• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Personel Eğitimleri Devam Ediyor

Personel Eğitimleri Devam Ediyor
Alanya Belediyesi, personele yönelik "Sağlıklı Bir İş Hayatı İçin Temel Ergonomik Prensipler" konulu eğitim verdi.

Alanya Belediyesi, personele yönelik "Sağlıklı Bir İş Hayatı İçin Temel Ergonomik Prensipler" konulu eğitim verdi.

Alanya Belediyesi, bünyesinde bulunan çalışanlarına iş sağlığı ve iş güvenliğini içeren bir eğitim konferansı verdi. Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen eğitim konferansında Uzman Fizyoterapist Erdem Demir, İş Yeri Hekimi Doktor Sultan Özgen ve İş Güvenliği Uzmanı Sibel Kurtoğlu Yıldırım iş yerlerinde çalışan personelin bilinçlendirilmesi ve uygun iş ortamının oluşturulması hakkında çalışanlara bilgi verdi.

"SABİT DURMAK YASAK"

"Sağlıklı Bir İş Hayatı İçin Temel Ergonomik Prensipler" başlıklı konferansta Uzman Fizyoterapist Erdem Demir, özellikle masa başı çalışan personelin uzun süre hareketsiz kalmasının ciddi sorunlara yol açabileceğini vurgulayıp "Masa başında çalışan kişiler uzun süre hareketsiz kalmamalı. İş yerinde kısa aralıklarla egzersiz yaparak omurga ve boyun bölgesinin zedelenmesini önlemeli" dedi. Fizyoterapist Erdem Demir, iş yerinde yapılacak kısa egzersizleri salonda bulunan izleyicilerle birlikte uygulayarak bilgilerini aktardı.

"KASLAR UZUN SÜRE KASILMAMALI"

İş Yeri Hekimi Doktor Sultan Özgen ise "Ağır işlerde çalışan arkadaşlarımız iş esnasında kullandığı kas bölgelerini uzun süre kasmamalı. Ağır ve dikkatli çalışmalı. Ağır işlerin ardından mola vermeli ve vücudu dinlendirerek sağlığını ön planda tutmalı."

YILDIRIM; "ÖNCE ÖNLEM SONRA İŞ"

Sağlıklı Bir İş Hayatı İçin Temel Ergonomik Prensipler konferansında son olarak söz alan İş Güvenliği Uzmanı Sibel Kurtoğlu Yıldırım ise izleyicilere iş güvenliği ve çalışanların haklarıyla ilgili bilgi verdi. İş Güvenliği Uzmanı Yıldırım; "Sizlere aktarmak istediğimiz bilgilerin asıl amacı meslek hastalıklarını engellemek ve iş yerlerinde bilinçli bireylerle beraber uygun iş ortamlarını oluşturmaktır. Ancak personelinde bu noktada çok dikkatli olması gerekir. Bu tür eğitimlerin birincil amacı sizlerin bu konularda aydınlatılmasıdır." dedi.

Personel Eğitimleri Devam Ediyor

Personel Eğitimleri Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim