.

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim